Intel är fortfarande hoppfull om att Atom ska kunna ta sig an ARM och till sin hjälp har man accelererat sina produktplaner för Atom, samt inlett ett närmare samarbete med Google. Den första surfplattan med kombinationen Intel Atom och Android 3.2 Honeycomb visades upp på IDF och till designen ser det lovande ut.

Medfield är en ännu olanseras SoC från Intel som väntas hitta ut i början av 2012. Medfield bygger på 32nm och är speciellt utvecklad för ultramobila enheter som smartphones och surfplattor. Det är även Medfield som man använt i en tunn surfplatta för att driva Android 3.2 Honeycomb på IDF.

Intel_Medfield_Prototype1 Intel_Medfield_Prototype2

Surfplattan har en touchskärm på 10″ med en upplösning på 1 280 x 800, kamera fram och bak och ska komma med NFC-stöd. Prototypen som visas upp är dessutom 8,9 mm i profil, vilket är ett tecken på att man lyckats få ned strömförbrukningen med Medfield dit man vill ha den i alla fall för surfplattor.

Intel_Medfield_Prototype3

Intel_Medfield_Prototype4

Flera produkter baserade på Medfield, både i surfplatte- och smartphonesegmentet ska dyka upp under första halvan av 2012 enligt Intel. Det ska bli en intressant utveckling att följa när Intel för första gången på allvar ger sig på ARM på hemmaplan.

Källa: Engadget

Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Swedish BerserkctrlJacob HugossonTrimmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tommy Daniels
Medlem
Tommy Daniels

Alldeles för breda kanter för min smak

ctrl
Gäst
ctrl

Hmm. Svarta och runda kanter. Samt att inte glömma att det är färgade ikoner på skärmen. Undra hur Apple kommer se på denna… *fniss*

Svensken
Medlem
Svensken

X86 mot ARM på den portabla sidan. Bara bra för konkurrensen. Men jag hejar på ARM. 😉 Undra hur det blir med MeeGo då som Intel har försökt få ut på marknaden?