Som första tillverkare i världen har LG nu tagit ett steg utanför kategorin av traditionella Chromebooks med Googles operativsystem Chrome OS, och presenterar vad de kallar Chromebase. Det rör sig om en 21,5 tums allt-i-ett-dator med IPS-skärm och Intel Celeron-processor.

Bärbara datorer som utrustas med Google Chrome OS istället för Windows ökar raskt i försäljning, även om det inte är ett operativsystem för alla användare. Tanken är att det ska vara ett enkelt operativsystem för hemmet eller enkelt arbete, eller kanske för studenten som bara behöver en prisvärd dator att surfa på. Däremot har det inte funnits många stationära alternativ värt att nämna – förrän nu.

chromebase

LG Chromebase bygger kring en 21,5 tum stor IPS-panel i ett enkelt format inte helt olikt Apple Imac eller liknande allt-i-ett-lösningar. Skärmen har full HD-upplösning och drivs av en Intel Celeron-processor ur Haswell-familjen. MInnet ligger på 2 gigabyte och den interna lagringen utgörs av 16 gigabyte flashlagring – större delen av arbetet förväntas förvaras online på exempelvis Google Drive.

chromebase_back

På baksidan döljer sig en rad portar, däribland en HDMI-ingång för den som vill använda Chromebase som en monitor till en annan dator. Det finns även tre USB 2.0-portar (varav en på sidan), en USB 3.0-port och en ethernet. Däremot nämns inte om datorn har trådlöst nätverk eller bluetooth, vilket känns lite egendomligt idag.

Frågan är vem som är målgruppen för datorn, och svaret på den frågan är enligt LG vanliga hemanvändare som vill ha ett enkelt alternativ som Chrome OS fast i stationär form, eller kontorsanvändare. Nu återstår det att se dels om kunderna kommer nappa på en allt-i-ett med Chrome OS, och även om konkurrenterna kommer haka på idén.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments