Small preview image

Den mest populära designen för processorkylare i dagsläget är den så kallade torndesignen där stora kylflänsar paras ihop med lika stora fläktar som monteras på sidorna. Nu har det dykt upp en kylardesign på den japanska marknaden som inte liknar något av det vi sett tidigare. Kylaren som går under namnet T-Shooter, vilket står för Temperature Shooter, använder sig av en kylare med fyra cylinderformade rör. Denna udda design ska vara mycket effektiv på det sätt kylaren suger bort värmen från processorn och skjuter bort den från kylaren.




Luften som sugs in i nerkanten av kylaren cirkulerar uppåt i de fyra rören och genom flänsarna på insidan. Exakt hur tekniken fungerar är inte riktigt klart då kylarutvecklaren BESUTOSAMARU Inc. inte släppt någon engelsk information om kylaren ännu.



Men vi vet att kylaren väger 715g och ska vara utrustad med en 120mm fläkt som suger upp luften ur kylaren med mellan 750-2000 RPM. Kylflänsen har måtten 80x80x97 mm och är kompatibel med både Socket LGA775 samt Intels nya Socket LGA1366.



Exakt hur effektiv denna ovanliga kylardesign verkligen är återstår att se. Än så länge finns det ingen information om och när kylaren kommer till Europa men om T-Shooter kan hålla för vad den lovar lär detta inte vara det sista vi ser av denna rörkylare.


Källa: T-Shooter, Akiba

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid