Telia blir först ut med att slopa alla roamingavgifter för nästan alla deras mobilanvändare i Norden och Baltikum. Företaget erbjuder därmed lägre avgifter i många länder, innan alla teleoperatörer tvingas göra samma sak på grund av kommande EU-lagar. Kontantkortsanvändare får dock klara sig utan de lägre kostnaderna innan dess.

För några månader sedan beslutade Europakommissionen att roamingavgifter inom EU kommer att försvinna för alla kunder som använder teleoperatörer som befinner sig inom zonen. Teleoperatörer har dock ett bra tag på sig att förbereda sig inför förändringen eftersom den inte kommer att genomföras förrän juni 2017. Telia blir nu en av Sveriges första teleoperatör som slopar flera roamingavgifter inför den kommande förändringen och även för ett land som inte är med i EU.

Samtal, SMS, MMS och surf

Telia bekräftade i dag att alla mobilanvändare (telefon eller bredband) som har abonnemang kommer att få sina nya roamingavgifter strukna med start i dag den 17 december. Företagets alla abonnemangskunder kommer från och med i dag att slippa roamingavgifter inom Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Telia lovar att inga extra avgifter kommer att tas ut för samtal, SMS, MMS eller surf från och med i dag inom dessa länder.

Inte för kontantkort

Teleoperatörens nyhet sätter press på resten av den svenska teleoperatörsmarknaden. Det finns flera konkurrenter som erbjuder liknande lösningar men endast i speciella abonnemang och inte för alla abonnemang. Alla Telia-kunder kommer dock inte gynnas av nyheten. Användare av kontantkort kommer att fortsätta betala extra för all typ av kommunikation i alla länder förutom Sverige.

Källa: Telia

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SebbesApaMissPenguinBilianen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bilianen
Gäst

Det är schysst att Telia sätter igång med det här redan nu.
Men 2017 skulle det vara fritt i HELA EU väl?
Bra pr kupp dock.

MissPenguin
Medlem
MissPenguin

[quote name=”Bilianen”]Det är schysst att Telia sätter igång med det här redan nu.
Men 2017 skulle det vara fritt i HELA EU väl?
Bra pr kupp dock.[/quote]

Tror inte det blir fritt, men raetta mig om jag har fel. Hade för mig att de klubbade igenom ett lägra maxtak, vilket är mera rimligt.

SebbesApa
Medlem
SebbesApa

[quote name=”MissPenguin”][quote name=”Bilianen”]Det är schysst att Telia sätter igång med det här redan nu.
Men 2017 skulle det vara fritt i HELA EU väl?
Bra pr kupp dock.[/quote]

Tror inte det blir fritt, men raetta mig om jag har fel. Hade för mig att de klubbade igenom ett lägra maxtak, vilket är mera rimligt.[/quote]

Du har fel. Det blir exakt samma villkor inom hela EU som du har idag i Sverige. Dock så pratas det om en begränsning på 30 dagar, pga att inte alla i hela EU skulle sitta med exempelvis finska abonemang.