Utmärkelser och köprekommendationer

OBS! Det här är en arkiverad upplaga av Svenska Headsetguiden som inte längre uppdateras med nya tester. Istället hittar du våra aktuella utmärkelser i den nya varianten av guiden, där du även hittar alla våra senaste tester, nyheter och djupdykningsartiklar om allt som har med headset och mikrofoner att göra.


När vi summerar vår stora jämförelse av gamingheadset är det kul att se tillbaka på de många välpresterande modeller som faktiskt hittat in i testlabbet. Kvalitén på headset i premiumklassen är generellt hög och många av de modeller vi testat får generellt goda betyg. Det finns samtidigt de headset som lyckats lite bättre än de övriga när det kommer till att kombinera ljud- och byggkvalitét, funktionalitet, användarvänlighet och pris. Här nedan presenterar vi våra nuvarande köprekommendationer och delar ut tunga utmärkelser till de headset som lyckas stå ut från mängden.

I övrigt är det fortsatt lugnt och stilla på headsetmarknaden, inga förändringar i guiden på prisnivåer och omdömmen. Vi har ett par spännande modeller i kö för guiden, bland annat från Speedlink och Plantronics.

Marknadsanalys 2016-06-22
Lite ändringar sker i guiden, då både Astro A50 och Steelseries H Wireless ”utgått”. Astro A50 har bytt till en PS4-variant inklusive en högre kostnad. H Wireless har även bytt namn till Siberia 800, dessa ska vara likadana men ingår ej i guiden vilket innebär att modellerna tappar sina utmärkelser.

Äldre marknadsanalyser (klicka för mer info)

Marknadsanalys 2016-05-30
I övrigt är det fortsatt lugnt och stilla på headsetmarknaden, inga förändringar i guiden på prisnivåer och omdömmen. Nu närmar sig Headsetbonanzan sitt slut, men det kommer dyka upp många headsetframöver, det kanske dyker upp spännande varianter på Computex så håll utkik på Nordichardware!

Marknadsanalys 2016-05-18
Bonazan närmar sig sitt slut men vi har fortfarande ett test kvar innan dess! Headsetguiden växer så det knakar och vi har många fler på kö för test. Inga övriga ändringar sker i guiden med utmärkelser eller prisförändringar.

Marknadsanalys 2016-05-11
Beyerdynamic och Kingston är på tur i headsetguiden med uppföljare och alternativ till nuvarande testvinnare. Hur det kommer gå får ni veta inom ett par veckor då vi kör nästa uppdatering av guiden. Det kommer bli särskilt mycket headsetfokus på Nordichardware under maj månad med den pågående headset-bonanzan, med både artiklar, nyheter och tävlingar!

Marknadsanalys 2016-04-19
Många nya headset har lanserats och står på kö i vårt testlabb, bland annat från Steelseries och tyska Beyerdynamic. Ett par av dessa kan eventuellt röja till guiden ordentligt, men det är upp till bevis! I nuläget står dock våra tidigare utmärkelser och rekommendationer oförändrade. Det kommer bli särskilt mycket headset-fokus på Nordichardware under maj månad, så håll utkik efter mer information under de kommande veckorna.

Marknadsanalys 2016-03-22
Det blir ett par spännande månader framöver med många nya modeller från olika företag, vissa som gör sin debut i headsetguiden. I övrigt så sker det inga förändringar på våra nuvarande omdömen.

Marknadsanalys 2016-03-09
Utöver Creative Sound BlasterX H5 utmärkelse så är det fortsatt lugnt och stilla på headsetmarknaden, inga förändringar i guiden på prisnivåer och omdömmen. Vi har ett par spännande modeller i kö för guiden, bland annat från Speedlink och Plantronics.

Marknadsanalys 2016-01-20
Det är relativt lugnt och stilla på headsetmarknaden, ett par nya modeller har släppts och visats från bland annat Creative, Speedlink och Kingston. 2016 blir det ett spännande år för headset, vi kanske får se något headset som petar ner tronen för QH-1339 och HyperX Cloud. Den största händelsen värd att nämna i guiden är att CM Storm Sirus efter nästan 3 år har slutat säljas i svenska butiker och tappar därmed sin utmärkelse som ett bra köp.

Marknadsanalys 2015-11-30
Logitech G933 sveper in och kniper utmärkelsen från Creative ZxR, på grund av en bättre mer kvalitativ helhetsupplevelse. Priset ligger på ungefär samma nivå men ljudet och kvalitén är klart bättre.

Marknadsanalys 2015-10-26
Ingen av Corsairs tre modeller presterar det där lilla extra som vi kräver för att ge produkterna en utmärkelse. Därför förändras våra nuvarande utmärkelser sig inte, en förändring är dock att Mionix Nash 20 har höjts i pris igen från 499 till 999 och tappar därmed sin kortvarade plats på prispallen.

Marknadsanalys 2015-09-02:
Mad Catz F.R.E.Q 9 och F.R.E.Q TE läggs in i guiden men presterar inte tillräckligt bra för att vinna några utmärkelser. Samtidigt börjar det blåsa upp till storm på headsetmarknaden med många spännande nya modeller från bland annat Logitech, Corsair och Creative som vi helt klart ska titta närmare på framöver. Ytterliggare något intressant som har hänt är priset på Mionix Nash 20 som har sjunkit som en sten och ligger nu på mellan 499 och 599 kronor vilket gör det till en given rekommendation från oss. Detta innebär i sin tur att Asus Vulcan Pro petas ner från listan.

Marknadsanalys 2015-04-24:
Steelseries Siberia Elite Prism och Siberia V3 läggs in i guiden, ingen av modellerna når hela vägen fram till en utmärkelse och således blir läget oförändrat jämfört med förra uppdateringen.

Marknadsanalys 2015-03-25:
Ozone tar plats i vår guide och lyckas att knipa två utmärkelser, varav den ena inte är lika lyckad. Deras Rage ST levererar mycket ljud för pengarna medan Onda Pro gör ett riktigt magplask och får en kalkon. Qpads QH-85 justeras till vår utmärkelse bra köp, då Rage ST tar över utmärkelsen för mest för pengarna. Samtidigt är det värt att nämna att det händer mycket i prisklassen runt Qpad QH-85 just nu, då exempelvis Mionix Nash 20 börjar närma sig en riktigt attraktiv prissättning. Det är inte tillräckligt för att knuffa bort QH-85 från sin utmärkelse, men det är definitivt kul att se att det finns flera vettiga alternativ i segmentet, där vi även kan nämna Qpad QH-90 och Kingston HyperX Cloud som bara missar utmärkelser på grund av den tuffa konkurrensen.

Marknadsanalys 2015-02-06:
Kingston HyperX Cloud II ger sig in i vår guide och ersätter vår utmärkelse av Kingston HyperX Cloud. Ett redan testvinnande headset blir ännu bättre.

Marknadsanalys 2015-02-06
Mikrofontesterna gör debut i vår guide och först ut är Razer Seiren och Antlion Modmic, som båda snor åt sig vars en utmärkelse. Sennheisers PC 360 G4ME har utgått och då det inte går att köpa längre så tappar den sin rekommenderade utmärkelse.

Marknadsanalys 2015-01-26:
Prisbilden för de testade modellerna i guiden har inte ändrats nämnvärt sedan den senaste uppdateringen. Det finns dock en modell som står ut och det är Mionix med deras Nash 20 vars pris har dykt ner till 790 svenska kronor. Detta gör det till ett riktigt bra köp och är ännu ett steg närmare Qpad QH-90 och Kingston HyperX Cloud. Är du ute efter ett något mer raffinerat headset är Nash 20 ett grymt val.

Marknadsanalys 2014-12-12:
Det är fortfarande lugnt och stilla i vår guide, våra utmärkelser och omdömen håller sig kvar sen förra uppdateringen. Steelseries leverar ett solitt headset med deras 9H men faller på ett högt pris i jämförelse med konkurrenterna, däremot är det deras bästa headset bland deras nuvarande modeller.

Marknadsanalys 2014-11-03:
Ljudföretaget Audio-technica levererar två välpresterande headset i det yttersta premiumsegmentet. Företagets två första modeller håller hög klass men i dagsläget även höga prislappar vilket sätter käppar i hjulet i jämförelse med övriga modeller i guiden. Få noterbara skillnader i priser gör att våra tidigare utmärkelser och köprekommendationer står kvar.

Marknadsanalys 2014-10-03:
Inga förändringar av våra omdömen och utmärkelser, marknaden håller sig relativt lugn där det enda vi kan utröna är de kraftiga prissänkningar av Qpads QH-90 och Kingston HyperX Cloud som ofta sker och som vi tipsar er att hålla ögonen öppna för. Samtidigt som vi utdelar en eloge till Mionix för ett riktigt bra första intåg på headsetmarknaden med modellen Nash 20.

Marknadsanalys 2014-05-15:
Det sker en liten förändring bland våra omdömen och utmärkelser när Kingstonkliver in på marknaden med sitt headset HyperX Cloud. Med samma ljud i samma förpackning men smått förbättrat på ett par punkter, är Kingston HyperX Cloud helt enkelt en evolution av tidigare testvinnaren Qpad QH-90. QH-90 är fortfarande ett riktigt bra headset och hittar du det betydligt billigare än HyperX Cloud är det ett bra alternativ, men i övrigt finns det ingen anledning att välja Qpad före Kingston som spetsar helhetsintrycket ytterligare. Kollar vi på övriga modeller i guiden så ser vi inga större förändringar i priser och således heller inga förändringar bland våra rekommendationer.

Marknadsanalys 2014-04-22:
Det är fortsatt lugnt på headsetmarknaden om vi ser till prisnivåerna och förutom att nytillskottet Steelseries H Wireless lyckas knipa en åtråvärd utmärkelse är ställningarna och våra rekommendationer i guiden demsamma som förra månaden.

Marknadsanalys 2014-04-10:
Prisbilden i guiden har inte ändrats nämnvärt sedan vår senaste uppdatering och våra testade modeller håller sig mer eller mindre på samma nivå där någon enstaka modell stundtals blir extra prisvärd genom erbjudanden från vissa butiker. Våra utmärkelser och rekommendationer står därmed fast sen vår förra uppdatering i mars månad. Värt att notera är att Corsair nästan helt fasat ut föregångaren Vengeance 2000 i förmån för nya modellen Vengeance 2100 som vi testar idag.

Marknadsanalys 2014-03-04:
Sennheiser uppdaterar sin G4ME-serie med två modeller baserade på deras äldre headset PC 350 SE och 360 G4ME. Med ett nytt färgtema och nya material presterar nya Sennheiser G4ME One och G4ME Zero riktigt bra, men har samtidigt fått ett ordentligt prispåslag som inte riktigt kan motiveras av designförändringar som i sig inte påverkar ljudet. Vi håller ett vakande öga på eventuella prisförändringar på dessa modeller. I övrigt möblerar vi om bland våra utmärkelser där QH-1339 är vår nye testvinnare och vår nya referensprodukt med imponerande ljudkvalitet, testets bästa mikrofon samt riktigt bra komfort. Med nyligen pressade priser är Qpad QH-85 även en värdig vinnare av vår ”Mest för pengarna”-utmärkelse samtidigt som man tillsammans med Qpad QH-90 täcker upp det lägre segmentet riktigt bra och på grund av den hårda konkurrensen tappar Razer Blackshark sin tidigare utmärkelse. Sennheiser PC 363D är fortfarande en solklar rekommendation men tappar sin topposition till Qpad QH-1339.

Marknadsanalys 2013-12-30:
Evo Zx petas ner av dess storebror Evo ZxR som är ett headset riktat mot liknande målgrupp och presterar bättre på närmast alla punkter.

Marknadsanalys 2013-11-15:
Astro Gaming har nyligen gjort ett språng in på den svenska marknaden och efter stor efterfrågan har vi plockat in två modeller från deras sortiment, nämligen A40 Audio System och A50 Wireless. Astros headset kommer med höga prislappar och vi har utvärderat om det finns fog för de väl tilltagna priset. Även om man inte tog testsegern lyckades Astro knipa två utmärkelser och visar direkt framfötterna även på den nordiska marknaden.
I övrigt så har det inte skett några större förändringar på prisfronten av våra andra testade headset i guiden utan modellerna ligger kvar på mer eller mindre samma pris som innan. Turtle Beach Z Seven förlorar sin Rekommenderar-utmärkelse till Astro A40 Audio System men är fortfarande ett mycket kompetent headset i den övre prisklassen.

Marknadsanalys 2013-08-21:
Det finns en mängd olika aktörer på headsetmarknaden och som konsument är det en ren djungel att hitta rätt. Ett angenämnt problem som utökats efter att amerikanska tillverkare som tex Mad Catz och Turtle Beach introducerats i Sverige. Efter att ha arbetat genom en hel hög av olika sorters premiumheadset med alla möjliga olika prislappar kan vi konstatera att det är mer än specifikationer som spelar in vid ett eventuellt köp. Förutom ljudkvalitét är det framförallt mikrofonen som står ut i detta fall. Även headset av dyrare modell kan tyvärr vara utrustad med en undermålig mikrofon. Något som vi känner att det borde läggas mycket mer vikt på då en sämre mikrofon orskar lidande hos dina medspelare och kan med störningar och missljud skapa rejäl frustration för alla involverade. Flera tillverkare är på rätt väg men många borde göra bättre ifrån sig som det ser ut idag. Särskilt när vi hittar riktigt bra mikrofoner även i instegsmodellerna på premiummarknaden.

Något som nu funnits på marknaden ett tag och etablerat sig på densamma är simulerat surroundljud. En trevlig utveckling då det tillåter ett virtuellt surroundljud som oftast fungerar bra utan att man för den delen behöver göra kompromisser med storleken på elementen. Samtidigt finns det egentligen inte något headset vi har testat som kan leverera den surroundkänsla som dedikerade element skapar. Resultat är en bra rumskänsla men på bekostnad av ljudkvalité. Äkta surroundlurar blir i sin tur begränsade av sina små element vid stereoljud – med andra ord måste man fortfarande välja vilket ljudformat man prioriterar högst.

Notera att de utmärkelser som delas ut här kan komma att ändras med tiden allt eftersom guiden uppdateras med nya modeller eller exempelvis att tillverkarna ser över sina prissättningar. På guidens förstasida kan du framöver se nuvarande och äldre utmärkelser.

Qpad QH-1339
Omdöme från: 2013-03-04
Qpad_QH_1339_01NordicHardware_award_Referensprodukt_DarkblueNordicHardware_award_Bast_i_test_Darkred
Qpad levererar ett otroligt bra ljud med deras QH-1339 som passar alldeles utmärkt för spel, film och musik. Även mikrofonen och komforten är i toppklass och det är ett headset du kan ha på dig under långa pass utan några som helst bekymmer. Vi ställer oss dock lite frågande till det mediokra medföljande USB-ljudkortet, då QH-1339 verkligen drar nytta av ett dedikerat och mer högkvalitativt ljudkort. Noterbart är att du förlorar mute-funktionaliteten för mikrofonen om du byter till ett annat ljudkort, då får man förlita sig på det dedikerade ljudkortet eller mjukvara. Ser vi däremot ljudkortet som en extra bonus är det svårt att hitta några brister i detta headset, det är ett fantastiskt presterande headset med en nivå på komforten som endast slås av de andra modellerna i Qpads familj. För sin imponerande ljudkvalité och komfort blir Qpad QH-1339 vår nya referensprodukt i headsetguiden och även bäst i test.+ Oerhört bra ljud, grym mikrofon, riktigt bra komfort
– Priset, tveksam kvalité på USB-ljudkortetCirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Sennheiser PC 363D
Omdöme från: 2013-08-21 (Uppdaterat 2014-03-04)
Sennheiser_PC363D_01nh.rekommenderar
Sennheiser PC 363D har utan tvekan det bästa ljudet i vår roundup och komforten är högklassig även om öronmuffarna kan bli något varma under längre användning. Det är ett riktigt nöje att sitta och lyssna på musik, se på film och spela spel. Mikrofonen är mycket bra och bakgrundsbruset är minimalt. Även USB-ljudkortet presterar riktigt bra och kan även ge ett virtuellt surround som även om det inte kan matcha de äkta surroundlurarna ger en mycket god upplevelse i spel och film. Den enda riktiga nackdelen är prislappen på närmare 2 200 kronor som väl reflekterar hörlurarnas prestanda. Sennheiser 363D är utan tvivel ett riktigt bra headset, inte minst för de som uppskattar en öppen design.+ Mycket bra ljud, grym mikrofon, riktigt bra komfort, väl fungerande virtuellt surroundljud
– Högt pris, öppen design ger visst ljudläckageCirkapris vid publiceringsdatum: 2 190 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Kingston HyperX Cloud II
Omdöme från: 2015-02-12
HyperXCloudII5nh.rekommenderar
Kingstons uppdatering av sin testvinnare gör ett bra headset ännu bättre med inkludering av USB-ljudkort och snäppet bättre komfort. Ljudet är varmt och balanserat och mikrofonen har fått brusreducering med det medföljande ljudkortet. Komforten är fortfarande testledande och Cloud II sitter fint även efter många timmars användning. För priset är det svårt att hitta något som presterar så bra som HyperX Cloud II gör. Det är ett headset utan tvekan värt en rekommendation om du är ute efter en premiummodell med få kompromisser till ett aggressivt pris.+ Mycket ljud för pengarna, fantastisk komfort, attraktiv prislapp
– Saknar bas i mikrofonen, Avsaknad av adapterCirkapris vid publiceringsdatum: 949 kronor (Lägst på Prisjakt.nu ) Product price

 

Astro Gaming A40 Audio System Omdöme från: 2013-11-14
Astro_Gaming_A4001nh.rekommenderar
Astro A40 imponerar med sitt detaljrika ljud med ett register som följer med hela vägen. Framförallt så skiner mellanregistret och ger plats även för ljudeffekter som annars lätt drunknar i helheten, utmärkt för spel. Kvalitétskänslan är i toppklass och ger ett riktigt bra intryck. Mixampen är ett trevligt tillägg som skapar möjligheter för anslutning till många olika enheter samtidigt som det agerar ljudkort av högre rang. Det enda som hindrar Astro A40 från att kamma hem full pott är priset som ligger i runda slängar på 2 400 kronor. En prisklass där det går att få tag i något bättre ljud men där A40 samtidigt väger upp med bred funktionalitet. Just gott om tillbehör och en grym kvalitétskänsla gör A40 till ett riktigt bra headset som vi kan rekommendera till alla entusiaster och gamers med höga krav. + Bra ljud, grym mikrofon, mixamp ger goda ljudegenskaper, hög komfort, myriad av anslutningsmöjligheter
– Högt pris
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 400 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Creative Sound BlasterX H5
Creative_H5_003nh.rekommenderarSound BlasterX H5 är ett av Creatives bästa headset vi har testat, ljudkvalitén och komforten är riktigt bra. Komforten är i klass med HyperX Cloud och QH-1330 som testets bästa. Byggkvalitén är god med mycket metall i kombination med plast. Mikrofonen är fullt godkänd och presterar förhållandevis bra. Dess största svaghet ligger i att prislappen är något hög jämfört med konkurrensen, H5 är dock helt klart ett alternativ värt att hålla ögonen på och förtjänar vår utmärkelse ”Bra Köp”.

+ Bra ljud, god byggkvalité, kanonkomfort
– Dyr jämfört med konkurrensen

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 049 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Product price)

 

Beyerdynamic Custom One Pro Plus
Omdöme från: 2015-11-30
logitech g933 1nh.rekommenderar
Custom One Pro Plus levererar bra ljudkvalitet med detaljerat och precist ljud, Du kan även lägga till en personlig prägel, både ljudet med de justerbara basportarna och de utbytbara sidoplattorna på kåporna. Komforten är en höjdpunkt som gör det bekvämt att använda sig av Pro Plus under flertalet timmar utan problem. Prislappen är något högre än ett normalt headset om man köper till kabeln, men i slutändan är det en aspekt som kan vara värd helhetsupplevelsen, ett bra köp för dig som vill ha en välljudande och mer flexibel lösning.
+ Bra ljud, Bra komfort, Fungerar bra som både hörlurar och headset
– Högt pris, Något brusig mikrofon
Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 790 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

 

Logitech G933
Omdöme från: 2015-11-30
logitech g933 1nh.rekommenderar
Logitech G933 når en bra bit på vägen till att bli så som ett trådlöst headset ska vara. Ljudet är riktigt bra men något bastungt, men därmed blir det ett engagerande ljud vid spelande och G933 tar fram det bästa ur explosionerna. Batteritiden är mer eller mindre precis på Logitechs utlovade mål, likaså räckvidden på 15 meter. Den utan tvekan svagaste punkten är den något mediokra mikrofonen, något oväntat då Logitech brukar göra bättre ifrån sig än såhär. Det är det enda som gör att G933 hamnar precis efter Astros A50. Sammanfattningsvis får du ett väl avrundat headset som ger dig en riktigt bra trådlös upplevelse för ett rätt vettigt pris, helt enkelt värd vår utmärkelse ”Bra Köp”.+ God komfort, Bastungt och engagerande ljud, Bra mjukvara
– Medioker mikrofonCirkapris vid publiceringsdatum: 2 490 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

 

 

Qpad QH-85
Omdöme från: 2014-03-04
Qpad_QH_85_01nh.brakop
Qpads öppna variant av deras uppskattade QH-90 gör inte sämre ifrån sig i vårt testlabb. Det leverar mycket bra ljud i jämförelse med konkurrensen för ett svårslaget pris, det har till och med sjunkit under vår gräns på 700 kronor sen vi fick headsetet i testlabbet. Detta gör QH-85 till ett starkt alternativ för ett bra headset med öppen konstruktion till ett attraktigt pris. Samtidigt som det behåller alla kvaliteér från QH-90. Ett headset väl värd vår utmärkelse ”Bra köp”.+ Väldigt mycket ljud för pengarna, fantastisk komfort, bra med kablar och tillbehör
– Mikrofonen saknar lite bas, Öppen design inte för allaCirkapris vid publiceringsdatum: 649 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Ozone Rage ST
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_Rage_ST1nh.mestforpengarna
Ozone Rage ST leverar mycket ljud för lite pengar, för bara 295 kronor får du fullt godkänt ljud, komfort och en bra mikrofon. Ljudet kan te sig något instängt men för priset överraskade det oss ordentligt. Har man även ett någorlunda bra integrerat ljudkort räcker det fullgott för att ut majoriteten av potentialen hos Rage ST. Letar du efter ett par reservlurar eller helt enkelt är ute efter att få tag i ett par bra lurar på en lägre budget är Rage ST ett riktigt bra val som därför belönas med vår utmärkelse ”Mest för pengarna”.+ Mycket ljud för pengarna, bra mikrofon, godkänd komfort
– Något instängt ljud, Komforten kan lida vid långa användningsperioderCirkapris vid publiceringsdatum: 295 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Ozone Onda Pro
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_Onda_Pro2nh.kalkon
Headsetguidens allra första kalkonutmärkelse tillfaller Onda Pro från Ozone som leverar ett riktigt risigt, tunt och själlöst ljud i kombination med ett av testets absolut sämsta mikrofoner. Saltet på såret är att det dessutom knakar och knarrar när man vrider huvudet med dessa på sig. Den enda positiva egenskapen med Onda Pro är komforten som är godkänd och även bättre än andra modeller från Ozone. För 629 kronor är det på tok för mycket pengar jämfört med vad man får och detta är ett headset vi inte rekommenderar till någon.+ Godkänd komfort
– Dålig mikrofon, dåligt ljud, medioker byggkvalitéCirkapris vid publiceringsdatum: 629 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Mikrofoner

Antlion Modmic 4.0 Omdöme från: 2015-02-06
nh.brakopAntlions Modmic år en tiopoängare för sin flexiblitet, så länge du har ett fäste kan du använda mikrofonen på vilket headset du vill. Detta öppnar upp för mycket intressanta konfigurationer och alternativ. Ljudkvalitén är fullt godkänd men kan inte riktigt mäta sig med de bästa mikrofonerna i vår guide, priset ligger också något högt men kan vara värt det just för sitt breda användsningsområde.

+ Bra ljud, mycket lite bakgrundsbrus, flexibel
– Något dyr, finns bättre mikrofoner på vissa headset

Cirkapris vid publiceringsdatum: 499 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: ej listad)

 

Razer Seiren Omdöme från: 2015-02-06
20150121_144008images/labswedish/artiklar/Grafik/Roundup_2013_mainstream/fullimages/nh.rekommenderar.pngRazer debuterar med lite av en klockren produkt där den passar perfekt för dig som sysslar med livestreams, podcasts och Youtube. Ljudkvalitén slår allt annat vi testat och det finns inget bakgrundsbrus att nämna. Byggkvalitén är bra men vi hade gärna sett att Razer lagt till det lilla extra med bättre reglage. En mycket bra produkt för sitt syfte.

+ Grymt bra ljudkvalité, inget bakgrundsbrus, gedigen konstruktion
– Byggkvalitén på reglage, mer gummi önskvärt, tar upp mycket omkringliggande ljud

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 899 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Innehåll

Annons

72
Leave a Reply

Please Login to comment
72 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
TWP-WOLFAnders NilssonJohan JNLiselotteSimonka Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Riktigt kul med lite ljud också 🙂

Jag tror också att det här är en bra prisgrupp för om man vill ha ett par bra och prisvärda hörlurar.

Det kostar kanske lite mer än många egentligen tänker sig betala för ett headset, men man får faktiskt väldigt fina hörlurar redan för runt 1000kr.

Bengt Johansson
Gäst
Bengt Johansson

Hej.

Mycket roligt och intressant att ni skapade en grundlig test av Headset’s. Tyvärr har ni inte inledningsvis med Creative Labs Sound Blaster EVO ZxR Headset som vad jag har förstått är en både ny och högkvalitative produkt som till och med intresserar mig.

http://se.creative.com/p/headphones-headsets/sound-blaster-evo-zxr

Önskar er på Nordic Hardware allt gott och ”keep up the good work”.

Henrik Berntsson
Admin

Använder ett par Sennheiser med öppen design idag och är riktigt nöjd men det är inget headset utan bara lurar. Blir bra sugen på Sennheiser PC 363D så man slapp separat mikrofon

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Andreas G”]Riktigt kul med lite ljud också 🙂 Jag tror också att det här är en bra prisgrupp för om man vill ha ett par bra och prisvärda hörlurar. Det kostar kanske lite mer än många egentligen tänker sig betala för ett headset, men man får faktiskt väldigt fina hörlurar redan för runt 1000kr.[/quote]Som sagt, prisgruppen känns rätt för de som verkligen är seriösa med sin spelmaskin men vi kommer även kika närmare på modeller i lägre prisklasser. Det kändes ändå rätt att börja här där det är en så pass stor investering man förbinder sig till. Viktigt att… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Oj, vilket ambitiöst test! Har ögnat alltihopa nu. Ingen överraskning att Sennheiser har bäst ljud, men för 2 000 kronor kan man nog kräva det.

Kanske har ni fler liknande guider på gång för andra produktområden. I sådan fall får ni gärna pytsa ut det i kanske tre delar, tre dagar i rad. För att läsa en sådan här omfattande guide i ett svep blir lite för mycket.

Andreas G
Medlem

[quote name=”Tripptrapptrull”]Oj, vilket ambitiöst test! Har ögnat alltihopa nu. Ingen överraskning att Sennheiser har bäst ljud, men för 2 000 kronor kan man nog kräva det. Kanske har ni fler liknande guider på gång för andra produktområden. I sådan fall får ni gärna pytsa ut det i kanske tre delar, tre dagar i rad. För att läsa en sådan här omfattande guide i ett svep blir lite för mycket.[/quote] Tanken är att allt ska finnas på ett och samma ställe med detaljerade tester och beskrivningar av varje produkt, och överskådliga sammanfattningar och rekommendationer i slutet där man kan fatta ett… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Vad använde ni för ljudkort till testet? inte för att det kanske har en större betydelse, men det kan vara kul att veta 🙂

Själv har jag ett Qpad QH-90 fast svart. När jag ställer in ljudet i steam så hör jag min egen andning lite för tydligt. Jag vet inte om det inte hörs när andra hör mig

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Viking1962″]Vad använde ni för ljudkort till testet? inte för att det kanske har en större betydelse, men det kan vara kul att veta 🙂

Själv har jag ett Qpad QH-90 fast svart. När jag ställer in ljudet i steam så hör jag min egen andning lite för tydligt. Jag vet inte om det inte hörs när andra hör mig[/quote]

https://www.nordichardware.se/Kringutrustning/svenska-headsetguiden-17-gamingheadsets-ur-toppsegmentet/Testmetod.html#content

”Asus Xonar Phobeus” Med en bunt exakta specifikationer 🙂

Trevligt med ordentligt test av headsets, vilket man inte ser så ofta…

Fekeboy
Gäst
Fekeboy

inte möjligt att Astro Gaming A50 kommer i testet också eller e de i för hög prisklass?
http://www.astrogaming.com/a50/

Flyfisherman
Medlem

Väldigt bra och intressant test.

Och att dessa är genomarbetade med många testade exemplar, så dom blir omfattande – är ju enbart ett stort plus.

Den som inte orkar eller har tid att läsa igenom hela på en gång kan ju fortsätta med läsningen en annan dag eller som redan påpekats, hoppa direkt till sammanfattningar i slutet.

Hoppas ni orkar fortsätta med dessa guider, för det gillas skarpt av många.
Mvh 🙂

Mikael
Medlem
Mikael

sådana här databaser med tester gillas!

Jag har sett ett headset som intresserar mig men objektiva/opartiska åsikter är svåra att hitta om headsetet.
Länk: http://www.psykoaudio.com/GetPsyko/PsykoKrypton#axzz2cfYzUs1v

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Tripptrapptrull”]Oj, vilket ambitiöst test! Har ögnat alltihopa nu. Ingen överraskning att Sennheiser har bäst ljud, men för 2 000 kronor kan man nog kräva det. Kanske har ni fler liknande guider på gång för andra produktområden. I sådan fall får ni gärna pytsa ut det i kanske tre delar, tre dagar i rad. För att läsa en sådan här omfattande guide i ett svep blir lite för mycket.[/quote] Kul att våra stora tester och jämförelser uppskattas! Anders har gjort ett jäkla jobb! Vi har tre större produktguider online för tillfället där vi testar en mängd olika produkter och kontinuerligt… Läs hela »

Medlem
Marco Usi

Kommer ni att testa beyerdynamic mmx 300 de ligger prismässigt i topsegmentet och det skulle vara trevligt att veta hur de står sig tex mot sennheiser innan jag beslutar mig för ett köp. Det finns ett flertal tester på dem men inget som man kan gämföra hur de står mot andra på ett så lätt sätt.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”Zingo”]Kommer ni att testa beyerdynamic mmx 300 de ligger prismässigt i topsegmentet och det skulle vara trevligt att veta hur de står sig tex mot sennheiser innan jag beslutar mig för ett köp. Det finns ett flertal tester på dem men inget som man kan gämföra hur de står mot andra på ett så lätt sätt.[/quote]

Skulle vara klart intressant, det är ett varumärke med många fina lurar bakom sig

Bengt Johansson
Gäst
Bengt Johansson

Hej Anton Karmehed. Ville bara i största allmänhet tacka för ditt trevliga och informativa svar på mitt inlägg. Det ska bli mycket intressant att se vad ni kommer fram till gällande Creative Labs Sound Blaster EVO ZxR Headset vilken jag är lite attraherad av själv. Just nu sitter jag med Creative Labs Sound Blaster ZxR Sound Cards och ASTRO A40 Gaming Audio System MixAmp & Headset vilket i mina tycke är något överskattade ut efter andras bedömningar. Har även införskaffat mig ett Corsair Osidian 900D Super Tower Chassi som jag i skrivande stund är i färd med att installera mina… Läs hela »

senn
Gäst
senn

Annars kan man köpa en separat mic och ett par riktiga hörlurar. Slipper man betala för massa annat, utan bara bra ljud.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”senn”]Annars kan man köpa en separat mic och ett par riktiga hörlurar. Slipper man betala för massa annat, utan bara bra ljud.[/quote]

Lite så jag kör idag, har ett par Sennheiser HD650 med separat lurstärkare och extern mikrofon men det är lite meckigt att alltid hålla på med mikrofonen, har bara fluga idag

EllerHur
Gäst
EllerHur

Helt seriöst. När ni gör en recension av en produkt och märker att ert omdöme skiljer sig markant från marknaden i övrigt, så kan man väl tycka att ni borde reagera. I det här fallet tänker jag på er recension av Logitech G430. Ni måste uppenbarligen ha fått ett måndagsexemplar, för det ni skriver är ju ren och skär BS!Jag gjorde en ordentlig jämförelse innan jag investerade i mina och är än idag, två månader senare, förstummad över hur jävla bra dom låter. Både i vanlig stereo samt i 7:1. Att de skulle sakna bas är ju rent utsagt befängt.När… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”EllerHur”]Helt seriöst. När ni gör en recension av en produkt och märker att ert omdöme skiljer sig markant från marknaden i övrigt, så kan man väl tycka att ni borde reagera. I det här fallet tänker jag på er recension av Logitech G430. Ni måste uppenbarligen ha fått ett måndagsexemplar, för det ni skriver är ju ren och skär BS!Jag gjorde en ordentlig jämförelse innan jag investerade i mina och är än idag, två månader senare, förstummad över hur jävla bra dom låter. Både i vanlig stereo samt i 7:1. Att de skulle sakna bas är ju rent utsagt… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Vad man tycker om mycket av kringutrustningen till datorer beror ju mycket på individuella preferenser. Mycket bas eller lite bas o.s.v. Det viktiga vid sådana här tester är att ni får med egnskaperna på ett korrekt sätt och att testarens värderingar av egenskaperna går fram.

Tycker annars att det är ett problem att prova på kringutrustning före köp. Mycket är ju e-handel och då är det ofta ”grisen i säcken” som gäller även om det går att returnera. Butiker med stort utbud av produkter det går att klämma och känna på är lätt räknade.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Eran testmetod att snabbt switcha mellan olika headset vid samma testtillfälle är värd en eloge! 🙂
Hörseln är ett sinne som är i olika skick olika stunder. Uppfattningen av diskant och mellanregister kan påverkas av många faktorer, ex tid på dygnet, tidigare exponering för buller, allmänhälsa, osv).
Eran testmetod försäkrar korrekta testresultat och eliminerar risken för att stressade öron ska ha inflytande över era slutsatser.

flopper
Medlem
flopper

sennheiser hd600 samt asus essence stx, min syster fick lyssna på lite flac musik och hon ville inte lämna datorn.
och hon är ingen audiofil.

grymt nöjda även om det paketet kanske är lite mer prismässigt kostsammare.

Petrox
Gäst
Petrox

Intressant sida, tack för det 🙂

Undrar om ni kan ta med Plantronics Gamecom 780 luren,
Hade varit kul o se var den kunde prestera jämfört med dom andra.
Most Bang for the buck kanske ?

Mvh Petrox

EllerHur
Gäst
EllerHur

Det jag lite luddigt menade med ”marknaden i övrigt” var att responsen på headsetet överlag är väldigt positiv.Även om jag fortfarande tycker att ljudet i G430 är riktigt bra när man kört in dom ordentligt, så har den senaste tidens händelser fått mig att totalt ändra inställning till både headsetet men framför allt Logitech som företag.Jag köpte headsetet i samma veva som det lanserades och använde det väldigt flitigt. Efter ca 3-4 månader så börjar micken lägga av stundvis. Dvs. de jag pratade med hörde mig inte. Först stundvis men sedan under allt längre perioder. Detta är ett rätt klurigt… Läs hela »

Christoffer Skog
Gäst
Christoffer Skog

Tja!
Som ovanstående så skulle det vara kul med ett test på Astro A50 och A40 med och utan MixAmp. Svårt att hitta vettiga tester av dessa 🙂

Gascogne
Medlem
Gascogne

[quote name=”Christoffer Skog”]Tja!
Som ovanstående så skulle det vara kul med ett test på Astro A50 och A40 med och utan MixAmp. Svårt att hitta vettiga tester av dessa :)[/quote]

Skulle det inte komma ett test med Astro headset eller minns jag fel? 😮

McTerry
Gäst
McTerry

[quote name=”Bengt Johansson”]Creative Labs Sound Blaster EVO ZxR Headset som vad jag har förstått är en både ny och högkvalitative produkt som till och med intresserar mig[/quote] Inte för att vara elak eller förstöra dina drömmar. Jag har köpt dem och är mycket missnöjd med ljudet och har idag efter ca en veckas tester bestämt mig för att lämna tillbaka skiten. Ljudet är allt för instängt och det går tal och sång är enormt dåligt. Det finns inget mellanregister alls i ZxR. Dessutom är bluetooth funktionen super dålig och det går inte att spela spel med den aktiverat. För det… Läs hela »

Petrox
Gäst
Petrox

Alla bara njuter av Plantronics Gamecom 780 headset, lägg till plz 😛

Mvh Petrox

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

Går det att få någon uppdelning vilka headset som har virtuellt surround?

Medlem
Json_81

Några planer på att testa Siberia Elite?

Medlem
Json_81

[quote name=”Json_81″]Några planer på att testa Siberia Elite?[/quote]

Såg svaret på facebook nu, perfekt.
Mina gamla 5H har precis gett upp.

Tobias Petersson
Gäst
Tobias Petersson

Oerhört bra och omfattande test. Uppskattas verkligen att ni uppdaterar kontinuerligt.
Därför undrar jag om ni har planer på att testa Turtle Beach Ear force z300 som nyligen kommit ut?

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

Måste hålla med föregående svar. Riktigt bra med en stor samling av headset!

Ett till tips är Asus Orion Pro. Ett headset som inte riktigt har nått ut, men som har fått ett utmärkt betyg på de få ställen där den har recenserats.

Ska själv hämta ut ett till veckan för att se hur det står sig mot mitt nuvarande SS Siberia V2.

Peter Mattisson
Medlem
Peter Mattisson

Är själv på jakt efter ett bra trådlöst headset, har testat i stort sett alla som finns tillgängliga (har inte hittat rätt än, bäst än så länge är Skullcandys PLYR 1 och 2) Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet.

Mvh
Peter

Jonas Forsberg
Gäst
Jonas Forsberg

Synd att de inte testade qh-1339 http://www.maxfps.se/headsets/qpad/qh1339-inkl-usb-ljudkort

Det är väll det enda jag har att gnälla på

Markus Tervahauta
Medlem
Markus Tervahauta

Härlig läsning detta, strålande att ni uppdaterar löpande med nya modeller som testas.
Skulle gärna se testa av den nya Corsair Vengeance 2100.

[quote name=”Pete_79″]Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet.

Mvh
Peter[/quote]

+1

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Om du inte är med ”over there” Anders så säg till Anton att kika efter några nya modeller. 😉

Peter Mattisson
Medlem
Peter Mattisson

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Pjoltech”]Härlig läsning detta, strålande att ni uppdaterar löpande med nya modeller som testas.
Skulle gärna se testa av den nya Corsair Vengeance 2100.

[quote name=”Pete_79″]Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet.

Mvh
Peter[/quote]

+1[/quote]Det kommer, båda två 🙂

H Wireless är försenad, men det är på väg![/quote]

Mycket trevlig att höra 🙂 Jag beställde dock H Wireless igår från Dustin, hoppas på att ha dom denna veckan 🙂

Angående Mionix headseten som Anton tittar på i videon från CES, är något av dom trådlösa? Misstänker att dom inte är det.

/Peter

Peter Mattisson
Medlem
Peter Mattisson

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Pete_79″][quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Pjoltech”]Härlig läsning detta, strålande att ni uppdaterar löpande med nya modeller som testas. Skulle gärna se testa av den nya Corsair Vengeance 2100. [quote name=”Pete_79″]Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet. MvhPeter[/quote] +1[/quote]Det kommer, båda två 🙂 H Wireless är försenad, men det är på väg![/quote] Mycket trevlig att höra 🙂 Jag beställde dock H Wireless igår från Dustin, hoppas på att ha dom denna veckan 🙂 Angående Mionix headseten som Anton tittar på i videon från CES, är något av dom trådlösa? Misstänker… Läs hela »

Bobsen
Gäst
Bobsen

Hur fungerar dessa hörlurar med binaural / holophonic 3d ljud?
Tex.
https://www.youtube.com/watch?v=wT1XuB95qMk
och
https://www.youtube.com/watch?v=LJwUVCXH-gM

Ganska bra sätt att kolla om hörlurar fungerar bra med 3d ljud som i spel.
Alla hörlurar borde testas med sådana ljud.
Finns music om är holophonic också.