Lenovo har tänkt ge sig in på surfplattsmarknaden, och detta med en 7″ vid namn IdeaPad A1. Vad som gör den här modellen intressant är att den ska hålla hög byggkvalité enligt de som hunnit klämma på den, och samtidigt ska den hålla ett lågt pris söder om 2 000 respektive 2 500 kr beroende på modell.

Lenovo IdeaPad A1 visades först upp i den offentliga på IFA strax innan hösten sträckte sig in över Sverige och fick överlag ett varmt mottagande av de som fick tid att testa den där. Surfplattan har inga imponerande specifikationer med dagens mått, men ska hålla hög byggkvalité och ha en riktigt responsiv skärm två punkter som prioriteras av många konsumenter.

IdeaPad A1 kommer med SoC:n TI OMAP 3622 som tillverkas på 45nm och får en Cortex-A8-kärna på 1,0 GHz. Grafiken ska vara PowerVR SGX530, och detta kommer ihop med 512 MB RAM. Den får en 5 megapixel-kamera i bak, en 2 megapixel i fronten på surfplattan och stereo högtalare. Stöd för trådlös kommunikation får vi med hjälp av Wi-Fi och Bluetooth, inte helt oväntat sett till priset saknar den 3G. Men den ska få en GPS-navigationsfunktion som ska fungera även när man inte är uppkopplad till nätet.

Lenovo_IdeaPad_A1

Skärmen är en 7″-kapacitiv med upplösningen 1 024 x 600 och stöd för multi-touch dock högst på två punkter samtidigt. Lenovo IdeaPad A1 med 2 GB internt lagringsminne kommer enbart i svart och ska kosta $199 (runt 1 800 kr) medan 16 GB-modellen finns i färgerna svart, vit, rosa och blå med en slutgiltig prislapp på $249 (runt 2 250 kr). Men med tanke på att surfplattan får stöd för micro-SD-kort, skulle man kunna köpa 2GB-varianten och utöka utrymmet efteråt.

Surfplattan finns att förbeställa idag för de som bor i USA och ska skeppas den 27:e oktober. Det finns ännu inga uppgifter om när den väntas bli tillgänglig på den svenska marknaden. IdeaPad A1 kommer med Android Gingerbread 2.3.x, och det finns ännu inga uppgifter om den får stöd för Honeycomb eller Ice Cream Sandwich vid ett senare datum.

Källa: Slashgear

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Denna ser riktigt bra ut! Jag är mest intresserad av att veta om den kan få Honeycomb eller Ice Cream Sandwich vid ett senare datum. Risken är väl att den kommer köra Gingerbread det positiva med det är Lenovo egna gränssnitt som ser rätt bra ut.