Nu är det dags för Sverige att få en ny stor finansiär i esport-världen. Det svenska mediebolaget MTG investerar nu knappt 720 miljoner kronor i ett av världens största esport-företag som bland annat driver varumärket ESL som sänder 16 000 timmar esport om året. Med nya investeringar är mer esport i Sverige ett säkert kort.

Det är ingen hemlighet att esport har exploderat i popularitet de senaste tio åren. Det är därför inte särskilt förvånande att de stora mediebolagen lägger allt mer pengar på att skapa sändningar för evenemang relaterade till esport. Nu har ett av Sveriges största mediebolag visat framfötterna i branschen och beslutat sig för att investera 720 miljoner kronor i ett av världens största esport-företag.

Låga intäkter väntas stiga

För en total summa på runt 720 miljoner kronor äger nu svenska MTG 74 procent av det tyska esport-företaget Turtle Entertainment, som äger det kända varumärket ESL. Bakom investeringen ligger, som MTG beskriver det, en stor potential i branschen. Enligt MTG genererar esport-branschen cirka 2 amerikanska dollar per engagerad tittare och år. För andra typer av sporter ligger denna siffra över 50 dollar. Av denna anledningen ser MTG en stor utvecklingspotential i esportens framtid.

ESL_MTG_2_717

Med sin nya investering är det troligt att vi får se betydligt mer esport från MTG men det ska påpekas att detta knappast är företaget första satsning på esport. MTG har redan flera svenska esport-produktioner och 50 procent av företagets visningar på Youtube täcks av dessa. Genom MTG:s köp av ESL kan vi ändå vara säkra på att esport kommer få en starkare plats även i den svenska medievärlden.

Källa: MTG

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid