LG är en av de stora giganterna på hemelektronikmarknaden men företaget har haft det tungt de senaste åren på den allt jämt växande mobila marknaden. Nu meddelar företagsrepresentanter att LG slopar sin satsning på surfplattor och istället lägger ett utökat fokus på smartphones.

Medan Apple och Google fortsätter sin storsatsning på surfplattor laddar Microsoft och otaliga tillverkarpartners på en accelererad tillväxt inom produktsegmentet med introduktionen av Windows 8 för ARM. LG som haft en lite mindre och mer anonym närvaro på tabletmarknaden har däremot beslutat sig för att överge satsningen på surfplattor – åtminstone tillfälligt.

“We’ve decided to put all new tablet development on the back burner for the time being in order to focus on smartphones,” skriver Ken Hong, talesman för LG, i ett mail till Bloomberg.

LG Optimus Pad baserades på Google Android och med ett ganska högt pris utan några direkt imponerande specifikationer blev försäljningssiffrorna därefter. Med en bred men blödande smartphonemarknad har företaget nu valt att skifta över fokus på sina mobiltelefoner, något som både vi och LG hoppas ska ge mer konkurrenskraftiga smartphones framöver. Redan idag är LG världens fjärde största mobiltelefonstillverkare, men under fjolåret tappade man tredjeplatsen till Apple och företagets produkter har inte riktigt kunnat mäta sig med konkurrerande produkter från HTC och Samsung.

lgsmartphones

LG ser inte heller Microsofts surfplatta Surface som ett hot eller problem, företagets talesman Ken Hong menar att Surface inte konkurrerar med något LG fokuserar på idagsläget. Men mobiltelefoner med Microsofts Windows Phone-operativsystem kommer fortfarande vara på företagets agenda.

Om det ökade fokuset på sina smartphone-produkter ger utslag återstår att se. Men inom kort kommer vi publicera en detaljerad genomgång av LG:s nuvarande flaggskepp på Android-marknaden, LG Optimus 4X HD, så håll utkik.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christian Nissen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Christian Nissen
Gäst
Christian Nissen

Gränsen mellan smartphones och paddor nlir ju allt mer flytande. Samma funktioner i grunden bara lite olika storlek.

SMP 4-5.7″ och smal svart kant

Paddor 7-10″ och bred svart kant