Tele2 har smyglanserat abonnemanget Unlimited som erbjuder helt obegränsad surf inom Sverige, och 12 GB per månad i övriga EU.

Användare som ständigt förbrukar hela sin datamängd kan nu slappna av. Tele2 har idag smyglanserat ett nytt abonnemang kallat Unlimited som erbjuder helt obegränsad data för 499 kronor i månaden.

Tele2 skickar med ett gratis extra SIM-kort för data, som kan användas exempelvis i en router eller surfplatta. För att dra nytta av den obegränsade mängden data går det även att köpa till upp till 8 stycken extra datakort, för 19 kronor i månaden per kort.

Med Unlimited blir Tele2 den första operatören i Sverige som erbjuder obegränsad datamängd sedan Telenor avskaffade sitt motsvarande abonnemang, Telenor Fastpris, för fyra år sedan.

Tele2 Unlimited

Obegränsad surf – men kräver löpande aktivering

För att förhindra missbruk av den obegränsade datamängden finns en tröskel på 5 gigabyte (GB) data per dag. Efter att 5 GB förbrukats behöver kunder manuellt aktivera mer data med 1 GB åt gången. Påfyllningen är dock helt gratis, och det finns ingen begränsning för hur många 1 GB-aktiveringar som kan göras. På så sätt ska Tele2 förhindra att abonnemangen missbrukas till exempelvis servrar eller omfattande fildelning.

Det nya abonnemanget kommer även med 12 gigabyte surf utomlands i EU- och EES-länder. Exakt vilka länder detta gäller listas på operatörens hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se

4 KOMMENTARER

    • Ja, begränsningen är avsedd att förhindra “missbruk”, exempelvis för serveraktivitet eller torrenttrafik. Samtliga operatörer är försiktiga, givetvis till viss del för att bibehålla vinstmarginal men även för att undvika ytterligare överbelastning av LTE-nätet. Vi får helt enkelt se hur långt de första 5 GB per dag räcker i praktiken och för hur många det riskerar att bli ett irritationsmoment, det känns väl inte helt osannolikt att Tele2 kan höja den successivt, framför allt om konkurrenterna också hoppar på tåget.

      Men för att sätta det i perspektiv: Om 5 GB om dagen hade varit ett hårt tak och inte bara en tröskel som det är i det här fallet, så hade det inneburit cirka 150 GB data i månaden. Då nästan alla andra abonnemang har ett hårt datatak på som mest en tredjedel eller femtedel av det, kan nog många vara villiga att svälja faktumet att ytterligare data per dag behöver aktiveras manuellt 🙂

LÄMNA ETT SVAR