Small preview image

Vi rapporterade nyligen om Optimus, ett av de lyxigaste tangentborden på denna sidan universum. Alla knappar på Optimus använde sig av små displayer för att visa färgglada ikoner eller tecken. Mycket imponerande även om inte tangentbordet finns på marknaden ännu. Nu kan vi dock presentera Optimus motpol, nämligen Das Keyboard. Detta tangentbord har inga tecken alls (!) på sina knappar och marknadsförs som det optimala valet för ”über datanördar” som har 110% koll på tangentbordslayouten. Tydligen ska ett teckenfritt tangentbord ge omedvetet effektivare skrivning, så länge man kommer ihåg vart tangenterna sitter.
Utöver att man slopat alla tecken har man även ändrat tryckkänsligheten på de olika knapparna för att passa bättre för det finger som ”borde” trycka ner tangenten. Vanliga tangentbord kräver runt 55g kraft för att trycka ner en tangent medan Das Keyboard alternerar mellan 35g till 80g.


”Das Keyboard was designed for elite programmers who write sophisticated code under tight deadlines, someone who makes impossible projects possible or the person that colleagues turn to when they need IT advice,”


Vi ser även Das Keyboard som ett ypperligt redskap att hålla klåfingriga vänner på avstånd. Priset på tangentbordet ligger på $79.95 och det har stöd för alla moderna operativsystem såsom Windows, Linux och Mac OS X.


Källa: Business Wire
:: Beställ Das Keyboard

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid