Affären som har varit på väg sedan början av 2013 är nu genomförd, och flera månader och 24,9 miljarder dollar senare är Dell åter ett privatägt företag. Samtliga andelar av företaget ägs nu av grundaren Michael Dell samt amerikanska Silver Lake Partners.

Dagens marknad för persondatorer kan vara en väldigt gropig väg för aktiebolag, och det är en av faktorerna som har lett till att Michael Dell, grundare och VD för ett av världens största datorföretag med samma namn, valt att driva företaget mot att åter bli privatägt. Den processen har pågått under en längre tid, men nu ska den sista aktien vara återköpt.

Totalt har transaktionen omfattat 24,9 miljarder dollar, varav aktieägare har fått en utbetalning på 0,13 dollar per aktie, plus ett tillskott på 13,75 dollar för återköpet. Allt som allt får varje aktieägare ut 13,88 dollar per återköpt aktie.

Nu står grundaren Michael Dell tillsammans med bolaget Silver Lake Partners som ensamma ägare av företaget, som står utanför aktiemarknaden för första gången på 25 år. Enligt Michael Dell kommer företaget framöver lägga mer energi på den mobila marknaden och meddelar att vi kan förvänta oss en större mängd surfplattor från Dell under nästa år.

Källa: Techspot


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
spejr Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
spejr
Gäst
spejr

Då får vi hoppas att en direkt följd av det här är en riktigt nätt och fin xps 12 med flippskärm, bra tangentbord, aktiv digitizer, massa pixlar och en skaplig grafikkrets, typ iris. Och givetvis mindre skärmkanter å lägre vikt. Och att dom helst nöjer sig med halva bågen och gör gångjärnen så man kan ha skärmen i vinkel. Vore perfekt till skolan och allt annat.

Det är störande att alla fina konverterbara saknar digitizer. Fanns ju till thinkpad x41t redan 2005.