Intels strömsnåla Atom-plattform har för vana att hitta in i små och smidiga datorer men ingenting går upp mot Toradex xiilun PC som mäter minimala 60 x 89 x 16 mm. Den superslimmade datorn byggs kring Intels Oak Trail-plattform och huserar en passivt kyld 1,6 GHz Atom CPU som ska ge datorn samma funktionalitet som en vanlig stationär PC.

Toradex visade upp sin senaste skapelse under Embedded World 2011 och xiilun var onekligen något utöver det vanliga. Trots sina minimala mått har datorn även en integrerad GMA 600 grafikkrets, upp till 2GB DDR2 RAM samt en bootbar microSD-plats för lagring.

PC:n som bygger på Toradex Topaz-plattform är en så kallad Single Board Computer (SBC) och är den minsta i sitt slag med en Intel Atom E6xx CPU under skalet. Där en 1,6 GHz Intel Atom E680 CPU har en strömförbrukning på 3,9 watt och ger full x86 funktionalitet utan aktiv kylning.

xiilun

Trots kretskortets storlek på endast 55 x 84 x 12.7 mm har xiilun utrustats med fyra USB 2.0-portar och en HDMI-utgång. Den integerade grafikkretsen GMA 600 ska arbeta med en klockfrekvens på 400 MHz och stödjer upplösning på upp till 1920 x 1080 pixlar. Allt i ett 12mm tjockt visitkort.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TempelAnton Karmehedcrotale Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Kihlberg
Medlem

Riktigt nice. Vi har en liknande SBC i en produkt på jobbet. Priset är gissningsvis inte jätte-nice.

Tempel
Medlem
Tempel

Oftast där man har behovet av sådana här så är utvecklingskostnaden av applikationen som skall snurra på den den stora kostnaden. Drog iväg en blänkare till en polare som håller på med automatisering av fläktstyrning i den lite större skalan.