Svenska chassimoddare finns det gott om och många av dem i yppersta världsklass. Det visades med eftertryck när Sveriges bästa moddare utsågs på SMPC.se i årets Svenska mästerskap i datormoddning. Bland många tunga namn och imponerande bygge var det Björn Hall som tog hem segern med ett sällsynt stilrent och detaljrikt bygge.

Svenska mästerskapen i datormoddning arrangerades i år på NordicHardwares systersajt SMPC.se med anor från tidigare svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning. 2015 var det däremot fokus på datorernas yttre där vi tillsammans med partners och sponsorer levererade ett rekordstort prisbord med ett produktvärde över 100 000 kronor.

Svensk mästare – Björn Hall med ”W2AX”

Tävlingen drog några av Sveriges mest talangfulla moddare ur vinterdvalan och den välrenomerade juryn med internationellt erkände chassimoddaren Justin Ohlsen i spetsen hade en minst sagt tuff uppgift när det var dags att utse vinnarna i SMPC 2015.

Efter en lång julhelg stod det samtidigt klart att Björn Hall med sitt minimalistiska bygge ”W2AX” drog det längstra strået. Vinnarkonceptet var en vacker blandning av behandlad aluminium, glas, specifikt utvalda skruvar och magnetfästa SSD-enheter som föll de tre jurymedlemmarna i smaken.

Vi fick en snabb pratstund med Björn inför en kommande vinnarintervju som delade med sig av sina känslor efter vinsten.

– Oj, ja hur känns det egentligen. Jag är otroligt stolt, glad och nöjd. Men samtidigt kan jag inte riktigt greppa att just jag vann. Jag har lagt ner min själ i det här projektet och lagt fokus på allt från skruvar till komponenter och fotografering. I slutändan har fokus på detaljer och finish gett mig en otrolig belöning! Mitt mål var att visa att ”alla” byggen inte måste vara vattenkylda för att vara vackra och att man kan, bara man vill, berättar Björn för NordicHardware.

Den kanske mest iögonfallande detaljen på Björns bygge var också det han själv var mest nöjd över.

– Jag får lov att säga att jag är mest nöjd med ”kammaren” där SSDerna sitter, hur panelerna är formade och att det faktiskt gick, till slut. Det var här jag lärde mig mest.

Ett stort grattis till Björn som kommer att resa till Taiwan med chassitillverkaren In win för ett hemligt moddningsprojekt under nästa år och även tar del av det övriga rekordstora prisbordet.

Stentuff konkurrens i första SM

Konkurrensen var annars mördande och inte mindre än tre byggen kammade hem maximal poängpott och fick delas upp efter nogranna avvägningar hus juryn. Heta pallplatser tilldelades Tim Pettersson med sitt högpolerade rörchassi ”Framed” medan cnc-kungen Daniel G Ask plockade hem tredjeplatsen med sitt egentillverkare chassi ”Tatami”.

Ett annat väl noterbart och särskilt spännande bidrag var Linus Sjögrens ”Legolan 2.0” – ett datorchassi byggt helt i lego med inspiration av Dreamhack och Star Wars som vann specialkategorin ”Bara för att jag kan”.

Den kompletta listan över årets SM-vinnare och deras fullständiga gallerier går att hitta på SMPC.se.

Information och partners

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
lanbonden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pontus
Medlem
Pontus

3 riktigt trevliga chassin men det är nästan pinsamt av juryn att inte project tatami plockade hem det med tanke på den otroliga skillnaden på ambitions och utförande nivån på de 3 pallplatserna.