Rufus Cuff närmar sig lansering som en av tidernas kanske största smartwatch. Tillverkaren av den galna prylen kallar den för en ”wrist-communicator” – en liten dator som drivs av Android och sitter på användarens handled och samtidigt ger tillgång till upplevelsen av en surfplatta eller smartphone.

Sedan introduktionen av de första moderna smarta klockorna har en kritik varit återkommande för så gott som alla modeller: det är svårt att navigera på de små skärmarna. Samsung försökte nyligen lösa det problemet genom att sätta en fysisk ring runt sin nya Gear S2-klocka. Det nystartade företaget Rufus Labs vill dock lösa problemet på ett helt annat sätt. Rufus Cuff är en Android-enhet med en 3,2 tum skärm, som sitter på användares handled.

Rufus Labs 2

Snart två år gammal

Rufus Cuff är egentligen ingen nyhet för teknikvärlden men nu se det ut som om den äntligen börjar närma sig verkligheten. Den speciella lilla prylen skapades genom ett Indiegogo-projekt som samlade ihop mer än 700 000 dollar under våren 2014. Nu har alltså mer än ett och ett halvt år passerat och tillverkaren påstår fortfarande att produktens lansering är ett par månader in i framtiden.

Eftersom Rufus Cuff har blivit så försenad är den inte riktigt vara lika häftig i dag som den kanske verkade för mer än ett år sedan. Trots att allt fler små smarta klockor på marknaden i dag kommer utrustade med 3G- eller 4G-modem så saknar Rufus Cuff någon möjlighet att kopplas till teleoperatörer. Enheten är också baserad på Android Kit Kat, ett operativsystem som lanserades för mer än två år sedan.

Stora skärmar

När Samsung Galaxy Note lanserades som en smartphone med en gigantisk skärm år 2010 var det många som skrattade åt konceptet. I dag är det svårt att hitta bra smartphones som inte har så stora skärmar som den första Note-modellen hade. Även om Rufus Cuff kanske inte kommer att bli någon större succé, kan man fråga sig om större skärmar kanske är framtiden för armbandsklockor?

Rufus Cuff kommer att lanseras under början av nästa år och säljas för 250 dollar. Den kan nu förbeställas på företagets Indiegogo-sida.

Källa: Rufus Labs, Indiegogo

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mårten MSebbeÅke Elofsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Åke Elofsson
Gäst
Åke Elofsson

Cool, PIP-BOY i verkligheten!

Sebbe
Medlem
Sebbe

Har telefoner blivit av så bra kvalité att man måste ha dom runt armen nu mera för att industrin ska få sälja mera? 😕

Mårten M
Gäst
Mårten M

Kom att tänka på Pebblet som Pebble visade upp 😀

https://www.pebble.com/getpebblet