Summerande omdömen

Med ett stort samt växande antal testade tangentbord samlar vi här våra slutomdömen kring varje modell. Varje tangentbord har bedömts efter kriterier som ergonomi, spel och skrivvänlighet, byggkvalitet, funktionalitet och pris. Vi försöker även lyfta fram de modeller som passar bättre för vissa olika användningsområden med vetskapen om att inte alla använder sitt tangentbord bara till spel.

Denna sida innehåller endast de individuella omdömena, utmärkelser och köprekommendationer hittar ni på nästkommande sida.

Testades 2016-05-16

Razer Blackwidow X Chroma Omdöme från: 2016-05-16

Razer_BlackwidowX_Chroma_011 Blackwidow X Chroma är ett tangentbord i premiumklassen och glänser på många områden. Byggkvalitén är av högsta klass och designen känns exklusiv i sin minimalistiska stil. Tangentbelysningen är jämn och stark över hela tangentbordet. Möjligheterna till att konfigurera belysningen är väldigt goda i Razer Synapse.

Tangentbordet är på många sätt ett riktigt kompetent modell, men den stora nackdelen för Blackwidow X Chroma på den svenska marknaden är priset. Blackwidow X Chroma är prissatt flera hundra kronor över den vanliga Blackwidow Chroma-modellen, vilket inte känns rimligt då Blackwidow X Chroma egentligen är Blackwidow Chroma men med färre komponenter. Därför kan vi inte rekommendera Blackwidow X Chroma i dagsläget.

Fördelar
+ Mycket bra byggkvalitet
+ Stilren och minimalistisk design
+ Mjukvara med lättanvänt gränsnitt

Nackdelar
– Hög prislapp
– Mjukvara kräver inloggning

Lägstapris på prisjakt.nu: Product price

Testades 2016-05-09

Corsair Strafe RGB Omdöme från: 2016-05-09

Corsair Strafe RGB är ett tangentbord i premiumklassen och byggkvalitén håller hög klass. Tangentbelysningen är stark och möjligheterna att programmera om belysningen i Corsair Utility Engine är närmast oändliga. Förbättringarna som skett i Corsairs mjukvara gör det lättare att fullt ut nyttja den bra RGB-belysningen.

Det stora säljargumentet för Corsair Strafe RGB är givetvis de nya Cherry MX Silent-brytarna som tangentbordet kommer med. Tyvärr var de i vår mening en besvikelse då de är inte särskilt mycket tystare än vanliga MX-brytare. Dessutom är känslan så pass olik den vanliga Cherry MX-känslan att vi inte kan se hur den ska tilltala personer som uppskattar den speciella känsla som finns i mekaniska brytare.

Det medföljande handledsstödet är även det lite av en besvikelse och känns som en eftertanke från Corsairs sida, det är inte särskilt bekvämt att använda och kvalitén är inte alls på den nivå som man kan förvänta sig av ett tangentbord i den här prisklassen. Priset på tangentbordet är även lite väl högt, det är ungefär fem hundra kronor dyrare än Strafe utan RGB-belysning. Och vi kan inte säga att RGB-belysning, en USB-port och ett handledsstöd är värt den extra kostnaden. Därför kan vi inte med gott samvete rekommendera Strafe RGB.

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1195 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

 

Testades 2015-11-28

Razer Deathstalker Chroma Omdöme från: 2015-11-28

Razer Deathstalker Chroma är inget premiumtangentbord vilket märks tydligt på de flesta områdena. Byggkvaliteten är godkänd som bäst och tangenternas låga, laptop-inspirerade, profil känns inte alls bra när man skriver på tangentbordet. Tangentbelysningen känns väldigt tråkig i och med de begränsningar tangentbordet har. Ännu en nackdel med tangentbordet är priset, det kostar nämligen över tusen kronor. Det är alldeles för mycket för ett tangentbord som på alla sätt är en instegsmodell för nya spelare eller den sparsama spelaren.

+ Jämn tangentbelysning
+ Bra mjukvara

– Inte invidiuell tangentbelysning
– Högt pris
– Obekväma brytare
– Klistrigt handledsstöd

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1195 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

 

Steelseries Apex Raw Omdöme från: 2015-11-28

Steelseries Apex RAW är ett bra tangentbord i den lägre prisklassen. För den prislapp Apex RAW har så får man ett gediget tangentbord med bra byggkvalitet med ett bra funktionsutbud. Ett bra inbyggt handledsstöd, bra belysning och gott om makrotangenter. Men det finns inget riktigt bra argument för att köpa Apex RAW i en jämförelse med Steelseries Apex, prisskillnaden är så pass liten i jämförelse med det utökade funktionsutbudet som Apex erbjuder.

+ Bra byggkvalitet
+ Lågt pris

– Inga usb-portar
– Ingen dedikerad mediakontroll

Cirkapris vid publiceringsdatum: 599 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

 

Testades 2015-11-13

Cherry MX-Board 6.0 Omdöme från: 2015-11-13
MXBOARD6 2 Byggkvalitén på MX-Board 6.0 är i världsklass, aluminumhöljet är snyggt och ger tangentbordet en premiumkänsla. Det andas verkligen toppkvalitet rakt igenom, från det bekväma handledsstödet till den finslipade tangentbelysningen. Real Key Technology känns dock som något som mest är coolt på pappret men som inte ger någon ökad effekt vid faktisk användning. Trots det så är det ett bra tangentbord oavsett om du är en professionell e-sportare eller en vanlig student som varvar spel med uppsatser. Det finns dock flera problem med MX-Board 6.0, så som att gaming mode-tangenten stänger av alt + tabb och att caps, num och scroll lock lyser väldigt starkt oavsett vilken intensitet du valt på belysningen. Den blå färgen tar också bort lite av stilrena intryck som annars finns. Men det största problemet med MX-Board 6.0 är priset; med en prislapp runt 2 000 kronor är Cherry MX-Board 6.0 det dyraste tangentbordet vi har testat hittills. En stor del av den prislappen kan motiveras med den otroligt bra byggkvalitén, men avsaknaden av mjukvara och F-kommandon för att modifera någon tangents funktionalitet, avsaknaden av USB- eller ljudportar och gaming mode-låsningen av alt + tab kombinerat med den starka blå belysningen på Windowstangenten om gaming mode är inaktiverat gör att det priset känns alldeles för saftigt, speciellt om man tittar på vad man kan få med konkurrerande tangentbordsmodeller till ett lägre pris.

+ Mycket bra byggkvalitet
+ Bra komfort
+ Stark och jämn tangentbelysning

– Gaming mode stänger av alt + tab och ctrl + alt + delete utöver Windowstangenten
– Caps, scroll och num lock samt Windowstangenten lyser starkt blått när de är aktiverade
– Väldigt hög prislapp
– Få konfigurationsmöjligheter

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 999 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Testades 2015-09-19

Corsair Strafe
Omdöme från: 2015-09-19
Corsair strafe pic Corsair Strafe är ett högkvalitativt tangentbord med en stilren design som är trevligt att titta på. Tangentbordet har en bra byggkvalitet och tangentbelysning är stark, även om den är lite ojämn på vissa tangenttoppar. Tack vare den avancerade mjukvaran så blir tangentbordet otroligt avancerat och det går att förvandla det till ett kompetent speltangentbord med massor av makron, genvägar och andra programmeringsfunktioner.  Det känns dock som Corsair har sparat på krutet med Strafe, avsaknaden av mediaknappar och handledsstöd är ovanlig för att vara Corsair och även om det är betydligt billigare än ett K70 RGB så är priset fortfarande för högt.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Avancerad mjukvara med gott om konfigurationsmöjligheter

– Saknar handledsstöd
– Tjock kabel som är svår att forma så den ligger bra på skrivbordet
– Komplicerad mjukvara som tar tid att lära sig
– Ojämn tangentbelysning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 249 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

CM Storm Quick Fire XTi
Omdöme från: 2015-09-19
CM XTi 005 CM Storm Quick Fire XTi är ett stilrent tangentbord av god kvalitet – det presterar bra både i spel och skrift. Det har även rikligt med inställningar för belysning för att inte ha en mjukvara. Makrofunktionaliteten hade kunnat vara bättre men överlag är det ett bra tangentbord – tills vi kommer till priset. Quick Fire XTi kommer att ha ett pris på ungefär 1 499 kronor. Det är alldeles för högt för ett Cherry MX-tangentbord utan RGB-belysning eller handleddstöd.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Kabelkanaler på undersidan
+ Mediakontroll på navigationstangenterna gör det enkelt att styra musiken med en hand

– Oinutitv makroinspelning, tidsfördröjning i makron
– Ojämn tangentbelysning
– Högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 499 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Testades 2015-07-22

CM Storm Novatouch TKL
Omdöme från: 2015-07-27
NovatouchTKL_2 Novatouch TKL är ett stilrent och minimalistiskt tangentbord som presterar bra både i spel och framförallt i skrift. Trots att Novatouch TKL har en bra topre-brytare kan vi inte riktigt rekommendera ett tangentbord som inte erbjuder något annat än en bra brytare. Speciellt inte till den otroligt höga prislapp som Novatouch TKL i dagsläget har.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Mycket bra brytare med en låg ljudnivå

– Saknar handledsstöd
– Högt pris
– Tangenttoppar håller dålig kvalitet

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1595 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

CM Storm Quick Fire Rapid-i
Omdöme från: 2015-07-27
Quickfirei_2 CM Storm Quick Fire Rapid-i är ett stilrent och minimalistiskt tangentbord med några finesser så som tangentbelysning och mediafunktionalitet. Det är ett bra kompakt speltangentbord men lever inte riktigt upp till den nivå som krävs för en utmärkelse.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Invdividuell tangentbelysning

– Omotiverat hög prislapp

Cirkapris vid publiceringsdatum: 995 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Ozone Gaming Strike Battle
Omdöme från: 2015-07-27
StrikeBattle_2 Ozone Strike Battle är ett minimalistiskt speltangentbord för alla som gillar ”less is more” och föredrar små, kompakta tangentbord. Det är ett snyggt och stilrent tangentbord som presterar bra i de spel vi testat det emot. Det är lite synd att Ozone inte valt att använda sig av en avtagbar USB-kabel då det skulle göra det redan mycket smidiga tangentbordet ännu mer portabelt. Med en mycket bra byggkvalitet, bra bakgrundsbelysning och en slimmad design är Ozone Strike Battle ett Bra Köp för alla som är ute efter ett slimmat tangentbord av bra kvalitet.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Invdividuell tangentbelysning
+ Mjukvara som är mycket enkel att använda
+ Mycket kompakt

– Saknar handledsstöd
– inte avtagbar USB-kabel

Cirkapris vid publiceringsdatum: 849 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

Testades 2015-06-13

Steelseries Apex M800
Omdöme från: 2015-06-13
apexM800 Steelseries Apex M800 är ett riktigt bra tangentbord och med en prislapp närmare 2000 är precis som det borde. Belysningen är en av de bästa vi har sett, tangentbordet är stilfullt designat och det är välbyggt. De nya brytarna är imponerande och att de är så pass tysta är ett stort plus. Mjukvaran är även den inutivt och enkel att använda på samma gång som den är avancerad. Men trots att det är ett bra tangentbord så saknar det ett handledsstöd, vilket vi anser att man borde kunna kräva av ett tangentbord i den här prisklassen.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Invdividuell RGB tangentbelysning
+ Mycket bra brytare med en låg ljudnivå
+ Mjukvara som är mycket enkel att använda

– Saknar handledsstöd
– Högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1790 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

Testades 2015-06-01

Mad Catz S.T.R.I.K.E. TE Omdöme från: 2015-06-01
STRIKE_TE_2 Mad Catz S.T.R.I.K.E. TE är allt som allt ett riktigt trevligt tangentbord med en hel del funktionalitet så som mediastyrning och makrotangenter. Det har en ganska snygg design för att vara ett fullblodigt speltangentbord. Byggkvalitéen och den väldigt pedagogiska mjukvaran imponerar, och även om tangentbordet har en prislapp som ligger i toppskiket för mekaniska tangentbord utan RGB-belysning så får man ett kvalitetstangentbord för pengarna.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Bra komfort
+ Bra layout
+ Mjukvara som är mycket enkel att använda

– Saknar ljudportar

Cirkapris vid publiceringsdatum: 990 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

Testades 2015-05-07

Turtle Beach Impact 700
Omdöme från: 2015-05-07
Impact700_2 Turtle Beach Impact 700 imponerar inte särskilt mycket på något område. Det fungerar på en helt klart godkänd nivå att skriva på och de extra tangettopparna är lite roliga men den halvdana byggkvalitéen lämnar en frågande till varför man ska betala ett så högt pris för tangentbordet när man kan få ett tangentbord med likvärdig funktionalitet för nära halva priset och då med bättre byggkvalitet och mjukvara. Impact 700 lever inte upp till sitt pris på 1500kr idagsläget, med bättre byggkvalitet och ett betydligt lägre pris hade Impact 700 kunnat leva upp till konkurrenternas nivå.

+ Bra välbeprövade mekaniska brytare
+ Bra, jämn tangentbelysning

– Bristande byggkvalitet
– Ingen mjukvara
– Välidgt högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1500 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price)

Testades 2015-03-27

Cherry MX Board 3.0
Omdöme från: 2015-03-27
MX-Board-2 Cherry MX-Board 3.0 är ett stilrent och simpelt tangentbord med vare sig bakgrundsbelysning, makrotangenter, volymkontroll eller mjukvara. Rent funktions- och designmässigt kan det tilltala minimalisten, men tyvärr snubblar det på sin tveksamma byggkvalitet i kombination med ett alldeles för hög pris.

+ Bekväma tangenter
+ Löstagbar USB-kabel
+ Stilren design

– Tveksam byggkvalitet
– Dyrt i förhållande till funktionaliteten

Cirkapris vid publiceringsdatum: 700 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

Testades 2015-03-05

Ozone Gaming Blade
Omdöme från: 2015-03-05
Ozone_Blade_2 Ozone Gaming Blade är ett prisvärt tangentbord med många funktioner som tangentbelysning i två färger, makrotangenter, hög pollingrate, mediafunktionalitet och anti-ghosting. Blade har en låg prislapp och det känns inte som att Ozone har kompromissat med funktionaliten för att hålla nere priset. Men designen är oergonomisk och drar ner betyget på tangentbordet rejält.

+ Bra placering av makrotangenter
+ Mediafunktionalitet
+ 1000hz Pollingrate

– Ojämnt handledsstöd med dålig ergonomi
– Skjutreglage för intensiteten av tangentbelysningen som inte känns responsivt

Cirkapris vid publiceringsdatum: 450 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Testades 2015-02-22

Logitech G510S
Omdöme från: 2015-02-22
G510S_3 Logitech G510s är ett bra tangenbord för spelare som inte tycker om mekaniska tangentbord. Det har hög funktionalitet och många finesser som gör det bra. Men med ett pris runt tusenlappen, som troligen beror på LCD-skärmen, så är det ett ganska dyrt tangentbord för att vara ett membrantangentbord och vi känner att det finns andra tangentbord som gör ett lika bra jobb till ett lägre pris, om man bortser från LCD-skärmen.

+ Gott om makrotangenter
+ God ergonomi
+ Ljud in/ut-portar

– Svag tangentbelysning, ojämn på vissa ställen
– Högt pris för ett membrantangentbord
– Dåligt uttnyttjad LCD-skärm

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 000 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Testades 2015-02-04

Gigabyte Aivia Osmium Omdöme från: 2015-02-04
Osmium_2 Gigabyte Aivia Osmium är ett välbyggt tangentbord som ligger tryggt på skrivbordet med sin rejäla vikt. Men trots ett bra handledsstöd och mängder av värdefulla funktioner så lyser bristerna igenom på sina ställen, såsom den opraktiska portplaceringen, tveksamma mjukvaran och de blandade diodtyperna. Var för sig kan man leva med dessa men tillsammans så drar de ner helhetskänslan av tangentbordet rejält.

+ Invidividuell tangentbelysning
+ Väldigt bra byggkvalitet
+ USB 3.0 port och USB 2.0 samt Ljud in/ut-portar

– Dåligt utformad av mjukvaran som känns ologisk
– Bländande dioder för Caps, num, scroll-lock.
– Placeringen av portarna gör att anslutna kablar hamnar i vägen för musen

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 200 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Testades 2015-01-19

Func KB-460 Omdöme från: 2015-01-19
KB460_2 Func KB-460 är sammanfattat ett riktigt trevligt tangentbord som erbjuder hög klass till en låg prisnivå. Det finns ingen direkt wow-faktor men tangentbordet är först och främst riktad till spelare som vill ha ett funktionellt tangentbord utan massa extra tangenter, RGB-belysning. Tangentbordet erbjuder en snygg design, mekaniska brytare, USB-portar, möjlighet till att programmera om tangenter och mediakontroll. Allt detta till ett pris under tusenlappen.

+ Invidividuell tangentbelysning
+ Hög byggkvalitet
+ USB-portar
+ Mjukvaran är enkel att använda
+ Lågt pris

– Dåligt utbud av funktioner i mjukvaran
– Dålig kvalitet på klämmorna till handledsstödet

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 000 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Qpad MK-70 Omdöme från: 2015-01-19
MK_2 MK-70 överskuggas nästan rakt igenom av känslan av att man kan få mer, bara man lägger ut lite mer pengar. Tangentbordet känns inte komplett utan snarare som en kompromiss för att hålla ner priset. Tangentbordet är på det stora hela ett helt okej tangentbord men för samma pengar kan du få ett tangentbord som erbjuder mer funktionalitet så som makrofunktionalitet, portar, gaming mode och handledsstöd.

+ Invidividuell tangentbelysning
+ Cherry MX brytare

– Ingen gaming mode funktion
– Inget handledsstöd
– Modiferat chassi från dyrare modeller ger budgetkänsla
– Ingen mjukvara för att programmera om tangenter

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 590 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

XTRFY XG1-R LED Omdöme från: 2015-01-19
XG1R_2 XTRFY XG1-R LED ser vid första anblicken ut som ett väldigt spartanskt tangentbord utan några värsting funktioner. När man väl kommer igång och börjar använda tangentbordet så märks det att XTRFY inte har snålat när det kommer till funktioner för att göra en spelare lycklig. Makrotangenterna kan snabbt bli en värdefull tillgång för spelaren och tangentbelysningen är förvånansvärt avancerad för ett tangentbord utan mjukvara. Brytarna är bra och tangentbordet har 100% anti-ghosting och full keyrollover. Saker som kanske inte gör dig till en bättre spelare men som absolut gör att du kan utvecklas utan hinder i ditt favoritspel.

+ Smart tangentbelysning med många inställningar
+ Bra makrotangenter och funktionalitet
+ Avtagbar USB-kabel
+ Full Keyrollover och anti-ghosting

– Inga portar för ljud- eller USB-anslutning
– Equalizer funktionen fungerar inte helt klockrent

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 390 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

Testades 2014-12-03

Razer Blackwidow Chroma Omdöme från: 2014-12-10
Blackwidow_Chroma_2 Razer Blackwidow Chroma är överlag ett bra tangentbord men det har också sina brister. Det är inga sttora brister och inget som inte går att leva med. Men samtidigt så kan det vara lite tråkigt att köpa ett tangentbord i femtonhundrakronorsklassen och få ett tangentbord med just sådana brister. Brytarna på Chroma är också väldigt högljudda och är därför inte ett optimalt val för alla.

+ Invdividuell RGB tangentbelysning
+ Hög byggkvalitet
+ USB och ljudportar
+ Mjukvaran är enkel att använda

– Högljudda brytare
– Dålig placering av USB och ljudportar
– Dåligt med konfigurationsmöjligheter av RGB-belysningen
– Mattsvart yta som snabbt blir smutsig

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 590 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

Testades 2014-11-24

Logitech G910 Orion Spark Omdöme från: 2014-11-24
G910_Orion_Spark_2 G910 är ett riktigt vasst tangentbord för entusiastgamern. RGB-belysningen är riktigt bra även om programmeringsmöjligheterna inte är helt upp till den standard Corsair har satt med sin RGB-serie. Det är ergonomiskt och de nya Romer-G brytarna gör att tangentbordet känns bra att använda både i spel och vid skrift. Det finns brister inte minst i utbudet av konfigurationsmöjligheterna för RGB-belysningen och mjukvarans spelstöd. Men det är inga större brister som bör gå att åtgärda med en uppdatering av mjukvaran. Tangentbordet erbjuder i övrigt mycket god komforten och den bäst balanserade tangentbelysningen vi har sett. Byggkvaliteten är som väntat hög på och en mängd makroknappar flankeras av en rolig docka för din telefon eller surfplatta. Prislappen är idagsläget rätt saftig men för pengarna får man ett överlag riktigt bra tangentbord vars största brister egentligen kan lösas med en uppdatering av mjukvaran. På det stora hela ett tangentbord för en ny generation av spelare som höjer ribban för funktionalitet inom ett tidigare ganska stillaståendeproduktsegment.

+ Invdividuell RGB tangentbelysning
+ Hög byggkvalitet
+ Bra ergonomi
+ Trevliga brytare för både spel och skrift
+ Arx Control-appen fungerar bra
+ Mjukvaran är enkel att använda

– Saknar USB och ljud-portar
– Hög prislapp
– Dåligt med konfigurationsmöjligheter av RGB-belysningen

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 800 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price)

Testades 2014-11-14

Asus Strix Tactic Pro Omdöme från: 2014-11-14
Asus_Strix_02 Asus har utvecklat ett trevligt tangentbord med en design som verkligen sticker ut. Det är ett helt okej tangentbord som varken utmärker sig som något speciellt eller har några störrre brister som man stör sig på. Tangentbordet känns genomtänkt och välbyggt. Bakgrundsbelysningen är bra och går att ställa i ljusitensitet. Tactic Pro saknar ett handledsstöd vilket gör att det inte har någon vidare ergonomi. Plupparna för att höja tangentbordet känns inte vidare robusta utan känns mer som att de riskerar att gå sönder direkt vid oförsiktig hantering.

+ Invdividuell tangentbelysning
+ Hög byggkvalitet
+ 105 key rollover
+ Mjukvaran är enkel att använda

– Saknar USB-portar och ljud-portar
– Saknar handledsstöd

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 200 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Steelseries 6GV2 Omdöme från: 2014-11-14
Steelseries_6GV2_02 Steelseries har utvecklat ett mekaniskt tangentbord och lagt mycket fokus på brytarna. Man har även lagt energi på att förändra den standardiserade tangentlayouten utan någon märkbar positiv effekt. Vi hade hellre sett att tillverkaren satsat på mjukvarustld samt laseretsning av texten på tangenterna. Det känns lite tråkigt och förhöjer inte upplevelsen av ett annars helt okej tangentbord. Priset kan vara lockande men när även ergonomin brister i avsaknad på höjbarhet och handledsstöd är det svårt att ge Steelseries 6GV2 en rekommendation.

+ Bra brytare
+ Låg prislapp
+ Stilren design – Dålig kvalitet på texten på tangenterna

– Knepig tangentlayout
– Saknar tangentbelysning
– Ingen mjukvara

Cirkapris vid publiceringsdatum: 690 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Tesoro Tizona Omdöme från: 2014-11-14
Tesoro_Tizona_02 Tesoro Tizona är ett bra tangentbord för spelaren som tycker om tenkeyless-tangentbord som inte tar upp så mycket plats på skrivbordet. Det är också ett bra tangentbord för spelaren som är mycket på språng, på t.ex LAN-partyn eller spelar mycket på laptopen. Det finns en del brister i Tizona där frånvaron av mjukvarustyrning är den största bristen. Med mer fokus på mjukvaruutvecklingen kan Tesoro bli en tuff konkurrent för giganterna på marknaden. Innovativt tänkande och fantasi verkar det nämligen finnas gott om hos tillverkaren.

+ Avtagbar USB-kabel
+ Kompakt och liten design
+ USB-portar på båda kortsidorna
+ Hög byggkvalitet

– Dålig mjukvara
– Tumknapparna är lätta att komma åt av misstag

Cirkapris vid publiceringsdatum: 900 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

Testades 2014-09-22

Corsair Gaming K70 RGB Omdöme från: 2014-09-22
Kingston_HyperX_Cloud_01 Corsair Gaming K70 RGB är ett tangentbord med FPS-spelare som primär huvudgrupp men det är även ett bra allaround tangentbord för spelare. Det fungerar även bra att skriva på och kan fås med tre olika mekaniska brytare från tyska Cherry MX. Tangentbordet tar upp två USB-portar trots att det saknar USB- och ljudhubb men med mediatangenter, ett bekvämt handledsstöd och tangentbelysning är det även bra utrustat. Det stora huvudnumret är dock RGB-belysningen och programmeringsmöjligheterna för varje enskild tangent som närmast är oändliga. Både roliga och nyttiga funktioner beroende på vilket humör du känner dig på.

+ Individuell RGB-belysning för varje tangent med 16,8 miljoner färger
+ Hög byggkvalitet
+ 105 full key rollover
+ Avancerad mjukvara med närmast oändliga programmeringsmöjligheter för alla tangenter
+ Stöd för att spara och dela belysningsprofiler
+ Öppet system för att programmera specifika profiler för spel och applikationer
+ Dedikerade mediatangenter

– Högt pris
– Lite svåråtkomliga mediatangenter och kräver två USB-portar

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 595 kronor (Lägst på prisjakt.se: Product price )

 

Testades 2014-09-21

Corsair Vengeance K95 Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Corsair Vengeance K95 är först och främst ett MMO och RTS-tangentbord men är inte begränsat på något sätt. Alla typer av spelar kan dra nytta av tangentbordet såväl som de som jobbar aktivt med t.ex. photoshop kan dra nytta av de många makrotangenterna för att underlätta arbetet. Att hitta det perfekta tangentbordet som passar överallt går i princip inte göra på dagens marknad men K95 kommer väldigt nära.

+ Trevlig design och hög byggkvalité
+ Responsiva och snabba tangenter
+ 18 st makrotangenter
+ Dedikerade mediareglage med smidig volymkontroll
+ Väldigt bra komfort

– Mediatangeternas placering

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1290 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Razer Blackwidow Ultimate Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 När Razer valde att utveckla sina egna brytare gjorde det en bedömningsmiss och lyckades skapa de högljuddadste brytarna på marknaden. I övrigt ett bra tangentbord med god ergonomi. Fyllt med nästan alla extrafunktioner som går att finna på marknaden idag och med en design som är genomtänkt och snygg.

+ Mycket bra ergonomi
+ Stilig design

– Högljudda brytare
Cirkapris vid publiceringsdatum: 1290 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Logitech G710+ Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Logitechs första mekaniska tangentbord är ett bra första släpp. Brytarna känns bra och är relativt tysta för att vara mekaniskt. Lite svårtillgängliga makrotangenter. Ett bra handledsstöd för ökad komfort.Tangentbordet känns stabilt och rejält byggt.

+ Mycket bra byggkvalité
+ Fantastisk komfort

– Saknar ljudportar
Cirkapris vid publiceringsdatum: 1200 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Logitech G19s Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Det dyraste tangentbordet vi testat hitills och det lever inte upp till de förväntningar som kommer med priset. Bra upplöst LCD-display men som utnyttjas dåligt. Det är begränsade konfigurationsmöjligheter och de få aktuella spel som stödjs gör det på ett undermåligt sätt. Ful och plåttrig designlösning.

+ Bra komfort
+ tangentbelysning i 16 miljoner färger

– Inte mekaniskt
– Hög prislapp
– Dåligt utnyttjad LCD-skärm
– Plåttrig design

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1590 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Steelseries Apex Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 För att inte vara ett mekaniskt tangentbord så är Apex trots allt ett riktigt vasst tangentbord. Låg ljudnivå i tangenterna som inte alls känns så mosiga som membran ofta gör. Bra tangentbelysning i miljoner av färger. Väldigt stort tangentbord som tar upp mycket plats men har ett bra inbyggt handledsstöd. Mycket tangentbord för pengarna.

+ Fantastisk komfort med bra handlovsstöd
+ Låg ljudnivå
+ Attraktiv prislapp
+ Rejält med makroknappar
+ Dedikerade mediatangenter

– Inte mekaniska brytare
– Stort

Cirkapris vid publiceringsdatum: 799 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Gamdias Hermes Essential Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Hermes Essential har stora brister i i mjukvara, utformning och layout. Under våra tester av tangentbordet har vi exempelvis inte hittat något vettig funktion för makrotangenterna under controltangenten. De är bara ivägen. Hermes känns mer som ett koncept än en färdig produkt. Ett koncept som bör skickas tillbaka till ritbordet.

+ Bra tangentbelysning

– Oergonomiskt
– Dålig layoutlösning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 900 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Tesoro Colada Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Tesoro Colada är ett gediget tangentbord som har det mesta man kan begära av ett tangentbord. Möjligen är antalet makrotangenter lite snålt om man är en seriös MMO-spelare. Colada faller dock på grund av sin mjukvara som inte alls är rolig eller lätt att använda. För den prislapp som är satt så känns Colada också väldigt dyrt jämfört med konkurrenterna.

+ Bra byggkvalitét
+ Aluminiumhölje

– Högt pris
– Dålig mjukvara

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1490 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Razer Deathstalker Essential Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Om man gillar känslan på ett vanligt laptoptagentbord, inte vill lägga ut mycket pengar på ett tangentbord och anser att tangentbelysning och andra funktioner bara är lullull kanske Deathstalker Essential värt pengarna. Men vårt råd är att lägga ut lite mer pengar för att få vettiga tangenter istället för laptoptangenter.

+ Attraktivt prislapp

– Obekväma brytarlösning
– Klistrig yta på handledsstödet
– Ingen tangentbelysning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 500 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Zowie Celeritas Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Zowie Celeritas är ett av de vassaste tangentborden du kan hitta om du letar efter ett tangentbord för att kunna optimera ditt RTS eller FPS-spelande. Men frågan är om det är värt pengarna då Celeritas inte erbjuder mycket mer än just snabba tangenter.

+ Blixtsnabbt, bra ergonomi

– Ingen tangentbelysning
– Ingen mjukvara
– Kräver PS/2 för att fungera optimalt

Cirkapris vid publiceringsdatum: 900 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

Ozone Gaming Strike Pro Omdöme från: 2014-09-21
Kingston_HyperX_Cloud_01 Ozone Gaming Strike Pro är ett riktigt bra speltangentbord, om man inte kräver lättåtkomliga makrotangenter. Trots en enkel och anspråkslös design är Strike Pro späckat med funktioner för att hjälpa till i spelet. Tack vare att det går att få tangentbordet med fyra olika Cherry brytare blir det ännu mer anpassat för just dig. Som skrivtangentbord fungerar tangentbordet väl, men kanske inte med röda brytare.

+ Tangentbelysning
+ USB och ljudportar
+ Attraktiv prislapp

– Kort handledsstöd
– Ojämn tangentbelysning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 949 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price )

 

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
KlasOliveKeikoHermestoefjutt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobias Müllauer
Medlem
Tobias Müllauer

Varför måste alla tangentbord med mycket lull lull vara så äckligt fula?

Gascogne
Medlem
Gascogne

Jag skulle gärna vilja se lite tester med tex från tillverkaren Filco.

Själv tycker jag om enklare tangentbord med hög kvalité utan en massa lull lull.
Min favorit hittills är Filco Ninja Majestouch-2 Tenkeyless, tycker om lite mer kompakta tangentbord eftersom jag personligen har ingen direkt användning av numpad.

Morkul
Medlem
Morkul

Förstår inte riktigt hur tangentbords tester egentligen kan ge betyg… Vad jag menar är att vad man tycker om ett tangentbord är extremt personlig. Sist jag skulle byta tangentbord så köpta jag först ett Logitech G710+ vilket jag inte alls tyckte om, nu mer använder min son det och han tycker älskar det. Näst på tur var just Corsair Vengeance 95, eftersom jag läste så mycket bra om det. Detta var ett tangentbord som varken jag eller min son tyckte om. Tillslut så köpta jag ett Qpad MK85, eftersom jag har haft ett sådant förut och tyckte om det. Min… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Bra jobbat, klart intressant och hoppas att ni orkar fortsätta att hålla alla guiderna uppdaterade, för jag förstår ju att det krävs en hel del arbete bakom. För övrigt är det bra med dessa guider, för alla har inte möjlighet att kunna prova och man skall ju också se dessa som just en guide, vägledning, och inget absolut måste när det gäller personliga preferenser. Det gäller ju då dom subjektiva mätningarna man utfört och det står om testmetod i kap.4 Däremot om testresultat eller annat framkommer i nån deltest, så är ju det fakta som är viktiga att få reda… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”mullcom”]Varför måste alla tangentbord med mycket lull lull vara så äckligt fula?[/quote]Smaken är som baken mullcom, vissas är bättre än andras! 😉 [quote name=”Gascogne”]Jag skulle gärna vilja se lite tester med tex från tillverkaren Filco. Själv tycker jag om enklare tangentbord med hög kvalité utan en massa lull lull. Min favorit hittills är Filco Ninja Majestouch-2 Tenkeyless, tycker om lite mer kompakta tangentbord eftersom jag personligen har ingen direkt användning av numpad.[/quote]Bra tips Gascogne! Det är lite ducky-stil på Filco så de ska defenitivt in på listan över listan av tangentbord att hålla ögonen efter! [quote name=”Morkul”]Förstår inte riktigt… Läs hela »

Marquzz
Medlem
Marquzz

Det där med tangentbord är verkligen är individuellt. Jag t.ex. gillar kompakta tenkeyless-tangentbord med scissor eller rubber dome. Finns inte mycket att välja på då eftersom jag samtidigt inte vill ha såna superkompakta där de klämt ihop alla tangenter.

Köpte [url=http://www.inkonline.se/sv/ovrigt/zippy/zippy-zippy-mini-keyboard-black.html]detta[/url] för ett tag sedan och är faktiskt riktigt nöjd, hög kvalitetskänsla.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Marquzz”]Det där med tangentbord är verkligen är individuellt. Jag t.ex. gillar kompakta tenkeyless-tangentbord med scissor eller rubber dome. Finns inte mycket att välja på då eftersom jag samtidigt inte vill ha såna superkompakta där de klämt ihop alla tangenter.

Köpte [url=http://www.inkonline.se/sv/ovrigt/zippy/zippy-zippy-mini-keyboard-black.html]detta[/url] för ett tag sedan och är faktiskt riktigt nöjd, hög kvalitetskänsla.[/quote]
Ja vi ska försöka få in lite kompakta keyless-modeller också, det ligger högt på listan eftersom flera verkar vara intresserade av att se mer av de lösningarna!

Erik Thorsell
Medlem
Erik Thorsell

Som många redan har nämnt vore tester av tangentbord som Das Keyboard, Filco, WASD och Ducky intressanta att se. Även Vortex vore högintressant!

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Anton Karmehed”] [quote name=”Morkul”]… Text…[/quote]Du har helt klart en poäng Morkul, vissa aspekter på ett tangentbord handlar mycket om personlig preferens. Däremot går det ofta att på ett objektivt sätt plocka fram styrkor och svagheter i ett tangentbord, exempelvis dålig byggkvalité, smarta designlösningar, dåligt utvecklad mjukvara osv. Tyvärr går det ju inte att garantera att alla gillar en viss sorts layout eller en viss slaglängd på tangenterna. Men vi är övertygade om att vi kan göra det bra mycket lättare för de flesta att hitta rätt modell.Vår utmaning blir att förmedla betyg och utmärkelser på ett så konsumentvägledande sätt… Läs hela »

Tord Maxe
Medlem
Tord Maxe

[quote name=”GLaDER”]Som många redan har nämnt vore tester av tangentbord som Das Keyboard, Filco, WASD och Ducky intressanta att se. Även Vortex vore högintressant![/quote]

Skulle vara kul om Func KB-460
kunde halka med där.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”GLaDER”]Som många redan har nämnt vore tester av tangentbord som Das Keyboard, Filco, WASD och Ducky intressanta att se. Även Vortex vore högintressant![/quote]Tyvärr fick vi igår reda på att Webhallen, enda återförsäljaren i Sverige av Filco, plockar ur dem ur sitt sortiment. Det är tydligen för omständigt med svenska layouter och långa beställningstider från tillverkaren. men vi fortsätter att jaga övriga! 🙂 [quote name=”Morkul”][quote name=”Anton Karmehed”] [quote name=”Morkul”]… Text…[/quote]Du har helt klart en poäng Morkul, vissa aspekter på ett tangentbord handlar mycket om personlig preferens. Däremot går det ofta att på ett objektivt sätt plocka fram styrkor och svagheter… Läs hela »

Medlem
Json_81

Bra test!

Inget som får mig att byta mitt razer lycosa än, men Corsair K95 RGB verkar intressant.
Kommer det testas?

Lergrodan
Gäst
Lergrodan

Finns det någon chans att ni gör en bildskärms guide?

Lergrodan
Gäst
Lergrodan

Finns det någon chans att ni gör en bildskärms guide?

martinot
Medlem
martinot

Fint med en översikt, men som så många andra här så saknar jag de största och mest kända tillverkarna av mekaniska tangentbord så som Ducky, Filco, CM Storm och Topre (även om den sista inte har mekaniska brytare så är det hökvalitativa rubberdomes). Alla de är mycket högra kvalitet och snyggare än alla i testet och tar mindre plats (iaf Filco och Ducky). Förutom TKL så skulle jag gärna även se 60%-tangentbord som tex Ducky Mini. Är perfekt till notebook och laptop på resa. Samma sak med Filco Minla. Har det i BT-variant som är perfekta tangentbord för iPads eller… Läs hela »

Börje123
Gäst
Börje123

Hej Linus Sjölinder

Jag har köpt G910 från ditt test och rekommendation. Jag gillar tangentbordet.
Men har märkt att tangentbord knapparna är målade svarta. Jag tror man kommer att slita ut dem fort och om några år då kommer LED belysningen att lysa igenom under svarta färgen.

Plus handledsstödet är så fult!
Och att led färgen stämmer inte på skärmen och tangentbordet. Orange är vit och lilla är blå typ

Linus Sjölinder
Gäst
Linus Sjölinder

[quote name=”Börje123″]Hej Linus Sjölinder Jag har köpt G910 från ditt test och rekommendation. Jag gillar tangentbordet. Men har märkt att tangentbord knapparna är målade svarta. Jag tror man kommer att slita ut dem fort och om några år då kommer LED belysningen att lysa igenom under svarta färgen. Plus handledsstödet är så fult! Och att led färgen stämmer inte på skärmen och tangentbordet. Orange är vit och lilla är blå typ[/quote] Tjena Börje. Jag tror inte det är någon större risk att färgen på topparna slits bort faktiskt. Jag använder mig av G910 i stort sett dagligen och har gjort… Läs hela »

MrMouse
Gäst

[quote name=”Morkul”][quote name=”Anton Karmehed”] [quote name=”Morkul”]… Text…[/quote]Du har helt klart en poäng Morkul, vissa aspekter på ett tangentbord handlar mycket om personlig preferens. Däremot går det ofta att på ett objektivt sätt plocka fram styrkor och svagheter i ett tangentbord, exempelvis dålig byggkvalité, smarta designlösningar, dåligt utvecklad mjukvara osv. Tyvärr går det ju inte att garantera att alla gillar en viss sorts layout eller en viss slaglängd på tangenterna. Men vi är övertygade om att vi kan göra det bra mycket lättare för de flesta att hitta rätt modell.Vår utmaning blir att förmedla betyg och utmärkelser på ett så konsumentvägledande… Läs hela »

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

Mad Catz Strike 7 borde helt klart vara med, det är membran men med feedback som om det vore mekaniskt. Skönt att skriva på utan oljudet som jag hatar från mekaniska klickandet. 🙂
Extremt bra kvalitet med metallram och dessutom modulärt, samt en skärm som slår varenda Logitechdynga med hästlängder.

toefjutt
Gäst
toefjutt

Heppe!

Några planer på att testa några av dessa:
Qpad MK-90 Pro
Corsair Gaming Strafe
Cherry MX-Board 6.0
Razer BlackWidow Tournament Chroma

Hermes
Gäst
Hermes

Macro tangenterna för hermers tangenbordet som ligger under höger ctr, är bra ifall man använder musen i vänster hand och ”springer” runt med piltangenterna. Är inte alla Gamers som använder wasd, eller esdf movement

Keiko
Gäst

Vart hittar jag ’ symbolen?

Olive
Gäst
Olive

Kailh* 🙂

Klas
Medlem
Klas

Jag saknar en test på trådlösa tangentbord som fungerar bra i spel.