transformerlitenASUS Transformer Prime är den första surfplattan på marknaden med NVIDIA:s fyrkärniga processor Tegra 3 och med sin tillhörande docka är det ett hett villebråd inför julhandeln. Inför en fullskalig test av surfplattan passar vi på att bjuda på en kortare uppackningsvideo.

Det finns mycket att prata om när det gäller ASUS nya flaggskepp på surfplattsmarknaden och Eee Pad Transformer Prime har flera unika funktioner och möjligheter. Vi kommer att gräva djupare i allt från tangetbordsdockor till prestandan i en fyrkärnig Tegra 3-processor men när ASUS nykomling anlände i testlabbet under morgonen passade vi på att göra en snabb videouppackning för att se vad det bjuds på.

ASUS Eee Pad Transformer Prime är till skillnad från sin föregångare Transformer tillverkad nästan uteslutande i aluminium och detta ger en betydligt mer solidare känsla än många av de plastigare plattor vi är vana vid att se på marknaden. En mycket tunn profil på både plattan – 8,3mm – och dockningsstationen gör att Transformer Prime även känns riktigt smidig när den används som en bärbar dator.

De första känslorna vi får efter att vi börjat bekanta oss med surfplattan är överlag positiva. Det är givetvis helt för tidigt att ge några närmare omdöme kring ASUS senaste skapelse, men vi kan avslöja att det var länge sedan vi kände samma spända förväntning inför ett test. En känsla som bara blivit starkare av våra första intryck.

Surfplattan känns solid och den ljusstarka skärmen är vid första anblick en mycket trevlig bekantskap. Att den fyrakärniga Tegra 3-processorn ger Android 3.2 Honeycomb ett välbehövligt lyft är också lätt att konstatera, men hur stor skillnaden verkligen är mot första generationens Honeycomb-surfplattor får vi be att återkomma om.

ASUS_Prime1

Egenskaper ASUS Transformer Prime ASUS Eee Pad Transformer Apple iPad 2 Samsung Galaxy Tab 10.1
Processor 1.3GHz NVIDIA Tegra 3 (4 x Cortex A9) 1GHz NVIDIA Tegra 2 (2 x Cortex A9) 1GHz Apple A5 (2 x Cortex A9) 1GHz NVIDIA Tegra 2 (2 x Cortex A9)
Minne 1GB 1GB 512MB 1GB
Skärm 10.1-inch 1280 x 800 IPS 10.1-inch 1280 x 800 9.7-inch 1024 x 768 IPS 10.1-inch 1280 x 800 PLS
Dimensioner 263 x 180,8 x 8,3mm 271 x 175 x 12,95mm 241,2 x 185,7 x 8,8mm 256,6 x 172,9 x 8,6mm
Vikt 586 gram 675 gram 601 gram 565 gram
Lagring 32GB/64GB + microSD 16GB + microSD 16GB 16GB
Cirkapris: 5 995 SEK (Med docka) 4 490 SEK (Med docka) 3 990 SEK 3 990 SEK

Vi ser gärna att ni läsare kommer med era egna åsikter och idéer om vad vi ska kika närmare på i artikeln, alla förslag är välkommna även om vi inte kan lova att alla kan följas upp.

Vänta er mer rapportering om ASUS Eee Pad Transformer Prime inom kort.

ASUS_Prime

ASUS_Prime4

ASUS_Prime5

Relaterade artiklar:

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Anton KarmehedThomas86Henrik BerntssonJosef Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Tänk att man kan åtrå en bit hårdvara så mycket. Detta är nog den produkt jag längtat mest efter och ett givet köp när den släpps i Sverige. Synd bara att priset skulle ligga så högt för i mina ögon är det ju mer en lyxig leksak än en nyttopryl. Jag är sugen på mer information om filmtittande, främst i .mkv format. Går det kanske att föra över större filer än ca 4bg som ju är den vanliga begränsningen för filer i Android. Kan ni forska lite i detta vore det ju superbra. Annars ber jag er bara att snabba… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

skicka en till mig för en djupare 2 års analys av produkten 😉

Svensken
Medlem
Svensken

Ja visst ser den fantastiskt ut. Jag har också längtat efter den men priset var avtändande för min del.

Thomas
Medlem
Thomas

Skulle gärna vilja se en recension mer fokuserad på att använda Prime som en lätt laptop för enklare texter och mail.
Egentligen är tangentbordsdockan mer intressant än själva paddan, lägg gärna stor fokus på den i eran recension.

MULLVADEN
Medlem
MULLVADEN

Jag vill som nån annan sa gärna se genomgående analys om den funkar att köra MKV i sina rulla format. Med DTS ljud o allt. O om 32gig disken e formatterad som EXT eller FAT32? Eller om det går att få den som nån sorts EXT alltså Linux partition så man kan lägga in stora filer?.

Tempel
Medlem
Tempel

Måste säga att Asus verkligen lyckats med designen av den. Ser väldigt välbyggd ut.

drizzit
Medlem
drizzit

Inte mycke till recensionsförslag men en undran…
Antar att de mått och vikt som står är endast paddan så en siffra på den totala vikten och mått för padda + docka tillsammans vore najs 🙂

Medlem

Unboxing videos är ju inte tokintressant men man kan ju välja att se dem som en liten teaser för vad som komma skall…

en gammal klassiker på området men fortfarande härlig, iaf i mina ögon:)

http://www.youtube.com/watch?v=xrdHe__tt3U

Medlem
Wargreymon

Med batteritesterna skulle det vara intressant och se batteri med platta, platta + tangentbord och död platta och man kopplar in tangentbordet.
Sen antar jag att man kan ladda plattan separat och platta + tangentbord, men kan man även ladda tangentbordet separat?

Medlem
WIRN

Fan va nice den verkar vara!

När der gäller recention så tycker jag tangentbord, touchpad och skärm är det viktigaste. Prestandan är inte lika viktig (även om det dock i detta fall blir intressant för att det är en ny processor)

Thomas
Medlem
Thomas

Filmer med ett par bra detaljbilder som detta är bäst. En teaserfilm som detta är som sagt väldigt bra, då vet man att en recension från NW är på G och det är bara att fortsätta spana in sajten.

+ Intressant att för första gången få se tangentbordet med nordisk layout. Ser riktigt bra ut och med en stor Enter knapp, fint!

Josef
Medlem
Josef

Bra film.
Jag skulle gärna se lite tester med handkontroller från PS3 och Xbox. För visst skulle det vara inbyggt någon form av stöd till det?
Koppla gärna upp på en större tv, och testa den som mediacenter/lättare spelkonsoll.
Hur är det med ljud ut på HDMI? Får man ut 5.1?

Henrik Berntsson
Admin

Det ser onekligen intressant ut! Ser fram emot lite mer siffror och info. Känns som att den skulle täcka de flesta av ens behov av surf och annan light användning 🙂

Thomas
Medlem
Thomas

Är USB porten sleep’n charge, dvs går det att ladda telefonen via den…
1. Utan att paddan är påslagen?
2. Utan att paddan är dockad?

Medlem

Men Anton, när kommer recensionen?:)

Medlem

Ouch! Låter ju inte så förtroendeingivande med de problemen:(
Härligt att den slukar 1080p felfritt. Kan du svara här på om den klarar större filer än 4+gb eller sparar du det till recensionen?

Medlem

Okej. Får hoppas det är just ett måndagsexpemplar för lite måste de väl ändå tåla.
Jag har tyvärr ingen aning om vad MTP är men väldigt goda nyheter att den sväljer stora filer. Är det förresten både på det fasta minnet och sdminne? Sorry för alla frågorna;)

Medlem

Tack:) Jag är nöjd, belåten och läser på om MTP. Ser fram emot recension när den kommer.
Trevlig dag/Peter