Svenska tillbehörstillverkaren Xtrfy har gjort sig kända inom E-sportscenen genom sina högkvalitativa tangentbord. Nu avancerar företaget och lanserar sin första gamingmus, XG-M2, som godkänts av båda E-sportlagen Ninjas In Pyjamas och LGB eSports.

Svenska Xtrfy har satt sina avtryck på tangentbordsmarknaden genom att synas mycket inom E-sportsammanhang och framför allt tillsammans med E-sportorganisationen Ninjas In Pyjamas, även kallad NiP, men nu har de valt att avancera på tillbehörsmarknaden genom att lansera sin första gamingmus, XG-M2.

Gummi och teflon

XG-M2 har designats för högerhänta användare men har en formgivning som enligt Xtrfy ska passa flera olika greppstilar. I samband med utveckling av XG-M2 har Xtrfy sammarbetat med NiP för att få feedback om hur utformningen av en optimal gamingmus bör vara.

För att öka musens greppvänlighet har Xtrfy gett dess översida en gummibeläggning och glidytor av teflon under musen av för att ge bättre glid och hållbarhet.

”Under processens gång märkte vi att många spelare verkligen gillade just den här formen, men att tekniken på insidan av de möss som finns på marknaden inte riktigt levde upp till förväntningarna. Med utgångspunkt i den feedback vi fick skapade vi tillsammans en mus med några av marknadens mest stabila komponenter” – Emil ”HeatoN” Christensen, Ägare/grundare av NiP.

Precis som Counter Strike-legendaren Emil ”HeatoN” Christensen poängterar är utsidan inte allt hos en bra gamingmus men enligt de specifikationer som Xtrfy presenterar så kan XG-M2 komma att bli en vass gamingmus. Xtrfy har valt att använda en Pixart PMW 3310 optiskt sensor, vilket är en sensor som vi vet presterar bra i FPS-titlar, samt Omron-brytare under huvudknapparna som ger taktila klick och lång livslängd.

RGB-belysning

På den estetiska sidan har Xtrfy implementerat en tre-zons LED-belysning som akn användas för att anpassa musens utseende men det är lite oklart om den har stöd för full RGB-palett eller om det endast rör sig om förutbestämda färger.

XG-M2 kommer att lanseras i sommar för 650 kronor och kommer att lanseras i en begränsad NiP-version för 700 kronor. Xtrfy kommer att visa upp modellen på Dreamhack Summer, där besökare får möjlighet att testa företagets nya gamingmus. Vi hoppas att den dyker upp på redaktionen inom kort för ett hårdtest i Svenska musguiden.

Läs mer:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid