Microsoft har nu avtäckt en rad nya Surface-produkter som inkluderar den bärbara datorn Surface Laptop 2, surfplattan Surface Pro 6 och den stationära datorn Surface Studio 2 under sitt senaste event.

Microsoft känner att det är dags för en rad Surface-produkter att uppdateras och under företagets senaste event avtäcktes en rad nya produkter. Bland dessa finns en ny bärbar dator som till synes tar sikte på Apples Macbook Air, en surfplatta utrustad med en fyrkärnig Core i5-processor och en uppföljare till iMac-utmanaren Surface Studio.

Microsoft Surface Pro 6

Först ut har vi Surface Pro 6, en hybrid mellan en surfplatta och en bärbar dator som enligt Microsoft ska ha fått markant förbättrad prestanda jämfört med sin föregångare. Det rör sig om en fyrkärnig processor från Intels åttonde generations Core-processorer. Mer specifikt rör det sig om en Core i5 eller en Core i7-processor beroende på vilken prisklass användare vänder sig till. Oberoende på processor kommer det vara en inbyggd grafikkrets i form av Intel UHD 620 som står för pixelskyfflandet.

Surface Pro 6 kommer även med antingen 8 eller 16 gigabyte (GB) RAM-minne och lagringskapaciteten sträcker sig från 128 GB upp till 1 terabyte (TB).

Batteritiden uppges vara 13,5 timmar vid videouppspelning. Dock framgår det inte hur länge batteriet står sig vid tyngre belastningar. Microsoft avslöjar inte heller exakt hur stort batteriet är.

Microsoft har heller inte bekräftat några svenska priser i skrivande stund, men i USA kommer Surface Pro 6 att starta på 899 dollar. Detta för den absoluta basmodellen med 8 GB RAM, en Intel Core i5-processor och 128 GB lagrings. Detta utan tangentbord eller Surface-penna. Vilket översätts till omkring 8 000 kronor utan moms och andra avgifter inräknade. Förbokningarna av Surface Pro 6 har redan startat i utvalda länder och den officiella lanseringen förväntas ske under 2019.

Microsoft Surface Laptop 2

Näst på tur har vi Surface Laptop 2. En bärbar dator som kommer utrustad med en 13,5 tums PixelSense-skärm med touch-funktion. Surface Laptop 2 ska enligt Microsoft ska vara 85 procent snabbare än sin föregångare och ha en grafikkrets som är 50 procent snabbare.

Likt Surface Pro 6 kommer nya Surface Laptop med en fyrkärnig Intel-processor ur den åttonde generationens Core-processorer. Microsoft håller även kvar vid att täcka tangentbordsytan med mocka-liknande alcantara-tyg.

Microsoft har hållit kvar vid samma designspråk som hos originalmodellen. En av nyheterna här är dock att Surface Laptop 2 kan levereras i ett helt mattsvart utförande för den som vill ha ett mer diskret färgval.

Surface Laptop 2 kommer att finnas tillgänglig med start den 16 oktober till en pris av 999 dollar. I runda slänga översätts det till strax under 9 000 kronor utan moms och andra avgifter. För detta pris får användare 8 GB RAM-minne, 128 GB lagringskapacitet och en Intel Core i5-processor.

När NordicHardware testade Microsofts Surface Book 2 fick den bra betyg för sin batteritid och generella prestanda. Förhoppningsvis håller Microsoft kvar vid denna trend även hos de nya bärbara datorerna.

Microsoft Surface Studio 2

Bland de tidigare produkterna som har fått sig en uppdatering kommer Surface Studio 2. En uppdaterad version av den första Surface Studio som lanserades för snart två år sedan. Denna nya modell kommer med en skärm vars storlek ligger på 28 tum och ska enligt Microsoft vara 35 procent snabbare än sin föregångare. Grafikprestandan uppges vara 50 procent bättre än den första generationens Surface Studio.

Skärmen i sig ska enligt Microsoft ha 38 procent högre ljusstyrka, upp till 500 nits starkare än den tidigare modellen, och 22 procent bättre kontrast jämfört med sin föregångare. Detta innebär att Surface Studio 2 tekniskt sett skulle kunna få stöd för High Dynamic Range (HDR), det är dock ingenting som Microsoft har bekräftat eller avfärdat i skrivande stund.

Det är inte bara skärmen som uppdaterats med Surface Studio 2. Microsoft har utrustat datorn med grafikkretsar baserade på Nvidias Pascal-arkitektur. Lagringsenheterna som hos den första generationen var en hybrid mellan mekaniska hårddiskar och SSD-enheter har även bytts ut mot ren SSD-lagring som kommer i kapaciteter på upp till 2 TB.

Surface Studio 2 kommer att vara kompatibel med Microsofts Surface Dial, Microsofts ”Smarta ratt”, som lanserades i samband med den första generationens Surface Studio.

Microsoft kommer att börja skeppa Surface Studio 2 den 16 oktober och förbokningarna har redan öppnat. Prislappen börjar på 3 499 dollar, vilket är omkring 31 400 kronor utan moms och andra avgifter. För detta pris får användare 1 TB lagringskapacitet, en Intel Core i7-processor och 16 GB RAM-minne.

Den som vill läsa mer information om Microsofts nya Surface-modeller kan besöka produktsidorna för Surface Pro 6, Surface Laptop 2 eller Surface Studio 2.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid