asusGR8

Asus ROG GR8 är en speldator som sannerligen sticker ut från mängden med sitt kompakta monolithliknande chassi. Vi såg GR8 för första gången på Computex i juni och nu avslöjas så minidatorns specifikationer och prislapp. ROG GR8 lanseras med Windows 8.1 i december månad men en Steam OS-modell är redan planerad.

Asus väljer att matcha mobila komponenter med mer traditionella PC-komponenter när man bygger speldatorn ROG GR8. Med sin kompakta mått och smäckra design är det brist på både utrymme och kylningsmöjligheter varpå det inte är helt överraskande att Asus valt att använda sig av en mobil CPU, Intels Core i7-4510U. En dubbelkärnig processor som arbetar i 2,0 gigahertz med en turbofrekvens på 3,1 gigahertz och har en specificerad strömförbrukning på blott 15 watt. Asus matchar den mobila processorkretsen med 8 gigabyte DDR3-1600 minne i form av två SO-DIMM moduler.

Grafikkortet däremot är Nvidias diskreta Geforce GTX 750 Ti, ett budgetkort som med 2 gigabyte GDDR5-minne bör vara kapabel att nå spelbar prestanda i 1080p-upplösningar även i tynga titlar, åtminstone så länge grafikinställningarna hålls på rimliga nivåer.

Den svartröda ROG GR8 rymmer även en 2,5 tums hårddisk på 1 terabyte. stöd för 802.11ac trådlöst nätverk, Miracast-stöd för trådlös videoöverföring från Android och Windows-enheter samt en en ROG SupremeFX ljudkrets med 5.1 kanaler.

Bland anslutningarna hittar vi hörlursanslutning, mikrofonanslutning, fyra USB 3.0-anslutningar, 4-i-1 kortläsare, digital ljudutgång samt både HDMI och Displayport-anslutningar med stöd för uppspelning av ultrahd/4K video.

Relativt hög prislapp och Steam OS-modell på agendan

Asus ROG GR8 kommer även att skeppas med Windows 8.1 samt Asus egna mekaniska ROG-gamingtangentbord samt Asus gamingmus ROG Gladius. Även om ROG GR8 må vara en ytterst slimmad maskin är prislappen desto tyngre. Riktpriset på 1599 singapore dollar motsvarar drygt 9 200 svenska kronor, utan extra moms och skatter.

Desto mer intressant är samtidigt att Asus redan avslöjar att en Steam OS-modell kommer att dyka upp i samband med Valves lansering sin nya spelplattform.

Relaterade artiklar:

DELA

Leave a Reply

1 Kommentar på "Asus minispeldator ROG GR8 landar i november – Steam OS modell planerad"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Gambit_2K
Gäst

Oj här var vi ghetto “tynga titlar” 😆

Snyggaste “konsol” PCn hitills helt klart.

wpDiscuz