Denna vecka har vi bland annat HyperX och Ducky som ingått samarbete för att ta fram en nyversion av ett välkänt tangentbord. Nintendos försäljning av spelkonsolen Switch har skjutit i höjden och Ryzen 3 3100 har pressats till nästan 6 gigahertz med extrem överklockning.

Nintendos senaste rapport visar att spelkonsolen Switch numera är företagets tredje mest sålda spelkonsol någonsin. Konsolen har således tagit sig förbi klassiska konsoler som SNES, Nintendo 64 och Gamecube. Andra händelser under veckan inkluderar HyperX och Ducky som nu tagit fram en begränsad upplaga av Duckys tangentbord One 2 Mini utrustat med brytare från just HyperX. Sist men inte minst har vi AMD:s nylanserade instegsprocessor Ryzen 3 3100 som överklockats till brutala 5,9 gigahertz (GHz) med hjälp av flytande kväve.

 

Nintendo Switch når 55,77 miljoner sålda enheter

Nintendos hybridkonsol Switch har nu sålts i 55,77 miljoner exemplar enligt Nintendo. Detta innebär att konsolen numera är den tredje bäst säljande spelkonsolen i företagets historia.

Switch har således tagit sig förbi tungviktare som SNES, Gamecube och Nintendo 64 vad gäller antalet sålda enheter. De två konsoler som Switch ännu inte tagit sig förbi är företagets första konsol Nintendo Entertainment System (NES) och Wii.

Läs mer hos Nintendo (PDF).

 

HyperX och Ducky ingår samarbete

De två välkända tillverkarna HyperX och Ducky har ingått samarbete för att utrusta ett av Duckys tangentbord med brytare från HyperX. Tangentbordet i fråga är One 2 Mini som nu finns i en begränsad upplaga där brytarna kommer i form av HyperX egna röda brytare-

Läs mer hos HyperX.

 

Ryzen 3 3100 överklockas till närmare 6 GHz

AMD lanserade alldeles nyligen två instegsprocessorer i form av Ryzen 3 3100 och Ryzen 3 3300X. Den förstnämnda har redan nu pressats till gränsen med hjälp av flytande kväve. Installerad i ett moderkort i form av MSI MAG X570 Tomahawk och kyld med flytande kväve kunde processorn skrämmas upp till smått brutala 5,92 GHz.

Läs mer hos Wccftech.

 

Ny NFC-version kan ladda tillbehör trådlöst

I den mobila världen har organisationen bakom NFC, tekniken för mobila betalningar och snabb men enkel trådlös kommunikation, introducerat en ny teknik. Den ganska lilla och billiga tekniken kan nu användas för trådlös laddning. Det öppnar upp för möjligheter att ladda tillbehör, utan krav på dyr hårdvara.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid