Vi sprang på många intressanta produkter på IFA-mässan i Berlin och bland de mer oväntade kan vi räkna in stilrena usb-batterier från svenska företaget Casepower. Men även flytande bluetooth-högtalare som bara ber om att få följa med på solsemestern eller till badtunnan på altanen.

Usb-batterier är idag en del av de flestas vardag, åtminstone hos teknikintresserade och mer krävande användare, som NordicHardwares läsare. Vi ser massvis med produkter i detta området på marknaden men det är desto mer sällan det är svenska företag bakom produkterna. Casepower är här ett undantag och det relativt unga svenska företaget har specialiserat sig på just mobila batterier med en skandinavis touch.

På IFA-mässan visade företaget upp sin nya serie av stilrena usb-batterier för både Android och Apple-produkter där man i sann skandinavisk anda valt att gå på en stilren och sparsmakad design. Casepower har även tagit fram en smart och användarvänlig usb-kabel med inbyggda magnet för att underlätta förvaring och minimera kabeltrassel, något många – undertecknad inkluderat – uppskattar.

Casepowers nya usb-batterier Urban Go kommer att finnas i svenska butiker i oktober månad med prislappar från 399 kronor för instegsmodellen på 4 000 milliamperetimmar.

Boombottle H20 – Den flytande bluetooth-högtalaren

Trådlösa bluetooth-högtalare är populärare än någonsin och har med sina kompakta mått och smidiga trådlösa koppling blivit ett tillbehör de flesta bär med sig på både semestrar och utflykter. På IFA visade tillverkaren Scosche upp bluetooth-högtalare som inte bara är byggda för att hänga med på diverse äventyr utan även vara beredda på att ta mer stryk än konkurrerande lösningar.

Mittenmodellen Boombottle H2O den mest stryktåliga av Scosches högtalare som med IP67-certifiering inte bara är vattentät utan även flyter om du skulle tappa den i poolen eller för den delen i havet. Högtalaren har en batteritid på 10 timmar och har en cylinderformad design som även ska göra att den passar i vattenflaskhållare på cyklar.

Boombottle H20 har en prislapp på 99,99 dollar och har även en storebror kallad Boombottle som får nöja sig med vattentålighet och en något högre prislapp på drygt 129,99 dollar men erbjuder då också märkbart fylligare ljud med dubbla högtalarelement.

Det är oklart om Scosche kommer att börja sälja sina produkter i svenska butiker men tillverkaren visar trots allt vägen för andra tillverkare som även bör satsa på mer stryktåliga bluetooth-högtalare.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid