Motorola har bröstat upp sig ordentligt inför lanseringen av sin surfplatta Xoom. När man nu gått så långt att man pytsat ut med pengar för en reklamannons under helgens Super Bowl kunde man inte missa chansen att ge sig efter Apple och givetvis företagets iPad. Marknaden för surfplattor ser ut att bli något alldeles särskilt i år.

Innan man kastar sig in i Motorolas onekligen välgjorda reklamfilm kan det vara värt att veta lite bakgrundsfakta kring Super Bowl och de annonser som spelas i halvlekarna av denna gigantiska idrotsshändelse i USA. 

Sändningarna uppskattas nå 90 miljoner tittare bara i USA och reklampriserna sägs ofta vara de dyraste i världen med en kostnad på runt 620 000 kronor inklusive moms per sekund. Motorolas ”Empower the People” mäter 1:01 min och har alltså kostat bara 37,8 miljoner kronor att få visas i Super Bowl-pausen. Detta är inte med några produktionskostnader inräknade och ger en fingervisning om hur många surfplattor Motorola väntar sig/måste sälja för att få igen sina reklampengar. Målet är i alla fall ganska uppenbart.

Läs mer om Motorolas Android 3.0 surfplatta Xoom.

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
iHannes
13 Årtal sedan

Den såg fin ut. Men finns det några med mattsvart skal? Vore trevligt med något material dom inte ser ut som haklappen på en 2-åring efter en dags användande. 🙂

Tempel
Tempel
13 Årtal sedan

Tycker dom lyckats riktigt bra med att visa Appleanvändarna som hjärntvättade zombies 😀

Kul reklam.

Syrran har annars en tabletPC som hon sitter en hel del med i soffan och just slösurfar med. Kollar på TV och gör nått på fejjan samtidigt. Men skall hon jobba lite seriöst så blir det vid en stationär. Sitter man nån timme och gör nått vettigt så slår inget en stationär när det gäller ergonomi. Plattor är mer av leksaker och för dom som är fullständigt nätberoende.

bujar96
bujar96
13 Årtal sedan

Men tror ni att den kommer till sverige eller kommer det bara vara us only?

Man får hoppas den blir en stark konkurrent mot den nya ipaden som ska komma snart.

Poontus
Poontus
13 Årtal sedan

[quote name=”bujar96″]Men tror ni att den kommer till sverige eller kommer det bara vara us only?

Man får hoppas den blir en stark konkurrent mot den nya ipaden som ska komma snart.[/quote]
http://www.mobil.se/articles/motorola-gor-comeback-i-sverige-1.388221.html
verkar som att den kommer till Sverige också om ryktet stämmer.
jag var i kontakt med Motorola tidigare där dom lovade att föra mitt önskemål om att komma tillbaka till Sverige, bara någon vecka senare kommer den där nyheten, nu är det säkert inte jag som har åstadkommit detta men det känns som ett lustigt sammanträffande. 🙂