Small preview image

ADSL-användare Sverige runt har garanterat svurit över teknikens begränsade sändningshastighet mer än en gång. Att ladda hem data i upp till 24 Mbit/s räcker långt för de flesta men att skicka data med maximalt 1 Mbit/s är en flaskhals som heter duga. I takt med att vi får allt mer interaktiva tjänster på marknaden kommer behovet för högre sändningshastigheter bara bli större, samtidigt som vi delar med oss av högupplösta foto och hemvideos som aldrig förr. Tyvärr finns det begränsningar i ADSL2+ tekniken för hur hög sändningshastighet man kan använda, men som tur var ligger den inte på 1 Mbit/s. Nu har så Telia meddelat att man kommer öka uppladdningshastigheten på sitt 24 Mbit abonnemang från 1 Mbit/s till 2.5 Mbit/s.




Det är en riktigt rejäl ökning i bandbredd och även om 2.5 Mbit/s inte är direkt mäktigt i sig är det långt bättre än vad andra ADSL-operatörer erbjuder i dagsläget. Tack vare vår flitiga forumsanvändare ”Homie” som tipsat om Telias uppdatering ska den ökade hastigheten vara tillgänglig redan idag för dem med silverfärgade ZyXEL Prestige 660H Tripel Play modem. Dessa modem ska vara förberedda för Annex M tekniken som gör det möjligt att öka sändningshastigheten för ADSL2+ till 3.5 Mbit/s. Varför Telia inte släpper på full hastighet uppströms har vi inga uppgifter på ännu.


För dom som sitter med den svarta modellen av ZyXELs modem, som undertecknad, ska den ökade sändningshastigheten finnas tillgänglig efter den 9 oktober. Efter att själv ha uppdaterat med den senaste mjukvaran på ZyXELs hemsida verkar detta stämma då det än så länge inte blivit någon skillnad på sändningshastigheten. Diskussionerna kring Telias nya initiativ kan vi fortsätta i följande forumstråd, och dela gärna med er av era resultat. 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments