TCL Xess X6 är en av de mest iögonfallande TV-apparaterna på IFA 2017

Xess X6 gör namnet rättfärdigat.

1

Kinesiska tillverkaren TCL visade under IFA 2017 upp flera serier av TV-apparater och självklart fastnade vi extra för flaggskeppsmodellen Xess X6.

Tillverkaren TCL kanske inte är de mest kända i Sverige, men tillverkaren ska nu börjar satsa ordentligt på den nordiska marknaden och under IFA 2017 fick vi chansen att spana in några av deras serier av TV-apparater.

Den modell som vi fastnade för lite extra var flaggskeppsmodellen ur serien Xess som går under namnet X6.
Modellen har en 85 tum stor skärm med Quantum Dot-teknik, TCL har även fokuserat mycket på just designen hos modellen och vi kan se hur TCL lyckats gömma kontakter och kablar på TV:ns baksida samt blandat detaljer av metall och valnötsträ som ger ett minst sagt unikt utseende.

TCL Xess X6 har även ett inbyggt ljudsystem med stöd för Dolby Atmos, under TV-apparaten hänger en soundbar samt att det finns en fristående bashögtalare samt trådlösa satellithögtalare. Högtalarna är byggda av Harman Kardon och dessa har även designats för att passa just med designspråket hos Xess X6.

Om och när just X6 kommer till Sverige är vid skrivande stund oklart. TCL planerar att lansera modellen globalt under nästa år och priset sägs bli någonstans runt 10 000 euro, eller cirka 100 000 svenska kronor.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Vinner man på TRISS är det ett givet köp 😉