Lanseringen av Windows 8 ser inte ut att komma helt utan problem. Intel har försenat kritisk mjukvara för att spara batteri, vilket kan försena samtliga surfplattor med Clover Trail och Windows 8. Samtidigt är PC-kanalerna osäkra på hur de ska möta marknadens efterfrågan.

Intel ser ut att vara redo att ta upp striden om marknadsandelar på surfplattsmarknaden, i alla fall sett till hårdvaran. Viktig mjukvara för strömsparfunktioner i deras senaste plattform Clover Trail, ska dock vara försenad. En rapport från Bloomberg säger att Microsoft ännu inte godkänt en enda surfplatta baserad på Clover Trail. Kan det här vara relaterat till uttalandet från Intels vd Paul Otellini, att Windows 8 lanseras innan det är färdigt? Även om Intel officiellt gått ut med en ursäkt om uttalandet, anar vi ändå att det kan ha ett samband med förseningen av deras egna mjukvara.

Det här ska ha bidragit till ytterligare påfrestningar av den så kallade Wintel-alliansen och kan potentiellt ge ARM-baserade enheter ett försprång på marknaden.

“The PC channel is in chaos right now,” sa Alex Gauna, analytiker på JMP Securities LLC, San Francisco. “They don’t know what to do. They don’t know what to design for, they don’t know what the consumers are going to buy. Tablets have stolen their growth trajectory, plus the macro situation, plus Wintel has made a mess of their ecosystem.”

Förutom en eventuell försening av Clover Trail-baserade enheter, ska PC-marknaden vara i ”kaos” på grund av osäkerheten av hur konsumentmarknaden ska mötas. Försäljningen av traditionella datorer har avstannat och tillväxten har istället gått till surfplattorna. Datortillverkarna är osäkra på vilka typer av enheter de ska designa och det finns inga garantier för att produkterna de tar fram blir någonting konsumenter vill köpa.


Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
silenzViking1962TempelSegen01Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ja inte helt oväntat. Om detta kan gynna AMD och ARM är det bara bra anser jag. Om det stämmer att Microsoft inte har godkänt en enda Intel Clover Trail surfplatta kan man förstå Paul Otellini uttalande om att Windows 8 kommer släppas ofärdigt men antagligen då bara för deras produkt därav frustrationen kanske? 🙂

Segen01
Gäst
Segen01

Är inte det apples slogan btw?

Tempel
Medlem
Tempel

Finns det nån efterfrågan på win8? :-*

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Hoppas inte det. Jag vill inte att Windows 8 ska lyckas, så att Microsoft går tillbaka till det tidigare utseendet eller att man får ett alternativ vid installationen om man vill ha Windows UI eller inte. Finns säkert bra saker i Windows 8 också än det som folk retar upp sig på

Silenz
Medlem
Silenz

Tycker faktiskt att det är possitivt att Intel och Windows har lite problem.

Då kanske ARM och Linux (Ubuntu) kan ta några procent i marknadsandelar och pusha på utvecklingen med mer konkurrens. Intel/Microsoft har ägt marknaden för länge nu, och även om jag gillar båda (speciellt Intel) så blir jag glad om de får en nedtonad roll i framtiden 🙂