Small preview image

Lagringstillverkaren TDK har meddelat att man tagit fram en ny 10-lagers Blu-ray skiva som kan hålla hela 320GB data, med andra ord 32GB per lager. Skivan har förutom en mängd olika datalager även ett skyddande lager som ska hindra repor och andra fysiska skador från att skada informationen som lagras på skivorna. Trots att TDKs monsterskivor har en lagringskapacitet som är flera gånger högre än dagens Blu-ray media är tekniken bakåtkompatibel.



Det betyder att de Blu-ray spelare och brännare som finns på marknaden idag ska fungera även med TDKs nya media. Man hävdar även att skivorna redan är så pass tillförlitliga att de skulle vara redo för kommersiell användning.


Det stora problemet med en Blu-ray skiva på 320GB lär dock vara kostnaden där betydligt enklare Blu-ray media fortfarande har ett ordentlig prispremium jämfört med den mer etablerade DVD-tekniken.


TDK väntas visa upp sina nya Blu-ray skivor under CEATEC mässan i Japan denna vecka så vi lär höra mer information om detta inom kort.



Källa: Hothardware

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid