Den amerikanska filmorganisationen MPA har planer på att stämma TeliaSonera för att blockera sajter så som Swefilmer, Dreamfilm och Sweflix från svenska Internet-användare. Likt den svenska TV- och filmindustrins stämning mot Bredbandsbolaget är målet att inga svenska Internet-användare ska kunna nå de illegala tjänsterna.

Under slutet av förra året stämde ett flertal olika svenska TV- och filmbolag Internet-operatören Bredbandsbolaget. Målet med stämningen var att tvinga Bredbandsbolaget till att blockera flera svenska piratsajter för svenska användare. Nu kan en ny rättsprocess vara på gång. Enligt läckta dokument från Sony Pictures Entertainment är flera organisationer redo att stämma TeliaSonera för att tvinga företaget att blockera Swefilmer.com, Dreamfilm.se, Sweflix.com, Viooz och Primewire.

75 till 85 procents chans att piratsajterna blockeras

Bakom planerna ligger den amerikanska filmorganistationen MPA, Motion Picture Association. MPA:s svenska medlemsföretag tillsammans med Nordisk Film är tänkta att vara de företag som ska stå bakom stämningen och TeliaSonera ska alltså vara den som stäms. För att övertala domstolen är det tänkt att 100 filmer ska tas fram som bevismaterial och att upp till 3,5 miljoner kronor ska läggas på advokater, om tvisten tas hela vägen till Högsta domstolen. Med den tänkta bevisningen och de ekonomiska resurserna väntar sig MPA ett positivt resultat. Enligt den läckta informationen är det 75 till 85 procents sannolikhet att TeliaSonera tvingas till att blockera piratsajterna.

I nuläget finns ingen information om när stämningen är tänkt att lämnas in. De senaste läckta epostkonversationerna om ämnet skickades i slutet av oktober 2014. Sedan dess har dock Bredbandsbolaget blivit stämda i en mycket liknande tvist. Det är möjligt att MPA väntar på dom i Bredbandsbolagets fall innan man beslutar sig för att gå vidare med sina planer.

Källa: IDG

Läs även

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
_SpikeLoppanHSven TobakRackham Den Röde Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Steg 1) Köp politiker, är rätt billigt och fullständigt lagligt iaf i USA med ”Citizen United” osv.

Steg 2) Köp rättsväsende och/eller random poliser/domare där och i andra länder, kan vara olagligt, men vem bryr sig!

Steg 3) Börja pressa pengar för att göra nånting alla kan göra bättre. Typ sälj luft och ta betalt för det, se till få ensamrätt på luft och hota alla som ”tillängliggör” luft gratis.

Steg 4) Profit!! 1.000 eller 1 miljon ggr ”investeringen” du betalade för köpa politikerna.

Bra spelat.

Rackham Den Röde
Gäst
Rackham Den Röde

Det är en stor skillnad mellan att tanka ner en film från en fildelningssajt (eller streama) och att sno en vara i en butik: • Vad avser varan så har butiksinnehavaren betalt pengar för varan. Pengar som han nu blir av med i och med att du snor hans vara.• Vad avser filmen så ”snor” du inte från någon som har betalt för den. Ingen blir vare sig rikare eller fattigare för att du tankar ner filmen. Indirekt kan de bli det om du väljer att tanka ner filmen istället för att t ex hyra den. Men om du tankar… Läs hela »

Sven Tobak
Gäst
Sven Tobak

Men det är enbart länder som Kina som är ”EVIL” när dom vill blockera internet sidor, hahahaha!

Dom är såna jävla as 😆

LoppanH
Medlem
LoppanH

Kanske blir det nån procent som lägger lite pengar på nån film som dom inte skulle gjort om dom kunde streama men om det blir nån större skillnad undrar jag. Att hacka på internet leverantörerna är inte rätt tycker jag deras enda uppgift är att se till att vi har full tillgång till internet (till bra pris å fart) inget annat. ComHem då har dom redan spärrat eller?

Medlem
Clarence Hogland

Roligt hur dom vägrar inse att det är dom själva som gör det möjligt för dessa sajter att frodas. De empiriska bevisen finns där.
När folk har det lätt att bara slå på en film/serie så betalar dom för det. När dom måste gå igenom flera olika butiker så gör dom inte det, istället så blir det ett par minuter på nätet och voila.

_Spike
Medlem
_Spike

De kanske skulle börja med att göra allt tillgängligt på Netflix och andra streamingtjänster innan de tänker på dessa beslut? Just nu finns det mycket större utbud på amerikanska Netflix än det svenska. Alla dessa regionlåsningar och dylikt är så jävla störande och de gör det bara sämre för sig själva…