Till vår glädje har det nu dykt upp rapporter om statusen på en svensk version av Microsofts multimedia operativsystem, Windows XP Media Center Edition 2005. Enligt IDG.se har Microsoft nu beslutat sig för att lansera en svensk version av Media Center 2005 redan nästa år.


”Budskapet om en svensk version av Windows XP Media Center har varierat från slutet av 2006 till inte alls. Men nu står det klart att det blir en svensk version. Lansering är planerat till senhösten 2005 och då ska även svenska tv-tablåer finnas på plats till lösningen.”


Flera av er kanske tänker att detta inte är så nödvändigt, ”Jag har ju inga problem med engelskan..”, men det är inte själva språket i menyer och liknande som är intressant. Det vi ser fram emot mest är äkta svenska tv-tablåer som alltså ska finnas med i den svenska versionen av Media Center 2005.


I dagsläget är tv-tablåer för oss svenskar något man får skaffa genom tredjepartsmjukvara och det är ofta krångligt att få en bra lösning på det hela. Och då talar vi ändå om insatta datoranvändare, så för svensson är tv-tablåer i HTPCn endast en dröm för tillfället.
Nu får vi bara hoppas att Microsoft har oss svenskar i åtanke även i framtiden så att vi kan hänga på utvecklingen. 


Relaterande artiklar: Recension av Windows XP Media Center Edition 2005 (Eng)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid