Microsoft har nu avtäckt en uppdaterad variant av sin Surface Pro X som ska ta prestandan till nästa nivå och i samma veva avtäcks även den helt nya bärbara datorn Surface Laptop Go.

Microsoft har nu presenterat två tillägg till sin Surface-familj av produkter. Dessa två är en ny version av företagets Surface Pro X samt en ny bärbar dator vid namn Surface Laptop Go. Den ena med fokus på ökad prestanda jämfört med sin föregångare. Den andra med fokus premiumkänsla och en låg vikt för att enkelt kunna tas med överallt.

Surface Laptop Go

Surface Laptop Go är den lättaste bärbara datorn ur Surface-familjen Microsoft lanserat. Enheten väger in på 1,1 kilo och kommer utrustad med en 12,4 tum Pixelsense-skärm. Trots storleken kommer den med ett fullstort tangentbord samt en trackpad. Enligt Microsoft ska batteritiden kunna nå upp till 13 timmar.

Surface Laptop Go är inte bara den lättaste utan även den billigaste bärbara datorn i familjens historia. Beroende på hårdvaruspecifikationer kommer datorn med ett pris från 7 659 kronor. Vid denna nivå rör det sig om fyra gigabyte internminne, 64 gigabyte lagring och en Intel Core i5-processor. För 9 499 kronor ökas mängden internminne till åtta gigabyte och lagringskapaciteten till 128 gigabyte. Den dyraste upplagan går på 11 669 kronor och erbjuder åtta gigabyte internminne och en hårddisk på 256 gigabyte.

Nya Surface Pro X

Härnäst har vi Surface Pro X som nu utrustats med en ny processor i form av en Microsoft SQ 2. Pro X är den tunnaste medlemmen i Surface-familjen. Sett till fysiska anslutningar är det två USB-C-portar som gäller och dessa sällskapas av stöd för LTE, WiFi 5 och Bluetooth 5.0.

Sett till bildskärmen är det den 13 tums Pixelsense-skärm med en upplösning på 2 800 x 1 920 pixlar. Denna kommer även med 10 punkters multi-touch.

Den nya upplagan av Pro X kommer att komma i två olika varianter. En med 256 gigabyte lagringsutrymme och en med 512 gigabyte lagring. Båda varianter kommer med SQ 2-processorn och 16 gigabyte internminne. Sett till prislappar rör det sig om 18 999 kronor för enheten med 256 gigabyte och 22 999 kronor för den med 512 gigabyte lagring.

Microsoft har även bekräftat att både dessa nya och de äldre Surface Pro X-enheterna under hösten kommer att få en speciell mjukvaruuppdatering. Denna kommer att fokusera på bättre optimering av appar för en batteritid på upp till 15 timmar. Den kommer även möjliggöra x64-emulation för att göra denna typ av appar och program tillgängliga på enheterna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid