Summerande omdömen - Headset

Med ett stort samt växande antal testade headset samlar vi här våra slutomdömen kring varje modell. Varje headset har bedömts efter kriterier som ljudkvalitet, komfort, design, tillbehör, funktionalitet, mikrofonfunktion och pris. Vi försöker även lyfta fram de modeller som passar bättre för vissa olika användningsområden med vetskapen om att inte alla använder sitt gamingheadset till alla former av ljud.

Denna sida innehåller endast de individuella omdömena, utmärkelser och köprekommendationer hittar ni på nästkommande sida.

Testades 2016-06-22

Beyerdynamic Custom One Pro Plus Omdöme från: 2016-06-20
Beyerdynamic Custom One Pro PlusCustom One Pro Plus levererar bra ljudkvalitet med detaljerat och precist ljud, Du kan även lägga till en personlig prägel, både ljudet med de justerbara basportarna och de utbytbara sidoplattorna på kåporna. Komforten är en höjdpunkt som gör det bekvämt att använda sig av Pro Plus under flertalet timmar utan problem. Prislappen är något högre än ett normalt headset om man köper till kabeln, men i slutändan är det en aspekt som kan vara värd helhetsupplevelsen.

+ Bra komfort, bra mikrofon, bra ljudkvalitet
– Högt pris, något brusig mikrofon

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 780 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Product price)

Testades 2016-05-30

Creative Soundblasterx H7
Omdöme från: 2016-05-30
Kingston_Hyperx_Cloud_RevolverSound Blasterx H7 är ett riktigt bra headset med riktigt god komfort och en gedigen byggkvalité. Ljudet är bra med kraftig bas och tydligt mellanregister, men tappar lite på djupbasen. H7 är ett av Creatives bästa headset vi har testat, ljudkvalitén och komforten är riktigt bra. Mikrofonen är godkänd men något vass och lite brusig. Sound Blasterx H7 tappar dock på sin prislapp, då det kostar i skrivande stund mer eller mindre dubbelt så mycket som H5. Något som känns omitverat för ett USB-ljudkort och ett par designändringar.

+ Bra komfort, bra mikrofon, bra ljudkvalitet
– Högt pris, saknar viss djupbas

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 670 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Product price)

Testades 2016-05-18

Kingston Hyperx Cloud Revolver
Omdöme från: 2016-05-18
Kingston_Hyperx_Cloud_RevolverKingston Hyperx Cloud Revolver är ett bra headset, där inga punkter gör en besviken. Ljudkvalitén är hög med tydliga och distinkta tillslag och riktigt bra känsla över riktningar. Komforten håller samma höga klass som vi förväntar oss av Kingston vid det här laget, men en liten designmiss gör oss lite besvikna då höga ljud utifrån som skratt och liknande vibrerar i stålbandet. Prislappen på 300 kronor mer än Cloud II är i princip bara för mikrofonen, vilket gör det lite mer svårmotiverat. Trots detta är Cloud Revolver väl värt att hålla ögonen på, men når inte hela vägen fram för en utmärkelse.

+ Bra komfort, bra mikrofon, bra ljudkvalitet
– Något högt prissatt, problem med resonans i metallbandet

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 290 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Product price)

Testades 2016-05-11

Steelseries Siberia 350
Omdöme från: 2016-05-11
Corsair_Void_Surroundt_01Ett solitt headset med bra komfort, god ljudkvalitet och kanonbra mjukvara, men som behöver ett par förbättringar för att vara ett alternativ. Bättre djupbas, mjukare diskant och lägre prislapp. Det låter som en ultimat kombination men är något Steelseries borde jobba på. Det finns ett par alternativ på marknaden som ger dig ett bättre helhetspaket, såsom HyperX Cloud II och Void USB. Dessa modeller är dessutom ett antal hundralappar billigare..

+ God komfort, bra mjukvara
– Tappar en del djupbas, aggressiv diskant

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 190 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Product price)

Testades 2016-04-19

Corsair Void Surround
Omdöme från: 2016-05-05
Corsair_Void_Surroundt_01Ljudet är bra men är basfokuserat vilket skapar en häftig upplevelse i spel men kan vara jobbig vid visst musiklyssnande. Passformen i sig är unik men funkar bra för många. Void Surround är ett bra headset som blir lite inklämt mellan Void USB och Void Stereo. Problemet är att den nuvarande prislappen blir svårmotiverad för funktionera du får eller tappar över de två andra.

+ God byggkvalitet, bra ljud överlag
– Något bastunga, blir lätt varma

Cirkapris vid publiceringsdatum: 895 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Product price)

Testades 2016-04-19

LucidSound LS-30
Omdöme från: 2016-04-19
Lucid_LS30_3LS-30 är ett snyggt presenterat trådlöst headset med mycket bra byggkvalitet och lyxkänsla. De spelar även högt för sin prislapp, men lämna equalizern på standard. Mikrofonen är godkänd men inget spektakulärt, tyvärr är komforten något lidande då det täta lädret blir snabbt varmt.

+ God byggkvalitet, bra ljud överlag
– Något bastunga, blir lätt varma

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 689 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

 

Testades 2016-03-22

Plantronics RIG 500E
Omdöme från: 2016-03-22
Plantronics_Rig_500E_005Plantronics RIG 500E är det mest konfigurerbara headset på marknaden, där man kan bygga ihop det lite som man vill. Dubbla par hörlurskåpor ger dig valfrihet, men prestandan når tyvärr inte riktigt upp till prislappen. Kåporna är något för små för att komforten ska vara helt rätt. I prisklassen finns det bättre alternativ som Creatives H5 och HyperX Cloud 2.

+ Mycket flexibel, god byggkvalité, lättviktare
– Dyr jämfört med konkurrensen

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 290 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

Testades 2016-03-09

Creative Sound BlasterX H5
Omdöme från: 2016-03-09
Creative_H5_003Sound BlasterX H5 är ett av Creatives bästa headset hittills, och ljudkvalitén och komforten är riktigt bra. Byggkvalitén är god och mikrofonen är fullt godkänd. Dess största svaghet ligger i att prislappen är något för hög jämfört med konkurrensen, H5 är dock helt klart ett alternativ värt att hålla ögonen på.

+ Bra ljud, god byggkvalité, kanonkomfort
– Dyr jämfört med konkurrensen

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 049 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

Creative Sound BlasterX H3
Omdöme från: 2016-03-09
Creative_H3_003Sound BlasterX H3 leverar ett ljud som slår över dess prisklass, men faller fort platt i byggkvalitén. En hel konstruktion i plast ställer oss frågande för dess livslängd. Komforten blir också lidande av ett huvudband som endast består av en tunn skumgummibit. Vid denna prislappen finns det bättre alternativ som HyperX Cloud och Corsair Void Stereo.

+ Bra ljud
– Medioker kvalitetskänsla, dålig komfort

Cirkapris vid publiceringsdatum: 679 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

Testades 2016-01-20

Turtle Beach Stealth 450
Omdöme från: 2016-01-20
turtle beach stealth 450 2Stealth 450 är ett par bra trådlösa hörlurar i en prisklass där det blir tufft att slåss. Ljudet är bra och detaljrikt och byggkvalitén är på samma höga nivå som vi är vana vid från Turtle Beach. Komforten är dock lidande på grund av kåporna som är ganska grunda, vilket leder till att öronen ligger och vilar direkt mot tyget. En bra prestation men som når inte riktigt hela vägen fram.

+ Bra ljud, god byggkvalité, lång batteritid
– Medioker komfort

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 690 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

 

Roccat Kave XTD Analog
Omdöme från: 2016-01-20
roccat kave xtd 2Roccats surroundheadset gör tyvärr endast bra ifrån sig vid spelande, då alla element får komma till sin rätta. I musik och filmtittande blir kombinationen mindre bra och där presterar det relativt dåligt. Mikrofonen är även den ingen höjdare och placerar sig bland de sämsta i vårt test. Byggkvalitén är dock bra samt komforten är god tack var låg vikt och bra stoppade muffar.

+ God komfort, Bra surroundljud vid spel
– Dålig mikrofon, presterar dåligt med musik

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 199 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

 

Testades 2015-12-01

Logitech G933
Omdöme från: 2015-12-01
logitech g933 1G933 är en av de få i toppskiktet av trådlösa hörlurar med ett bra och basinriktat ljud, mjuk och härlig komfort samt fullsmetad med funktioner, knappar och lysen. Dess största svaghet är mikrofonen som har medelmåttig ljudkvalité och brusar en del. Batteritiden är ungefär som utlovat och räckvidden likaså. Sammanfattningsvis har Logitech skapat en riktigt bra produkt, synd bara på mikrofonen som är det enda egentligen negativa.

+ God komfort, Bastungt och engagerande ljud, Bra mjukvara
– Mikrofonen är inte speciellt bra

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 490 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price)

Testades 2015-10-26

Corsair Void Stereo
Omdöme från: 2015-10-26
corsair void stereo 1Void Stereo är ett par solida och välbyggda lurar som levererar ett roligt ljud till ett vettigt pris. Ljudet är bastungt och slår hårt i film, spel och musik. Tyvärr är inte mikrofonen speciellt bra och är en stor svaghet genom hela Void-serien. Komforten är mycket bra sålänge man håller huvudet någorlunda stilla under spelsessionerna. Det största alternativet är HyperX Cloud/Qpad QH-90 som är allmänt snäppet bättre på alla punkter utom bastyngd.

+ God komfort, ljudet står sig bra mot konkurrenterna
– Mikrofonen är inte speciellt bra

Cirkapris vid publiceringsdatum: 799 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Corsair Void USB
Omdöme från: 2015-10-26
corsair void usb 1Ljudet i Void USB är bastungt och slår hårt i musik, spel och film. Tyvärr är inte mikrofonen speciellt bra alls och är en stor svaghet genom hela Void-serien. Kåporna är RGB-bestyckade med upp till 16.8 miljoner färger i olika kombinationer. Komforten är mycket bra sålänge man håller huvudet någorlunda stilla under spelsessionerna på grund av en avsaknad av tryck runt öronen. Void USB är välbyggda och gedigna men når inte upp till HyperX Cloud II.

+ God komfort, ljudet står sig bra mot konkurrenterna
– Mikrofonen är inte speciellt bra, tappar mot konkurrenterna vid resterande punkter

Cirkapris vid publiceringsdatum: 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Corsair Void Wireless
Omdöme från: 2015-10-26
corsair void wireless 1Void Wireless prestarar bra och är en klar uppgradering från föregångaren på alla punkter utom mikrofonen som fått sig en rejäl nedgradering, volymen och ljudkvalitén är riktigt låg och presterar inte bra. Kåporna är RGB-bestyckade med upp till 16.8 miljoner färger i olika kombinationer men halverar batteritiden vid användning. Komforten är mycket bra sålänge man håller huvudet någorlunda stilla under spelsessionerna.

+ God komfort, ljudet står sig bra mot konkurrenterna
– Mikrofonen är inte speciellt bra, Halvering av batteritiden med RGB-belysning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 199 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2015-09-02

 

Mad Catz F.R.E.Q 9
Omdöme från: 2015-09-02
images/labswedish/artiklar/Kringutrustning/Mad_Catz/middlethumbnails/Mad_Catz_FREQ_9_001.jpgF.R.E.Q 9 är lite av en schweizisk armékniv som inte riktigt når hela vägen. Ljudbilden är mycket bra och flexibel, samtidigt som hörlurarna är proppade med funktioner som brusreducering och bomlös mikrofon. Du kan koppla hörlurarna till många olika enheter och även via bluetooth till mobilen. Tyvärr funkar inte den medföljande kontrollenheten om du vill använda mikrofonen till din dator, utan du måste använda en dedikerad blåtandsdongel eller ha det inbyggt i datorn för att fungera. Synd på ett headset som annars presterar bra i övriga delar av våra tester.

+ Stel komfort, gott om tillbehör, stöd för konsoller, blåtandskoppling till mobiltelefon
– Medioker komfort, mikrofonen har kompatibilitetsproblem med PC

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Mad Catz F.R.E.Q TE
Omdöme från: 2015-09-02
Mad_Catz_FREQ_TE_001F.R.E.Q TE är ett headset som har solid prestanda, men faller lite på sina stela konstruktionen som gör komforten lidande. Bristen på justeringar märks ganska fort vid användande. Byggkvalitén är svårslagen och är en punkt där Mad Catz leverar genom sina modeller. Ljudkvalitén är bra men ljudet tenderar att låta lite burkigt och instängt vid vissa tillfällen.

+ Bra mikrofon, vikbart, god kvalitetskänsla
– Medioker komfort, något instängt ljud, medelmåttig mikrofon

Cirkapris vid publiceringsdatum: 695 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Testades 2015-04-24

Steelseries Siberia V3
Omdöme från: 2015-04-24
Steelseries_Siberia_V3_001Siberia V3:s största styrka är dess komfort, som ligger högt upp på listan av skönaste headset i vår guide. Däremot faller ljudet ganska platt vid annat än spel, då det är bastungt och instängt, det blir lätt överväldigat av för mycket basrummel som dränker ut resterande ljud. Mikrofonen tar upp en hel del störningar och bakgrundsbrus.

+ Mycket god komfort
– För mycket bas, mikrofonen är känslig för störningar

Cirkapris vid publiceringsdatum: 695 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Steelseries Siberia Elite Prism
Omdöme från: 2015-04-24
Steelseries_Siberia_Elite_Prism_001Siberia Elite Prism är en rakt av förbättring av föregångaren Siberia Elite men tyvärr har det inte gjort tillräckligt. Många av våra önskningar har däremot åtgärdats som bättre komfort och en något bättre mikrofon. Tyvärr faller det fortfarande på att det kostar lite för mycket jämfört med vad det presterar.

+ Grym mjukvara, gott om tillbehör
– Dyrt, instängt ljud

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 390 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Testades 2015-03-25

Ozone Blast 4HX
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_blast_4hx4Blast 4HX levarar en medelmåttig upplevelse med ett ganska instängt ljud och medioker komfort. Ljudet ligger fokuserat på mellanregistret och basen samtidigt som det saknar en del diskant. Mikrofonen är rätt bra och leverar ett solitt ljud. Prislappen är för hög för att kunna rekommenderas för ett köp.

+ Bra mikrofon, gott om tillbehör, stöd för konsoller
– Medioker komfort, instängt ljud
Cirkapris vid publiceringsdatum: 699 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Ozone Blast Ocelote World
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_Blast_Ocelote1Blast Ocelote leverar samma medelmåttiga upplevelse som 4HX fast har några egenskaper som höjer det något snäpp. Bland annat finns det stöd för virtuellt surround genom mjukvara, det går att vika ihop samt en mer lätthanterlig kontrollerenhet. Mikrofonen är bra men se till att inte vrida upp volymen på denna för högt bara. Tyvärr faller det på sitt ljud som är på tok för instängt och dovt.

+ Bra mikrofon, vikbart, bättre för PC jämfört med 4HX
– Medioker komfort, instängt ljud
Cirkapris vid publiceringsdatum: 699 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Ozone Onda Pro
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_Onda_Pro2Onda Pro leverar testet första kalkonutmärkelse med oerhört platt och trist ljud med ingen närvaro att tala om. Mikrofonen har risig ljudkvalite och hörlurarna knarrar vid huvudrörelser. Det enda som talar för Onda Pro är komforten som är bättre än andra modeller från Ozone. För denna prislappen kan man få så mycket mer, titta åt Qpad, Kingston och Mionix håll.

+ Godkänd komfort
– Dåligt ljud, Kass mikrofon, tveksam byggkvalité
Cirkapris vid publiceringsdatum: 629 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Ozone Rage ST
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_Rage_ST1Rage ST är ett par riktigt solida budgetlurar som ger ett bra ljud, bra mikrofon och acceptabel mikrofon för under 300 kronor. Byggkvalitén är bra och komforten godkänd trots något stelt material i muffarna. Mycket hörlur och en bra upplevelse för pengarna hos Rage ST.

+ Bra ljud, Bra mikrofon, attraktiv prislapp
– Något instängt ljud
Cirkapris vid publiceringsdatum: 295 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Ozone Rage 7HX
Omdöme från: 2015-03-25
Ozone_Rage_7hx1Rage 7HX leverar även det en solid upplevelse men tappar lite på grund av sina höga prislapp i jämförelse med Rage ST. Ljudkvalitén når inte riktigt lika högt om man har ett integrerat ljudkort modell bättre, men passar utmärkt om man inte har det tillgängligt.

+ Bra ljud, mycket bra komfort, attraktiv prislapp
– Något instängt ljud, stort prispåslag
Cirkapris vid publiceringsdatum: 549 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2015-02-12

Kingston HyperX Cloud II
Omdöme från: 2015-02-12
HyperXCloudII5Kingston uppdaterar till sin testvinnare till version 2 och gör med små medel ett redan bra köp ännu bättre. Det inkluderas nu ett USB-ljudkort som tillåter surroundljud och ger mer kräm till hörlurarna. Samma fina ljudkvalité bibehålls och mikrofonen har nu inbyggd brusreducering med ljudkortet. Det enda negativa är en avsaknad av en adapter för att dela på den numer ensamma fyrpoliga 3,5 mm kontakten så man kan använda Cloud II till sitt eget ljudkort.

+ Balanserat varmt ljud, mycket bra komfort, attraktiv prislapp
– Avsaknad av adapter, basfattig mikrofon
Cirkapris vid publiceringsdatum: 949 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Testades 2015-01-26

Turtle Beach Ear Force Z60
Omdöme från: 2015-01-26
Turtle_Beach_Z60_01Turtle Beach Z60 leverar en basfylld upplevelse utöver det vanliga men som lätt kan bli för mycket. Vid mycket bas blir mellanregistret och diskanten något utdränkta. Mikrofonen presterar godkänt men tar upp en del bakgrundsljud och har ett svagt brus. På grund av dess hårda öronmuffar så blir komforten något lidande efter en längre tids användning. Är det bas man vill åt är detta en av de bättre modellerna för det syftet i vår guide, men andra alternativ med bättre prestanda och komfort är Mionix Nash 20, Kingston HyperX Cloud och QH-90.

+ Bastunga, låg vikt
– Lite väl bastunga, komforten blir lidande vid långa perioder
Cirkapris vid publiceringsdatum: 890 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Testades 2014-12-12

Steelseries 9H
Omdöme från: 2014-12-12
Steelseries_9HSteelseries 9H är en riktigt solid modell som har ett bra och detaljerat ljud men saknar lite detaljer i de lägre frekvenserna. Mikrofonen gör så att din röst hörs tydligt men har en svag antydan till bakgrundsbrus. Komforten är god tack vare användingen av memory foam vilket gör att materialet anpassar sig till ditt huvud. Ljudläckaget är minimalt vilket gör att de passar utmärkt för dig som inte vill bli störd med hörlurarna på. Tyvärr ligger Steelseries 9H lite problematiskt till med priset då det är ganska mycket dyrare än snarlika konkurrerande modeller.

+ God komfort, bra mikrofon, låg vikt
– Dyrt jämfört med konkurrensen
Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 290 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2014-11-03

Audio-Technica ATH-ADG1
Omdöme från: 2014-11-03
Audio_technica_ADG1_01ATH-ADG1 levererar ett neutralt och öppet ljud i toppklass, perfekt för spel, musik och film. Det är dock inget för den basglade utan då rekommenderar vi istället någon med en stängd konstruktion som Qpad QH-1339, eller om du vill ha den öppna konstruktionen finner du även mer bas i Sennheisers G4ME One. Komforten är ganska unik och 3D-Wing är inte för alla, se till att pröva något headset med denna tekniken för att se om det matchar dig. Audio-technica gör mycket rätt och ADG1 rivaliserar de bästa mikrofonerna i vårt test. Akilleshälen ligger då i priset där modellen utan mikrofon från Audio-technica kostar mer eller mindre hälften av de 2 999 kronorna du får betala för ATH-ADG1.

+ Mycket bra precist ljud, Väldigt bra mikrofon, Mycket lätta
– Dyrt, 3D-Wing lite av ett frågtecken komfortmässigt

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Audio-Technica ATH-AG1
Omdöme från: 2014-11-03
Audio_technica_AG1_01Ljudet hos ATH-AG1 är likt det vi hittar i ADG1 där den största skilnaden ligger i mellanregistret och basen som är betydligt varmare. Det är fortfarande ett neutralt ljud men med en bra basnivå. Komforten är ganska unik och 3D-Wing är inte för alla, vi rekommenderar att du prövar ett headset med denna tekniken för att se om det matchar dig. Mikrofonen är utan tvekan en av de bättre i vårt test, där har Audio-technica lyckats bra. Vi hade gärna sett en ökning av kvalitén på plasten som absolut inte är dålig, men för priset ligger det lite i underkant. Däremot är vårt största problem med AG1 dess pris. Det ligger väldigt nära i pris till Qpad QH-1339 som är ett snäppet bättre headset överlag.

+ Mycket bra precist ljud, Väldigt bra mikrofon, Mycket lätta
– Dyrt, 3D-Wing lite av ett frågtecken komfortmässigt, något plastiga

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 690 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2014-10-03

Mionix Nash 20
Omdöme från: 2014-10-06
Asus_Strix_01Mionix Nash 20 är ett mycket bekvämt och stilrent headset som lägger fokus på en bra diskant och ett tydligt mellanregister. Det finns en ovanligt stor ljudbild som är perfekt för spel där man vill precisera vart ljud kommer ifrån och som samtidigt ger en behaglig upplevelse vid musiklyssnande. Det vi kan sakna är en mer djupgående bas, hade detta funnits hade Nash 20 landat i absoluta toppen på vår lista. Mikrofonen har tyvärr lite låg volym men tar upp ljud bra. Det är tuff konkurrens i denna prisklassen av framförallt Kingston HyperX Cloud och Qpad QH-90 men Nash 20 är utan tvekan ett alternativ att ha i åtanke.

+ Mycket bra precist ljud, Bra mikrofon, god komfort
– Saknar lite djupbas, låg volym på mikrofonen

Cirkapris vid publiceringsdatum: 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2014-08-15

Asus Strix Pro
Omdöme från: 2014-08-18
Asus_Strix_01Strix Pro är ett ”lekfullt” headset med ett basfokuserat ljud för den där extra pampiga känslan vid spelande och filmtittande. Tyvärr uppstår det ofta knakande och knarrande i plasten som känns lite medelmåttig. Det är inte heller någon lättviktare vilket kan ta ut sin rätt vid längre pass vid datorn. Vill du ha ett headset som gör att du står ut, är detta ett bra val. Ställer du höga krav på komfort och ljudkvalité finns det andra modeller i samma prisklass som är bättre, exempelvis Kingston HyperX Cloud.

+ Bra ljud om något bastungt, mycket bra mikrofon, brusreducering för mikrofon
– Något tunga och plastiga, lite för bastunga för många, måste använda medföljande ljudkort för inkoppling i dator.

Cirkapris vid publiceringsdatum: 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2014-05-15

Kingston HyperX Cloud
Omdöme från: 2014-05-15
Kingston_HyperX_Cloud_01Kingston har valt rätt samarbetspartner med HyperX Cloud och har förfinat ett redan testvinnande headset. Komforten är mer eller mindre oslagbar och förbättras ytterliggare med att ge alternativet att använda sammetsmuffar istället för konstläder. Ljudet är riktigt bra genom hela registret och ger en bra upplevelse. Mikrofonen saknar lite bas men håller nere bakgrundsbrus väldigt bra.

+ Mycket bra ljud, fantastisk komfort, attraktiv prislapp, bra tillbehör
– Mikrofonen saknar lite bas

Cirkapris vid publiceringsdatum: 899 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2014-04-22

Steelseries H Wireless
Omdöme från: 2014-04-22
Steelseries_H_Wireless_01Steelseries H Wireless ger oss lite blandade känslor där ljudet är bra, den trådlösa friheten med dubbla batterier är fantastisk och komforten är god. Men samtidigt blir vi besvikna av mikrofonen som inte är speciellt bra och matchar inte kvalitén för sin prisklass. Avskyr du kablar på hög nivå är däremot detta headsetet för dig, då du i princip aldrig behöver koppla in en laddare, det är bara att byta ut batteriet och lira vidare. En svårslagen frihetskänsla som vi saknar hos andra trådlösa headset.

+ Bra ljud, Oslagbar trådlös frihet, god komfort, smidig kontrollenhet med OLED-display
– Högt pris, dålig mikrofon

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 690 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2014-04-10

Corsair Vengeance 2100
Omdöme från: 2014-04-10
Corsair_Vengeance_2100_01Vengeance 2100 är en bra uppdatering av Vengeance 2000 men behåller tyvärr samma nackdelar vi har poängterat innan, främst då att komforten blir lite lidande av de hårda muffarna. Byggkvalitén är förbättrad och gängorna känns hållbarare än hos sin föregångare. Mikrofonen har bra ljud men ett svagt bakgrundsbrus. Även om priset är någorlunda högt i jämförelse med trådade modeller och det är svårt att motivera en uppgradering från Vengeance 2000 är detta en av de bästa trådlösa hörlurarna i sin prisklass.

+ Bra stereoljud, relativt bra mikrofon, bra pris för att vara trådlöst
– Något tryckande och hårda öronmuffar, något dyra i jämförelse med Vengeance 2000

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 190 kronor (Lägst på Prisjakt.nu ) Product price

 

Testades 2014-03-04

 

Qpad QH-1339
Omdöme från: 2014-03-04
Qpad_QH_1339_01Qpads QH-1339 är resultatet av ett samarbete med välrenomerade Beyerdynamic som verkligen har lyckats. Det fylliga ljudet, den grymma mikrofonen samt den goda komforten imponerar på oss. Det finns inte mycket att klaga på, men vi ställer oss lite frågande angående det medföljande mediokra USB-ljudkortet. Qpad QH-1339 får först sträcka på benen när vi använder ett dedikerat och mer högkvalitativt ljudkort.

+ Fantastiskt ljud, mikrofon i toppklass, god komfort, huvudband och muffar utbytbara
– Tveksam ljudkvalité på det medföljande USB-ljudkortet, hög prislapp

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Qpad QH-85
Omdöme från: 2014-03-04
Qpad_QH_85_01Qpad har hittat en fin formel för sina headset och syskonet till kritikerrosade QH-90 presterar bra och gör oss inte besvikna. QH-85 har ett liknande ljud men med lite öppnare ljudbild och lite lägre bas. Komforten är på samma nivå och hörlurarna kan användas under mycket långa perioder. Mikrofonen är snarlik och presterar riktigt bra men skulle behövt en gnutta mer bas.

+ Bra stereoljud, bra mikrofon, mycket god komfort, Sladdadapter för olika längder
– Mikrofonen saknar bas

Cirkapris vid publiceringsdatum: 649 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

 

Sennheiser G4ME One
Omdöme från: 2014-03-04
Sennhesier_G4ME_One_06Sennheisers testvinnare är uppdaterad med nya material och andra färgval, kvalitétsmässigt känns det bättre än föregångaren vilket bådar gott. Ljudet är i samma toppklass som innan och det är en fröjd att lyssna på. Tyvärr så är G4ME One betydligt dyrare i dagsläget än dess föregångare 360 G4ME, vilket gör detta headsetet svårmotiverat framför dess lika välljudande och mer prisvärda syskon.

+ Riktigt bra ljud, bra mikrofon, mycket god komfort
– Omotiverat prispåslag jämfört med 360 G4ME

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 080 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Sennheiser G4ME Zero
Omdöme från: 2014-03-04
Sennhesier_G4ME_Zero_01Uppdateringen av Sennheisers headset är lyckad och materialen är betydligt bättre än de hos föregångare 350 SE. Ljudet är bra men basen är lite ihålig, som framför allt märks i bastung musik. Komforten har även den fått sig en uppgradering, men modellen har i dagsläget samtidigt fått ett ordentligt, och i vår mening omotiverat stort, prispåslag.

+ Överlag ett bra ljud, grym mikrofon, god komfort
– Ihålig bas som beter sig lustigt i bastung musik, Omotiverat prispåslag jämfört med 350 SE

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 270 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Testades 2013-12-30

 

Creative Sound Blaster Evo ZxR
Omdöme från: 2013-12-30
Creative_ZxR_01Creative levererar närmast en ren uppgradering av Evo Zx. Ett bra ljud med många inställningmöjligheter för att göra så att ljudet passar dig så bra som möjligt. Anslutningsmöjligheterna är många och gör så att du kan köra till mobilen via bluetooth eller via USB direkt till datorn. Komforten är god och man kan ha på sig Evo ZxR ett bra tag utan att det känns obekvämt. Tyvärr är mikrofonen inte riktigt lika bra med sämre ljudkvalitét och ett avlägset ljud.

+ Bra ljud, många ljudinställnings och anslutningsmöjligheter, god komfort, väl fungerande brusreducering.
– Högt pris, integrerad mikrofon ger sämre ljudkvalitét

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 349 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Plantronics RIG
Omdöme från: 2013-12-30
Plantronics_RIG_01Plantronics RIG är ett bra headset med god komfort och med kontrollenhetens EQ inställd på ”Intense” får du ett riktigt explosivt ljud som är härligt att lyssna på vid film och spel. Möjligheten att kunna koppla in telefonen så man kan svara på samtal och lyssna på musik samtidigt är innovativt och funkar riktigt bra. Komforten är bra men kan efter riktigt långa pass vara lite obekväm. Mikrofonen är på en riktigt hög nivå och lämnar inte mycket att önska. Tyvärr faller headsetet lite på sin knarrande plastighet och något sämre komfort. Plantronics RIG är dock mycket lätta.

+ Bra ljud, bra kontrollenheter, överlag godkänd komfort, bra mikrofon
– Något plastig, platt ljud utan EQ, något sämre komfort vid långa sessioner

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 090 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Steelseries Siberia Elite
Omdöme från: 2013-12-30
Steelserie_Siberia_Elite_01Siberia Elite har ett bra ljud, men tyvärr bara vid högre volym. Vid lägre volym försvinner delar av registret och det blir lite ojämnt. Mikrofonen är ingen höjdare och är väldigt basfattig. Med hjälp av alla adaptrar som Steelseries skickar med så kan du ansluta Siberia Elite till allt möjligt. Komforten är bra men bara under kortare perioder då de lätt blir varma kring öronen. Mjukvaran är dock i toppklass och det kan knappt bli bättre. Kvalitétskänslan är också något som står ut och det osar bra konstruktion över det hela.

+ Sköna under kortare perioder, grym mjukvara, bra ljud vid högre volym, mycket bra kvalité
– Högt pris, tenderar till att bli obekväma efter ett tag, medioker mikrofon

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 749 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Thermaltake Level 10 M
Omdöme från: 2013-12-30
TT_M10_01Level 10 M leverar ett relativt neutralt ljud med hyfsad slagkraft i basen, tyvärr går den inte speciellt djupt. Komforten är bra men det känns att de är något tunga. Mikrofonen är tyvärr inte speciellt bra och lämnar mycket att önska, nasal ton och med ett svagt bakgrundsbrus. Kvalitétskänslan är dock riktigt bra och de känns mycket bra att hålla i.

+ Bra ljud, relativt god komfort, valfrihet av vilken sida du vill ansluta, bra kvalitét
– Ganska dålig mikrofon, finns bättre ljud för priset

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 350 kronor (Lägst på Prisjakt.nu: Ej listat)

 

Testades 2013-11-15

Astro Gaming A50 Wireless Omdöme från: 2013-11-15
Astro_Gaming_A5001Astro leverar något utöver det vanliga med A50 Wireless, ett trådlöst headset med bra ljud, god komfort och många funktioner. Kvalitétskänslan är riktigt hög och det känns välbyggt, därav prislappen på nästan 3 000 kronor. Ett grymt headset för den hängivne gamern eller entusiasten som letar efter trådlösa alternativ.

+ Bra ljud, grym mikrofon, mixamp ger goda ljudegenskaper, hög komfort, myriad av anslutningsmöjligheter
– Högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Astro Gaming A40 Audio System Omdöme från: 2013-11-15
Astro_Gaming_A4001Med sin lysande komfort, detaljrika ljud och enorma mängd tillbehör är Astro A40 ett headset av rang. Kvalitén är hög och det är ett nöje att hålla i, detta gäller även den medföljande Mixampen som tillåter inkoppling till allt från PC till konsol. Mikrofonen är mycket bra och håller borta bakgrundsbrus helt och hållet samtidigt som rösten är tydlig.

+ Bra ljud, grym mikrofon, bra trådlös räckvidd, många anslutningsmöjligheter, Hög komfort
– Högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 399 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Sennheiser PC 350 SE Omdöme från: 2013-11-14
Sennheiser_350SE01Sennheisers PC 350 SE har en liten annan twist än dess bröder och satsar på en sluten design och ett ljud med mycket mer tryck i. Komforten är bra medans det samtidigt är portabelt och vikbart för transport. Kvalitétskänslan är hög och mikrofonen är lysande och filtrerar bort bakgrundsbrus samtidigt som du hörs klart och tydligt.

+ Bra ljud, god komfort, många anslutningsmöjligheter, bra mjukvara
– Högt pris, något sämre komfort än vad vi är vana från Sennheiser

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 790 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Testades 2013-09-17

Creative Sound Blaster Evo Zx
Omdöme från: 2013-09-17
Creative_Evo_Zx_01Creative imponerar med sina trådlösa headset. Ljudet är mycket bra och det finns många inställningar för att justera ljudet till dina egna preferenser. Komforten är också bra och består av bekväma material. Mikrofonen är tyvärr inte riktigt lika bra där ljudkvalitén är lite burkig men samtidigt så är bakgrundsbrus nästan helt eliminerat.

+ Bra ljud, god komfort, många anslutningsmöjligheter, bra mjukvara
– Mikrofonen är medioker, högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 790 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Creative Sound Blaster Evo Wireless
Omdöme från: 2013-09-17
Creative_Evo_Wireless_01Evo Wireless är ett trådlöst headset med många anslutningsmöjligheter och ett allmänt bra ljud. Komforten är god och tillåter någorlunda långa lyssningssessioner utan problem. Mikrofonen är fullgod och man hörs bra, dock finns det ett betydande bakgrundsbrus. Tyvärr är det lite för dyrt jämfört med andra modeller i serien vilket gör att det faller på prislappen.

+ Bra ljud, god komfort, många anslutningsmöjligheter
– Högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 490 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Testades 2013-08-21

Zowie Gear Mashu
Omdöme från: 2013-08-21
Zowie har skapat ett par hörlurar som är utmärkta för tävlingssyften med tydlig diskant och mellanregister och avsaknad av bas. Detta passar dock inte så bra för den som vill titta på film eller spela musik då just avsaknaden av basen kan göra upplevelsen väldigt tråkig.

+ Perfekt för tävlingssyften, tydlig diskant, god komfort
– Avsaknad av bas för musik/film, medelmåttig mikrofon

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 090 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Steelseries Siberia V2 Frost Blue Edition
Omdöme från: 2013-08-21
Steelseries_Sibera_frost_01Siberia V2 Frost Edition ger lite blandade intryck och har ett fullgott ljud. Du slipper även använda ljudkort då det ansluts direkt med USB. Tyvärr är ljudet och mikrofonen varken bra eller dåliga utan är är på en medelnivå. Samma modell finns utan USB och ljus för 300 kronor mindre vilket är bra att ha i åtanke.

+ USB-ljudkort, god komfort, låg vikt, mycket bas
– medelmåttigt ljud, medelmåttig mikrofon

Cirkapris vid publiceringsdatum: 890 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Creative Sound Blaster Tactic3D Wrath Wireless
Omdöme från: 2013-08-21
Creative_Tactic3D_Wrath_01Tactic3D ger lite blandade känslor där det känns som det är basala delar som fattas. Mikrofonen är inte speciellt bra då det finns alldeles för mycket bakgrundsbrus. Komforten är inte helt klockren då det sitter lite för mycket på öronen. Ljudet är bra med lite överdrivet mellanregister som är lite utmattande efter en tids lyssnande.

+ Bra batteritid, bra ljud, lågt pris för trådlöst
– Dålig mikrofon, räckvidden kunde ha varit bättre, konstig passform

Cirkapris vid publiceringsdatum: 799 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Asus Vulcan Pro
Omdöme från: 2013-08-21
Asus_Vulcan_pro_01Asus har skapat ett bra headset som är lite modulärt med borttagbar sladd och mikrofon. Det går även att vika ihop och transportera med den medföljande väskan. Vulcan Pro har en av testets bästa mikrofoner som hanterar bakgrundsbrus riktigt bra. Ljudmässigt så står sig Vulcan Pro bra men med något dämpad antydan.

+ Fantastisk mikrofon, aktiv brusreducering, bra ljud, USB-ljudkort
– Trasslig sladd, något knakande plast

Cirkapris vid publiceringsdatum: 895 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Razer Blackshark
Omdöme från: 2013-08-21
Razer_Blackshark01Blackshark är en bra prestation från Razer med bra stereoljud och tung bas vilket är dess fokus. Tyvärr är konstruktionen är lite skramlig när alla delar sitter som dom gör. Mikrofonen är riktigt bra och är en stark punkt hos Blackshark. Komforten är bra och lämnar inte mycket att önska.

+ Bra ljud med tung bas, mycket bra mikrofon, god komfort
– Knakig konstruktion, kräver adapter för dator

Cirkapris vid publiceringsdatum: 999 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Razer Tiamat 7.1
Omdöme från: 2013-08-21
Razer_Tiamat01Tiamat tar tid att ställa in och fungerar inte speciellt bra med stereokäller som tex musik. Mikrofonen är dock den svagaste punkten och är inte alls bra. Men när surroundkällor spelas upp som film och spel så får alla elementen sträcka på benen och upplevelsen blir riktigt häftig.

+ God komfort, Bra surroundljud, användbar kontrollenhet på sladden
– Riktigt kass mikrofon, svårinställt ljud, jobbig sladd, dåligt för musik

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 599 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

CM Storm Sirus 5.1
Omdöme från: 2013-08-21
CM_Sirus_Storm_01Sirus 5.1 kräver lite justeringar för att låta bra samt att det inte klarar av stereokäller särskilt bra. När surroundkällor används så är ljudet mycket bra rent allmänt även sett till priset. Komforten är god men på grund av att det inte böjer sig in efter bygeln så kan det sitta konstigt på vissa personer.

+ Bra pris för surroundljud, grym kvalitétskänsla för priset, utbytbara öronmuffar, god komfort
– Dåligt ljud för vissa situationer, annorlunda passform

Cirkapris vid publiceringsdatum: 945 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Corsair Vengeance 2000
Omdöme från: 2013-08-21
Corsair_Vengeance_2000_01Vengeance 2000 klarar sig riktigt bra för ett trådlöst headset där den egentligen enda nackdelen är komforten. Det virtuella surround är ingen höjdare och vi rekommenderar att man kör bara på stereo när man använder dessa. Mikrofonen är bra med relativt lite bakgrundsbrus.

+ Bra stereoljud, relativt bra mikrofon, bra pris för att vara trådlöst
– Något tryckande öronmuffar, dåligt ljud vid virtuellt surround

Cirkapris vid publiceringsdatum: 869 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Logitech G430
Omdöme från: 2013-08-21
Logitech_G43001G430 gör oss besvikna med sin medelmåttiga ljudkvalité, framförallt när andra headset i prisklassen gör mycket bättre ifrån sig. Konstruktionen är rätt plastig samt en tunn och spretig sladd, komforten är det däremot inget fel på. Mikrofonen är bra med bara något bakgrundsbrus (tyvärr av den högfrekventa varianten).

+ Lätt att rengöra, tydlig mikrofon, bra komfort
– Plastig konstruktion, spretig sladd, ljudet är ingen höjdare

Cirkapris vid publiceringsdatum: 799 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Mad Catz F.R.E.Q 7
Omdöme från: 2013-08-21
Madcatz_Freq701F.R.E.Q 7 överraskar i kvalité för både ljudet och konstruktionen. Det känns som det hållbaraste hörlurarna i hela testet och känns bra i handen, det tråkiga är att passformen inte är riktigt lika bra då kåporna tyvärr inte är djupa nog.

+ Mycket bra stereoljud, bra mikrofon utan något bakgrundsbrus, stabil konstruktion
– För lite utrymme för öronen, högt pris

Cirkapris vid publiceringsdatum: – kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Turtle Beach Ear Force PX22
Omdöme från: 2013-08-21
Turtle_PX22_04PX22 har från början ett väldigt platt och tråkigt ljud men efter att ha justerat via kontrollenheten på sladden så blir det genast mycket bättre. Det är ett lättviktigt headset som sitter bra på huvudet som gör att långa sessioner inte är några problem. Mikrofonen hanterar bakgrundsljud bra och klarar av höga volymer utan mikrofon-boost.

+ God komfort, bra ljud efter lite inställningar
– Väldigt lång sladd, tråkigt ljud i standardutförande

Cirkapris vid publiceringsdatum: 899 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Turtle Beach Ear Force Z Seven
Omdöme från: 2013-08-21
Turtle_Zseven_01Z Seven är något i hästväg och har mycket bra ljud och många inställningsmöjligheter. Det är även något som reflekteras i priset och gör detta till det dyraste i vårt test. Passformen är tyvärr lite åtsittande och kunde varit bättre. Men i övrigt är Z Seven en av de bättre headset du kan skaffa i dagsläget.

+ Mycket bra ljud, brusreducering i mikrofonen, väldigt användbar kontrollenhet med många inställningar, bra kvalité
– Högt pris, sitter lite hårt i början

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 295 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Sennheiser PC 360 G4ME
Omdöme från: 2013-08-21
Sennheiser_PC360_05Sennheiser sätter ribban för hur headset ska låta med deras två modeller. PC 360 G4ME sitter väldigt skönt och briljerar med deras klara och samtidigt tunga ljud. Den öppna designen kan var ett hinder för många som kan tänkas köpa detta så det gäller att vara medveten om det. Sladden är jobbig då den är lång och trasslar sig lätt.

+ Mycket bra ljud, klar och tydlig mikrofon, mycket bra komfort
– Trasslig sladd, öppen design kan vara en nackdel för många

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 390 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Sennheiser PC 363D
Omdöme från: 2013-08-21
Sennheiser_PC363D_01363D har ett något annorlunda utseende och funktion jämfört med PC 360 G4ME då man får med ett USB-ljudkort där du kan köra virtuellt surround, därav det höga priset. Sladden är mycket bättre och är inte lika benägen att trassla sig. Ljudet är i en klass för sig själv och det är mycket skönt att bara sitta och lyssna med dessa på sig.

+ Mycket bra ljud, klar och tydlig mikrofon, grym komfort, USB-ljudkort med virtuellt surround
– Högt pris, öppen design kan vara en nackdel för många

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 190 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Tritton Pro+
Omdöme från: 2013-08-21
Tritton_Pro07Pro+ är då Trittons surroundmodell och är mycket användbar även om du kan tänka dig använda ditt headset med en konsoll. Med kontrollenheten har du mängden av inställningar att välja mellan, tyvärr är den riktigt plastig. Mikrofonen är bra, likaså komforten men är inget exceptionellt.

+ Oerhört många inställningar, bra surroundljud, bra mikrofon, användbar kontrollenhet, mängder av tillbehör
– Jobbig sladd, tar lite tid att få ut bra ljud, plastig kontrollenhet

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 272 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

 

Tritton 720+
Omdöme från: 2013-08-21
Tritton_72001720+ är stereomodellen av Pro+ och har mycket inställningsmöjligheter. Kontrollenheten och tillbehören gör att det går att använda med en konsoll om man har det behovet. Både mikrofonen och stereoljudet är bra, men inget exceptionellt. Komforten är bra men muffarna är något hårda.

+ Bra stereoljud med många inställningar, bra mikrofon, mängder av tillbehör
– Jobbig sladd, plastig kontrollenhet, många sladdar vid anslutning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 044 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Qpad QH-90
Omdöme från: 2013-08-21
Qpad_QH9001QH-90 överraskar i vårt test med sin komfort. Det är utan tvekan det skönaste headset att använda, även under riktigt långa sessioner, där har Qpad verkligen lyckats. Ser vi då till ljudet så är det också mycket bra, där det bara är mikrofonens avsaknad av bas vi saknar.

+ Bra stereoljud, bra mikrofon, fantastisk komfort, Sladdadapter för olika längder
– Mikrofonen saknar bas

Cirkapris vid publiceringsdatum: 859 kronor (Lägst på Prisjakt.nu Product price )

Innehåll

Annons

72
Leave a Reply

Please Login to comment
72 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
TWP-WOLFAnders NilssonJohan JNLiselotteSimonka Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Riktigt kul med lite ljud också 🙂

Jag tror också att det här är en bra prisgrupp för om man vill ha ett par bra och prisvärda hörlurar.

Det kostar kanske lite mer än många egentligen tänker sig betala för ett headset, men man får faktiskt väldigt fina hörlurar redan för runt 1000kr.

Bengt Johansson
Gäst
Bengt Johansson

Hej.

Mycket roligt och intressant att ni skapade en grundlig test av Headset’s. Tyvärr har ni inte inledningsvis med Creative Labs Sound Blaster EVO ZxR Headset som vad jag har förstått är en både ny och högkvalitative produkt som till och med intresserar mig.

http://se.creative.com/p/headphones-headsets/sound-blaster-evo-zxr

Önskar er på Nordic Hardware allt gott och ”keep up the good work”.

Henrik Berntsson
Admin

Använder ett par Sennheiser med öppen design idag och är riktigt nöjd men det är inget headset utan bara lurar. Blir bra sugen på Sennheiser PC 363D så man slapp separat mikrofon

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Andreas G”]Riktigt kul med lite ljud också 🙂 Jag tror också att det här är en bra prisgrupp för om man vill ha ett par bra och prisvärda hörlurar. Det kostar kanske lite mer än många egentligen tänker sig betala för ett headset, men man får faktiskt väldigt fina hörlurar redan för runt 1000kr.[/quote]Som sagt, prisgruppen känns rätt för de som verkligen är seriösa med sin spelmaskin men vi kommer även kika närmare på modeller i lägre prisklasser. Det kändes ändå rätt att börja här där det är en så pass stor investering man förbinder sig till. Viktigt att… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Oj, vilket ambitiöst test! Har ögnat alltihopa nu. Ingen överraskning att Sennheiser har bäst ljud, men för 2 000 kronor kan man nog kräva det.

Kanske har ni fler liknande guider på gång för andra produktområden. I sådan fall får ni gärna pytsa ut det i kanske tre delar, tre dagar i rad. För att läsa en sådan här omfattande guide i ett svep blir lite för mycket.

Andreas G
Medlem

[quote name=”Tripptrapptrull”]Oj, vilket ambitiöst test! Har ögnat alltihopa nu. Ingen överraskning att Sennheiser har bäst ljud, men för 2 000 kronor kan man nog kräva det. Kanske har ni fler liknande guider på gång för andra produktområden. I sådan fall får ni gärna pytsa ut det i kanske tre delar, tre dagar i rad. För att läsa en sådan här omfattande guide i ett svep blir lite för mycket.[/quote] Tanken är att allt ska finnas på ett och samma ställe med detaljerade tester och beskrivningar av varje produkt, och överskådliga sammanfattningar och rekommendationer i slutet där man kan fatta ett… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Vad använde ni för ljudkort till testet? inte för att det kanske har en större betydelse, men det kan vara kul att veta 🙂

Själv har jag ett Qpad QH-90 fast svart. När jag ställer in ljudet i steam så hör jag min egen andning lite för tydligt. Jag vet inte om det inte hörs när andra hör mig

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Viking1962″]Vad använde ni för ljudkort till testet? inte för att det kanske har en större betydelse, men det kan vara kul att veta 🙂

Själv har jag ett Qpad QH-90 fast svart. När jag ställer in ljudet i steam så hör jag min egen andning lite för tydligt. Jag vet inte om det inte hörs när andra hör mig[/quote]

https://www.nordichardware.se/Kringutrustning/svenska-headsetguiden-17-gamingheadsets-ur-toppsegmentet/Testmetod.html#content

”Asus Xonar Phobeus” Med en bunt exakta specifikationer 🙂

Trevligt med ordentligt test av headsets, vilket man inte ser så ofta…

Fekeboy
Gäst
Fekeboy

inte möjligt att Astro Gaming A50 kommer i testet också eller e de i för hög prisklass?
http://www.astrogaming.com/a50/

Flyfisherman
Medlem

Väldigt bra och intressant test.

Och att dessa är genomarbetade med många testade exemplar, så dom blir omfattande – är ju enbart ett stort plus.

Den som inte orkar eller har tid att läsa igenom hela på en gång kan ju fortsätta med läsningen en annan dag eller som redan påpekats, hoppa direkt till sammanfattningar i slutet.

Hoppas ni orkar fortsätta med dessa guider, för det gillas skarpt av många.
Mvh 🙂

Mikael
Medlem
Mikael

sådana här databaser med tester gillas!

Jag har sett ett headset som intresserar mig men objektiva/opartiska åsikter är svåra att hitta om headsetet.
Länk: http://www.psykoaudio.com/GetPsyko/PsykoKrypton#axzz2cfYzUs1v

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Tripptrapptrull”]Oj, vilket ambitiöst test! Har ögnat alltihopa nu. Ingen överraskning att Sennheiser har bäst ljud, men för 2 000 kronor kan man nog kräva det. Kanske har ni fler liknande guider på gång för andra produktområden. I sådan fall får ni gärna pytsa ut det i kanske tre delar, tre dagar i rad. För att läsa en sådan här omfattande guide i ett svep blir lite för mycket.[/quote] Kul att våra stora tester och jämförelser uppskattas! Anders har gjort ett jäkla jobb! Vi har tre större produktguider online för tillfället där vi testar en mängd olika produkter och kontinuerligt… Läs hela »

Medlem
Marco Usi

Kommer ni att testa beyerdynamic mmx 300 de ligger prismässigt i topsegmentet och det skulle vara trevligt att veta hur de står sig tex mot sennheiser innan jag beslutar mig för ett köp. Det finns ett flertal tester på dem men inget som man kan gämföra hur de står mot andra på ett så lätt sätt.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”Zingo”]Kommer ni att testa beyerdynamic mmx 300 de ligger prismässigt i topsegmentet och det skulle vara trevligt att veta hur de står sig tex mot sennheiser innan jag beslutar mig för ett köp. Det finns ett flertal tester på dem men inget som man kan gämföra hur de står mot andra på ett så lätt sätt.[/quote]

Skulle vara klart intressant, det är ett varumärke med många fina lurar bakom sig

Bengt Johansson
Gäst
Bengt Johansson

Hej Anton Karmehed. Ville bara i största allmänhet tacka för ditt trevliga och informativa svar på mitt inlägg. Det ska bli mycket intressant att se vad ni kommer fram till gällande Creative Labs Sound Blaster EVO ZxR Headset vilken jag är lite attraherad av själv. Just nu sitter jag med Creative Labs Sound Blaster ZxR Sound Cards och ASTRO A40 Gaming Audio System MixAmp & Headset vilket i mina tycke är något överskattade ut efter andras bedömningar. Har även införskaffat mig ett Corsair Osidian 900D Super Tower Chassi som jag i skrivande stund är i färd med att installera mina… Läs hela »

senn
Gäst
senn

Annars kan man köpa en separat mic och ett par riktiga hörlurar. Slipper man betala för massa annat, utan bara bra ljud.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”senn”]Annars kan man köpa en separat mic och ett par riktiga hörlurar. Slipper man betala för massa annat, utan bara bra ljud.[/quote]

Lite så jag kör idag, har ett par Sennheiser HD650 med separat lurstärkare och extern mikrofon men det är lite meckigt att alltid hålla på med mikrofonen, har bara fluga idag

EllerHur
Gäst
EllerHur

Helt seriöst. När ni gör en recension av en produkt och märker att ert omdöme skiljer sig markant från marknaden i övrigt, så kan man väl tycka att ni borde reagera. I det här fallet tänker jag på er recension av Logitech G430. Ni måste uppenbarligen ha fått ett måndagsexemplar, för det ni skriver är ju ren och skär BS!Jag gjorde en ordentlig jämförelse innan jag investerade i mina och är än idag, två månader senare, förstummad över hur jävla bra dom låter. Både i vanlig stereo samt i 7:1. Att de skulle sakna bas är ju rent utsagt befängt.När… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”EllerHur”]Helt seriöst. När ni gör en recension av en produkt och märker att ert omdöme skiljer sig markant från marknaden i övrigt, så kan man väl tycka att ni borde reagera. I det här fallet tänker jag på er recension av Logitech G430. Ni måste uppenbarligen ha fått ett måndagsexemplar, för det ni skriver är ju ren och skär BS!Jag gjorde en ordentlig jämförelse innan jag investerade i mina och är än idag, två månader senare, förstummad över hur jävla bra dom låter. Både i vanlig stereo samt i 7:1. Att de skulle sakna bas är ju rent utsagt… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Vad man tycker om mycket av kringutrustningen till datorer beror ju mycket på individuella preferenser. Mycket bas eller lite bas o.s.v. Det viktiga vid sådana här tester är att ni får med egnskaperna på ett korrekt sätt och att testarens värderingar av egenskaperna går fram.

Tycker annars att det är ett problem att prova på kringutrustning före köp. Mycket är ju e-handel och då är det ofta ”grisen i säcken” som gäller även om det går att returnera. Butiker med stort utbud av produkter det går att klämma och känna på är lätt räknade.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Eran testmetod att snabbt switcha mellan olika headset vid samma testtillfälle är värd en eloge! 🙂
Hörseln är ett sinne som är i olika skick olika stunder. Uppfattningen av diskant och mellanregister kan påverkas av många faktorer, ex tid på dygnet, tidigare exponering för buller, allmänhälsa, osv).
Eran testmetod försäkrar korrekta testresultat och eliminerar risken för att stressade öron ska ha inflytande över era slutsatser.

flopper
Medlem
flopper

sennheiser hd600 samt asus essence stx, min syster fick lyssna på lite flac musik och hon ville inte lämna datorn.
och hon är ingen audiofil.

grymt nöjda även om det paketet kanske är lite mer prismässigt kostsammare.

Petrox
Gäst
Petrox

Intressant sida, tack för det 🙂

Undrar om ni kan ta med Plantronics Gamecom 780 luren,
Hade varit kul o se var den kunde prestera jämfört med dom andra.
Most Bang for the buck kanske ?

Mvh Petrox

EllerHur
Gäst
EllerHur

Det jag lite luddigt menade med ”marknaden i övrigt” var att responsen på headsetet överlag är väldigt positiv.Även om jag fortfarande tycker att ljudet i G430 är riktigt bra när man kört in dom ordentligt, så har den senaste tidens händelser fått mig att totalt ändra inställning till både headsetet men framför allt Logitech som företag.Jag köpte headsetet i samma veva som det lanserades och använde det väldigt flitigt. Efter ca 3-4 månader så börjar micken lägga av stundvis. Dvs. de jag pratade med hörde mig inte. Först stundvis men sedan under allt längre perioder. Detta är ett rätt klurigt… Läs hela »

Christoffer Skog
Gäst
Christoffer Skog

Tja!
Som ovanstående så skulle det vara kul med ett test på Astro A50 och A40 med och utan MixAmp. Svårt att hitta vettiga tester av dessa 🙂

Gascogne
Medlem
Gascogne

[quote name=”Christoffer Skog”]Tja!
Som ovanstående så skulle det vara kul med ett test på Astro A50 och A40 med och utan MixAmp. Svårt att hitta vettiga tester av dessa :)[/quote]

Skulle det inte komma ett test med Astro headset eller minns jag fel? 😮

McTerry
Gäst
McTerry

[quote name=”Bengt Johansson”]Creative Labs Sound Blaster EVO ZxR Headset som vad jag har förstått är en både ny och högkvalitative produkt som till och med intresserar mig[/quote] Inte för att vara elak eller förstöra dina drömmar. Jag har köpt dem och är mycket missnöjd med ljudet och har idag efter ca en veckas tester bestämt mig för att lämna tillbaka skiten. Ljudet är allt för instängt och det går tal och sång är enormt dåligt. Det finns inget mellanregister alls i ZxR. Dessutom är bluetooth funktionen super dålig och det går inte att spela spel med den aktiverat. För det… Läs hela »

Petrox
Gäst
Petrox

Alla bara njuter av Plantronics Gamecom 780 headset, lägg till plz 😛

Mvh Petrox

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

Går det att få någon uppdelning vilka headset som har virtuellt surround?

Medlem
Json_81

Några planer på att testa Siberia Elite?

Medlem
Json_81

[quote name=”Json_81″]Några planer på att testa Siberia Elite?[/quote]

Såg svaret på facebook nu, perfekt.
Mina gamla 5H har precis gett upp.

Tobias Petersson
Gäst
Tobias Petersson

Oerhört bra och omfattande test. Uppskattas verkligen att ni uppdaterar kontinuerligt.
Därför undrar jag om ni har planer på att testa Turtle Beach Ear force z300 som nyligen kommit ut?

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

Måste hålla med föregående svar. Riktigt bra med en stor samling av headset!

Ett till tips är Asus Orion Pro. Ett headset som inte riktigt har nått ut, men som har fått ett utmärkt betyg på de få ställen där den har recenserats.

Ska själv hämta ut ett till veckan för att se hur det står sig mot mitt nuvarande SS Siberia V2.

Peter Mattisson
Medlem
Peter Mattisson

Är själv på jakt efter ett bra trådlöst headset, har testat i stort sett alla som finns tillgängliga (har inte hittat rätt än, bäst än så länge är Skullcandys PLYR 1 och 2) Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet.

Mvh
Peter

Jonas Forsberg
Gäst
Jonas Forsberg

Synd att de inte testade qh-1339 http://www.maxfps.se/headsets/qpad/qh1339-inkl-usb-ljudkort

Det är väll det enda jag har att gnälla på

Markus Tervahauta
Medlem
Markus Tervahauta

Härlig läsning detta, strålande att ni uppdaterar löpande med nya modeller som testas.
Skulle gärna se testa av den nya Corsair Vengeance 2100.

[quote name=”Pete_79″]Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet.

Mvh
Peter[/quote]

+1

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Om du inte är med ”over there” Anders så säg till Anton att kika efter några nya modeller. 😉

Peter Mattisson
Medlem
Peter Mattisson

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Pjoltech”]Härlig läsning detta, strålande att ni uppdaterar löpande med nya modeller som testas.
Skulle gärna se testa av den nya Corsair Vengeance 2100.

[quote name=”Pete_79″]Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet.

Mvh
Peter[/quote]

+1[/quote]Det kommer, båda två 🙂

H Wireless är försenad, men det är på väg![/quote]

Mycket trevlig att höra 🙂 Jag beställde dock H Wireless igår från Dustin, hoppas på att ha dom denna veckan 🙂

Angående Mionix headseten som Anton tittar på i videon från CES, är något av dom trådlösa? Misstänker att dom inte är det.

/Peter

Peter Mattisson
Medlem
Peter Mattisson

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Pete_79″][quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Pjoltech”]Härlig läsning detta, strålande att ni uppdaterar löpande med nya modeller som testas. Skulle gärna se testa av den nya Corsair Vengeance 2100. [quote name=”Pete_79″]Sitter och väntar på Steelseries H Wireless, hade varit mycket uppskattat on ni kunde testat det headsetet. MvhPeter[/quote] +1[/quote]Det kommer, båda två 🙂 H Wireless är försenad, men det är på väg![/quote] Mycket trevlig att höra 🙂 Jag beställde dock H Wireless igår från Dustin, hoppas på att ha dom denna veckan 🙂 Angående Mionix headseten som Anton tittar på i videon från CES, är något av dom trådlösa? Misstänker… Läs hela »

Bobsen
Gäst
Bobsen

Hur fungerar dessa hörlurar med binaural / holophonic 3d ljud?
Tex.
https://www.youtube.com/watch?v=wT1XuB95qMk
och
https://www.youtube.com/watch?v=LJwUVCXH-gM

Ganska bra sätt att kolla om hörlurar fungerar bra med 3d ljud som i spel.
Alla hörlurar borde testas med sådana ljud.
Finns music om är holophonic också.