Small preview image

NVIDIAs ARM-baserade Tegra 2 SoC kommer att vara ett hett byte under 2010. Med en tvåkärnig Cortex A9 CPU och egenutvecklade kretsar för bland annat video och grafik har NVIDIAs nya alster redan hittat in i allt från tablets till smartbooks. Nu har ASUS tillverkningsgren Pegatron visat upp en HTPC baserad på Tegra 2 och måtten på enheten säger det mesta om fördelarna med dessa integrerade kretsar.



Tegra 2 stödjer uppspelning av 1080p video, Adobe Flash och skickar ut detta genom en HDMI-utgång. Vad enheten har för lagringslösning är oklart, det finns också möjlighet att det är en mer mediaspelarliknande design där allt material hämtas från nätverket eller anslutna USB-hårddiskar.



Med ARM-arkitekturen huserar den bambuklädda enheten antingen Googles Android operativsystemet eller Windows CE. Vi hoppas att Tegra 2 gör det möjligt för tillverkare att öka funktionaliteten i stationära mediaspelare eller helt enkelt skapa en mellankategori för dem som inte känner sig hemma med varken HTPC eller mediaspelare.



Källa: Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid