Förutom att AMD visade upp sin kommande Trinity-arkitektur passade man på att demonstrera ytterligare en framtida storsatsning, mobila kretsar på tabletmarknaden, på mässan gestaltat av en surfplatta med Android 4.0, mer känt som Ice Cream Sandwich.

Den MSI-tillverkade surfplattan byggs kring en dubbelkärnig AMD Z01 APU som med en klockfrekvens på 1 GHz kommer med 2GB DDR3-minne och en integrerad Radeon HD 6250 grafikdel. MSI Windpad 110W skeppas från butik med Windows 7 men har fått sin egen port av Android 4.0 Ice Cream Sandwich tack vare idogt arbete i communityn.

amdics2

AMD menar att vilken användare som helst kan köpa sig en Windpad 110W och installera Android 4.0 på densamma och även om detta är sant så kunde vi i vår korta handpåläggning lägga märke till ett flertal buggar och barnsjukdomar. Vilket på inget sätt är oväntat i en community-utvecklad betaversion av Ice Cream Sandwich.

Tyvärr kunde vi inte köra varken Sunspider eller GLbenchmark på enheten utan krashar eller renderingsfel, men det kanske mest intressanta var att Raymond Dumbeck från AMD bekräftade att processortillverkaren har stora planer för ”den mycket snabbt växande tabletmarknaden”.

AMD har tidigare hävdat att deras Bobcat-arkitektur är kapabel att skala ner under 1 watt i strömförbrukning och kan man nå dit med god prestanda lär detta inte vara det sista vi ser av tillverkaren på tabletmarknaden.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserkflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Tablets är en större marknad än ultrabook.
med en bra apu och prisvärd tablet är det en vinnare.
men ge oss windows 8 i dem 😉

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”flopper”]Tablets är en större marknad än ultrabook.
med en bra apu och prisvärd tablet är det en vinnare.
men ge oss windows 8 i dem ;-)[/quote]

Håller med dig flopper! 🙂 Windows 8 hade varit trevligt också.