Small preview image

Våra strapatser på DreamHack har fortsatt under LANets första dag och vår redaktionsmedlem tillika den svenske mästaren i processoröverklockning, Robert Kihlberg alias Crotale, tog under förmiddagen plats i vår monter. Som vi tidigare rapporterat om har Robert satsat på att slå två flugor i en smäll här på DreamHack genom att i NHs monter bli förste svensk att nå över 5GHz och det vid en mäkta imponerande 100% överklockning. Det är med andra ord ingen 3.8GHz processor som ”bara” överklockas drygt 1.0GHz utan Robert hade bestämt sig för att nå 5GHz med en 2.53GHz processor.Kylning består för tillfället av en kraftig kompressorkylare som kan hålla processorn vid -50 grader Celcius under full belastning och trots den höga lufttemperaturen i DreamHacks lokaler dröjde det inte särskilt länge innan Robert nått sitt första mål. Systemet klockades till en början vid 5007MHz vilket tyvärr ”bara” var en överklockning på 98%. Men det betyder att vi redan slagit svenskt rekord i processoröverklockning genom att bli först i Sverige med en Intel Celeron över 5GHz.


Efter en bastant lunch och lite mer mekande var det dags för båda gränserna att spräckas och Robert lyckades kräma ur ett par MHz extra för att landa på finfina 5067MHz, med andra ord en överklockning på 100%.


Systemet som användes vid rekordöverklockningen står i vår monter på DreamHack och trots att det vilar sig lite för tillfället är det en ny episod i morgon med båda torris och flytande kväve på beställningslistan. Med andra ord finns det flera extrema överklockningsförsök runt krokarna. Tills dess kan ni njuta av ett par foto och skärmdumpar från dagens överklockningsförsök i vårt DH-Galleri, där vi även lagt upp en webcam som håller koll på vår huvudmonter.


 – NordicHardware @ DreamHack Summer 2005 Galleri –

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid