Seagate har länge varit kände för sin förmåga att utnyttja hårddiskens keramikplattor (plattorna är tillverkade av glas och keramik) till det yttersta. Man var t.ex. en av de första som utvecklade en hårddiskplatta med 100GB lagringsutrymme, den som för övrigt används fördelaktigt i dagens Seagate Barracuda 7200.7-modeller.
Dock har man aldrig varit speciellt välkända för att erbjuda hårddiskar med väldigt stor lagringskapacitet, något man nu planerar att ändra på.


Seagate har nu nämligen lanserat sin nya Barracuda-serie och Barracuda 7200.8 som den nya serien heter har i sedvanlig ordning höjt ribban för datadensitet men även fört Seagate in i en ny marknad med större lagringskapacitet.


Seagate Barracuda 7200.8 använder sig nämligen av hårddiskplattor som rymmer 133GB stycket, vilket är nytt rekord på hårddiskmarknaden där 100GB plattor i dagsläget är den högsta standarden.
Samtidigt tillkännager Seagate att Barracuda 7200.8 kommer lanseras i ett flertal storlekar, 200GB, 250GB, 300GB och 400GB.
Det kan jämföras med föregångaren Barracuda 7200.7 som ”endast” finns med en lagringskapacitet på maximalt 200GB.
Barracuda 7200.8 erbjuder utöver imponerande datadensitet och lagringskapacitet även på god prestanda.


Detta genom SATA-interfacet, stöd för NCQ (Native Command Queuing) och upp till 16MB cacheminne. Plattorna snurrar fortfarande i 7200 RPM men hittills har vi endast sett Western Digitals Raptor med högre rotationshastighet på desktopmarknaden.


Vi ser fram emot att se mer av Seagate Barracuda 7200.8 och samtidigt hoppas vi att flera tillverkare hårddiskplattor med högre densitet inom kort.


Läs mer om Barracuda 7200.8 i Seagates pressrelease.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid