Tag Heuer är en välkänd schweizisk urmakare som nu har bestämt sig för att ge sig in på den stadigt växande markanden med smarta armbandsur. I samarbete med Intel har tillverkaren tagit fram en regelrätt lyxmodell baserad på Android Wear, som du kan välja att bygga om till en ”vanlig” klocka när elektroniken blir utdaterad.

För den som vill ha en smart klocka med det lilla extra har Tag Heuer visat en ny modell, Connected, som tar efter designen hos företagets analoga armbandsur. Det är en rejäl modell med en bredd på 46 millimeter som har stöd för vanliga klockarmband, och som levereras med tre urtavlor som utformats för att imitera de analoga motsvarigheterna.

398070 980

Under huven sitter en processor från Intel med dubbla kärnor som körs i upp till 1,6 gigahertz, 1 gigabyte arbetsminne och 4 gigabyte lagring som kan användas för musik, appar eller urtavlor. Den 1,5 tum stora skärmen är rund och har en upplösning på 360 x 360 pixlar. Hårdvaran skyddas av en boett i titan och ett reptåligt safirskärmglas. Tillverkaren utlovar en batteritid på ett dygn, och enheten laddas i en medföljande dockningsstation.

Det lyxiga formatet resulterar i en saftig prislapp på 1 500 dollar, det vill säga en bra bit över 10 000 kronor. Det är en rejäl summa för en smart klocka, men för att ge lite mer mervärde till Connected erbjuder sig Tag Heuer att byta ut det digitala innanmätet mot ett analogt urverk som så önskas. På så sätt kan du fortsätta använda klockan även efter att hårdvaran eller mjukvaran blivit utdaterad.

Källa: Tag Heuer via Feber

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid