alienware_13

Dell blåser nytt liv i sina bärbara Alienware-datorer i 13-tumsformat och visar upp en ny modell för lansering i höst. Nya Alienware 13 erbjuder förutom en mer slimmad formfaktor än tidigare även uppfräschad uppsättning hårdvara, med möjlighet till högupplöst skärmpanel och GTX 800M-grafik från Nvidia.

Sedan Dell pensionerade sin 11-tumsvariant ur Alienware-sortimentet har fokus primärt legat på större speldatorer i 14-, 17- eller 18-tumsklassen, men en allt större efterfrågan på mindre och mer kompakta system har fått tillverkaren att göra en ny satsning på det populära 13-tumsformatet. Inför skolstarten lanserar därför Dell en ny 13-tumsvariant med en mer slimmad design och en vikt på cirka 2 kilo.

alienware_13_2 alienware_13_3

 

Datorn kommer finnas med tre olika skärmalternativ – en instegsmodell med 1 366 x 768 pixlar, en full HD-variant med 1 920 x 1 080 pixlar samt en toppmodell med pekskärm och 2 560 x 1 440 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på cirka 120 pixlar per tum. Skärmen drivs av en Nvidia Geforce GTX 860M-krets med 4 gigabyte dedikerat GDDR5-minne, samt en Intel Haswell-processor av lågspänningstyp. Enligt Dell kommer även en Broadwell-baserad version släppas längre fram.

Dell utlovar cirka 8 timmars drifttid vid strömmad videouppspelning, men vi har ännu inte fått information om den totala batterikapaciteten eller ens den kompletta specifikationslistan. Dessvärre har vi inte heller fått några prisuppgifter, men mer information kommer presenteras inför till lanseringen i november.

Källa: Dell via Engadget

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid