Shuttle fortsätter att producera små minidatorer för desktopmarknaden och senaste i raden är den nya nettop-modellen XS35. Förutom en mycket slimmad design utmärker sig komponenter som Ion 2 samt en dubbelkärnig Atom D510 CPU i specifikationerna.

Shuttle satsar alltså som väntat på Intel Atom för processorkraften och till skillnad mot mer strömsnåla netbooks finns här inga problem att använda sig av dubbla processorkärnor. Den integrerade grafikkretsen i Atom D510 är inget att hurra över och Shuttle har alltså vänt sig till Nvidia och deras nästa generations Ion-plattform. Där en GeForce GT218 GPU tar över vid mer tyngre grafiska belastningar och ger stöd för både uppspelning av 1080p video samt 3D-spel. Videoutgångar man hittar är HDMI och D-Sub samtidigt som vi kan identifiera ett flertal USB 2.0 portar och en minneskortläsare.

Shuttle utrustar sin minidator med en 2,5-tums lagringsenhet, SSD eller hårddisk, med en prislapp på drygt 3 200 kronor inklusive moms ska man få en fläktlös och tyst dator som klarar av det mesta man begär av en vardagsrumsdator.  Lanseringsdatumet sägs vara satt till någon gång under tredje kvartalet.

Källa: Blogeee

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Martin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Twelve

snygg och kompetent gillar hårt!

rmd
Medlem

..det är just dom spelarnma som, i sann sony-anda nu snart är totalt värdelösa efter dom kommande uppdateringarna.

Andreas G
Medlem

Har ett, vill helst inte hålla på och växa enhet. 🙂

Martin L
Medlem

Kan nog vara snitsig, den var verkligen liten. Den ser ju dock inget vidare ut..Varför ska man ha en optisk enhet i den överhuvudtaget?

Andreas G
Medlem

Ska absolut prova det. Blev dock ingen Blade, blev en Desire 🙂

Medlem
Twelve

Vissa har filmer på DVD skivor fortfarande och då är det Mycket smidigare att ha en optisk läsare i media burken istället för att ha en DVD spelare som är många gånger större!

rmd
Medlem

ja, inget har egentligen hänt sedan asus sålde exakt samma skit för 5+ år sedan. färgen är annorlunda, annars är det samma crap.

kidsen i game-corner som sitter och grinar över sina hs, lulz och allt vad det får nog brottom att byta pampers när dom ser denhär iof! 😆

Andreas G
Medlem

Den är skickad 🙂