Specifikationerna för Raspberry Pi har utöver en minnesuppgradering varit mer eller mindre konstanta sedan den ursprungliga lanseringen år 2012. Nu uppdaterar Raspberry Pi Foundation modell B av den populära minidatorn med ytterligare två USB-portar och en lägre strömförbrukning.

Den mest populära modellen av Raspberry Pi, modell B, har nu fått en uppdatering som presenterats under namnet B+. Precis som den ordinarie modell B bygger B+  på en Broadcom BCM2835-processor på 700 megahertz tillsammans med 512 megabyte internminne. Den nya varianten har dock belönats med två extra USB-portar utöver de två som funnits tidigare och har fått sin strömförbrukning sänkt till mellan 0,5 till 1 watt.

En annan nyhet är att GPIO-anslutningen har expanderats till 40 pins från tidigare 26, vilket innebär att minidatorn nu kan användas för mer avancerade projekt. Det inbyggda ljudkortet har fått en ny strömförsörjning för att minimera brus och kretskortets mått har justerats något, från 85.6 x 56,0 millimeter till 85,0 x 56,0 millimeter.

Raspberry Pi modell B+ bör hitta ut i butik inom kort och övertar sin föregångares prislapp på 35 dollar, eller cirka 279 kronor inklusive moms.

Via: Hexus


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid