Snart är det dags för lanseringen av en av Sveriges kanske mest hypade TV-apparat. LG laddar inför lanseringen av landets första 4K-upplösta OLED-TV och utlovar lansering av de första modellerna redan nästa vecka. Den första modellen är böjd och kostar en hel del men en platt version och billigare versioner lanseras i höst.

I januari fick vi ta en snabb titt på en av årets kanske häftigaste pryl. LG:s nya 4K-upplösta OLED-TV-skärm visades upp på CES-mässan i Las Vegas. Nu är det dags för lanseringen av den första modellen i Sverige. LG bekräftar i dag att de första exemplaren av en modell som kallas EG960V kommer att nå butiker under nästa vecka och att priset kommer att ligga runt 50 000 kronor.

Det är alltså nästa vecka det blir dags för lanseringen av Sveriges första 4K-upplösta OLED-TV. Den första modellen, EG960V, säljs i två storlekar: 55 och 65 tum och har en permanent rundad design. Detta blir alltså den första modellen ut på marknaden men LG planerar att lansera en liknande modell i samma storlekar men en i platt urförande i oktober. Denna modell platta modell kommer ha samma pris som EG960V men kallas EF950V.

Lugn, det finns billigare modeller

För den som vill ha en böjd 4K-upplöst OLED-TV men inte har tillräckligt mycket pengar för att betala för den dyraste modellen får snällt vänta till i höst då en 55 tumsversion av EG920V lanseras. Om också 920V är för dyr har LG planer på att lansera en ny Full HD-upplöst böjd OLED-TV på 55 tum med ett betydligt lägre pris.

EG960V, som lanseras nästa vecka, kommer att kosta 50 000 kronor respektive 75 000 kronor för de två olika storlekarna. EG920V kommer att kosta 42 000 kronor och den Full HD-upplösta EG910V kommer att säljas för ungefär 23 000 kronor.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid