Microsofts proffsplatta Surface Pro 3 är fortfarande färsk på marknaden och har ännu inte lanserats i norden, men Ifixit har hunnit knipa ett exemplar för en nedmontering framför kameran. Resultatet är dels högupplösta bilder på surfplattans påkostade innanmäte, men även slutsatsen att reparationer inte blir enkla.

Ifixit har för vana att ge sig på ny elektronik med skruvmejseln i högsta hugg, dels för att ge en inblick i tillverkningsprocessen och dels för att bedöma hur möjligheterna ser ut för att reparera eller uppgradera produkten på egen hand vid behov. Nu har Microsofts nya surfplatta Surface Pro 3 hamnat på operationsbordet, och läget ser inte vidare ljust ut för hemmafixaren.

KrIoCSJTC5sf2VpT

Surface Pro 3 visar sig vara en pina att ens öppna, då Microsoft använt sig flitigt av lim för att hålla skärmen på plats. Vidare är mer eller mindre alla komponenter fastlödda direkt på moderkortet, och faktum är att det enda som ger god potential för att uppgraderas är lagringen, som sitter monsterad via mSATA. Batteriet är tunt och fastlimmat, och visar sig vara svårt att montera loss utan att också skada det.

Det innebär att Surface Pro 3 kanske inte är det optimala valet för hemmafixaren, men det är å andra sidan fallet för merparten av alla surfplattor på marknaden. Microsoft har lyckats med ett imponerande stycke ingenjörskonst med Surface Pro 3, även om det dessvärre går ut över den som vill reparera eller uppgradera på egen hand.

Hela nedmonteringen av Surface Pro 3 hittar du här.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
embu Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
embu
Medlem
embu

Grymt, jag har just det där tool kittet.. väldigt bra och andas kvalite. Ifixit levererar bra grejer 🙂