shieldtabletinledningNvidia Shield Tablet blir nästa attack på den mobila spelmarknaden från den gröna grafikkortstillverkaren mest känd för sina Geforce-grafikkort på PC-marknaden. Den spelinspirerade surfplattans detaljerade specifikationer har läckt ut i sin helhet och avslöjar allt från en 8-tums fullhd-skärm till en egenutvecklad handkontroll.

Nvidia arbetar vidare med sitt gamingkoncept Shield och sägs snart vara redo att presentera sin nya spelsurfplatta. Surfplattan blir till namn och funktionalitet ett syskon till den bärbara spelkonsolen Nvidia Shield, men denna gången satsar grafikkortstillverkaren på en mer traditionell tabletformfaktor.

Likt med sin Nvidia Tegra Note 7 surfplatta vi testat här på NordicHardware ska Shield Tablet bli en något mindre platta med en skärmstorlek på 8 tum. Utöver dettta bjuds vi på högre upplösning med 1 920 x 1 200 pixlar och Nvidias egen purfärska systemprocessor Tegra K1.

NVIDIA-SHIELD-Tablet-1

Klassledande grafikprestanda?

Tegra K1 är ett givet trumfkort i Shield Tablet och ska med fyra Cortex-A15 kärnor vid 2,2 gigahertz klockfrekvens ge rejält med beräkningskraft. Samtidigt som den Kepler-baserade grafikkretsen med sina 192 Cuda-kärnor ska borga för inte bara hög grafikprestanda utan även stöd för PC-liknande grafikeffekter samt lättare portning av spel från just PC till den mobila formfaktorn.

Detta med stöd för grafiktekniker som Directx 12, Opengl 4.4, tessellering och prestanda som enligt läckta produktpresentationer från Nvidia själva ska vara 2 till 4 gånger högre än vad man får i Apple Ipad Air och Samsung Tab 8.4 som kommer utrustad med en Qualcomm Snapdragon 800 processor.

NVIDIA-SHIELD-Tablet-11

Snabbare handkontroll

Utöver sin systemprocessor är troligtvis den egenutvecklade handkontrollen Shield Tablets största dragplåster. Nvidia har valt att använda sig av Wifi Direct för att koppla handkontrollen till Shield Tablet, vilket både ska ge mindre latens och betydligt högre bandbredd för en bättre spelupplevelse. Handkontrollen som givetvis är trådlös kommer även med anslutningar för hörlurar och mikrofon samt möjlighet att laddas med en traditionell microusb-kabel.

NVIDIA-SHIELD-Tablet-3

Förutom klassiska styrreglage hittar man även dedikerade knappar för Android-operativsystemet samt kompabilitet med spelkonsolen Shield.

Strömma spel från din Geforce-dator

Likt den mobila spelkonsolen Shield ska Shield Tablet inte bara vara bunden till att spela Android-baserade spel utan även strömma PC-titlar från en nätverksansluten dator med Geforce-grafikkort. Vilket ska göra det möjligt att lira klassiska PC-titlar direkt på sin platta oavsett vart man råkar befinna sig.

Nvidia tros presentera Shield Tablet redan denna veckan och påbörjar försäljningen i Europa den 14 augusti. Priset på plattan sägs landa på runt 2 500 kronor för Wifi-versionen med 16 gigabyte respektive 3 500 kronor för 4g-modellen med 32 gigabyte. Handkontrollen Shield Controller ska kosta runt 500 kronor och köps som ett separat tillbehör.

NVIDIA-SHIELD-Tablet-5

NVIDIA-SHIELD-Tablet-4

NVIDIA-SHIELD-Tablet-10

NVIDIA-SHIELD-Tablet-9

NVIDIA-SHIELD-Tablet-8

NVIDIA-SHIELD-Tablet-2

Källa: Videocardz.com

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid