Aktörer som HP, Dell och Acer ska alla göra stora ökningar på sina R&D-resurser (forskning och utveckling) inför 2012, då marknaden är på väg att förändras från att vara PC-centrisk miljö till en där konsumenter tittar smartphones, surfplatta och även alternativ till Windows.

HP, Dell och Acer har alla försökt sig på marknaden för surfplattor och smartphones, men aldrig riktigt kommit till skott. Men under 2012 väntas stora förändringar på marknadsmiljön ske och för att inte hamna efter i utvecklingen ska de alltså lägga ned mer resurser än tidigare på forskning.

HP tänker öka sina investeringar i R&D-relaterade resurser, och har även ändrat på en företagspolicy när de kommer till forskning. Deras ansvarige för forskningen inom bolaget, Prith Banerjee ska börja rapportera direkt till företagets vd Meg Whitman.

Dell planerar att spendera 1 miljard dollar under nästa år på forskning, vilket är 51,28 procent högre än året 2010 då man bara lade ned 661 miljoner dollar. Dell säger också att man tänker köpa upp och förvärva andra företag framöver, och att man ska lägga ned pengar på att integrera deras verksamhet i Dells.

Acers forsknings- och utvecklingscenter har idag 600 anställda och från mitten av nästa år ska man börja anställa mer folk för att mot slutet av året ha 1 000 anställda där. Acer planerar att hitta folk hos andra tillverkare och ODM:s, där jakten redan har börjat.

acericoniaDet kommer behövs mer än PC för att konkurrera på marknaden i framtiden

Acer noterar även en intressant sak som ASUS uttalade sig om för ett par månader sedan. PC-industrin står inför en stor förändring, där Wintel-ekosystem (Windows och Intel – mer korrekt x86) inte längre kommer behålla sin dominanta position på marknaden. Det kommer finnas flera plattformar under nästa år som på allvar kan konkurrera mot det ekosystemet. Därför blir det ett måste att kunna utveckla och sälja plattformar som exempelvis är baserade på Google Android och ARM – speciellt när Windows 8 anländer.

Källa: Digitimes

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Är ju inte så konstigt, många program och framförallt underhållning har ju flyttat ut på nätet. Kolla hur mycket dagens skolbarn spelar på nätet. Men PCn är rätt stark på företagssidan, den har en hel del fördelar med skärmstorlek, ergonomi som inte går att bortse ifrån speciellt om man gör lite mer än bara svarar på mail. Det är mer som det redan konstaterats konsoller som får stryka på foten och laptops lär ligga illa till oxå när det dyker upp mobiler/plattor (gränsdragning mellan vad som är vad börjar ju bli rätt flytande idag) som grejar mycket och du alltid… Läs hela »