Vad som ser ut att vara en av Microsofts kommande Surface Pro 7-modeller har nu hittats i 3DMarks databas och ger oss en liten inblick i vad vi kan förvänta oss från en av de kommande modellerna i nästa generations 2-i-1 datorer från Microsoft.

En enhet som listas som en av Microsoft kommande Surface-produkter ur seriens sjunde generation har nu hittats i databasen för den syntetiska testsviten 3DMark. Mer specifikt rör det sig om en av Microsoft kommande 2-i-1 datorer som kan använder som antingen en bärbar dator eller surfplatta utrustad med operativsystemet Windows.

Den senaste tiden har kantats med rykten angående vad vi kan förvänta oss från dessa kommande produkter sett till den hårdvara som implementeras inuti enheterna. Intels senaste processorarkitektur för bärbara datorer kallad ”Ice Lake” som bygger på företagets 10 nanometers tillverkningsprocess är något många förväntat sig se inuti Microsoft kommande bärbara datorer.

Mycket riktigt är det en Ice Lake-processor som listats för den enhet vars inlägg i 3DMarks databas hittades av Twitter-profilen Tum Apisak. Mer specifikt är det en Intel Core i7-1065G7 som används i den modell som testats. Denna modell kommer med fyra kärnor och åtta trådar samt en listad klockfrekvens på 1,5 gigahertz för ett totalt TDP-värde på 15 watt.

Denna processor flankeras av 16 gigabyte internminne och totalt 512 gigabyte lagringsutrymme. Sett till den integrerade grafikkrets som denna processor kommer parad med rör det sig om en Iris Pro-krets med en klockfrekvens på 300 megahertz och en maximal klockfrekvens på 1,1 gigahertz.

Sett till det test som Surface Pro 7-enhet körts igenom är det 3DMarks ”Sky Diver” där enheten nådde en slutpoäng på 6 963. Värt att påpeka är dock att testresultat som åstadkommits av vad som kan visa sig vara ett ingenjörsexemplar inte nödvändigtvis reflekterar den prestanda den färdigställda enheten kan komma att erbjuda när det väl blir tid för lansering. I dagsläget har Microsoft inte officiellt avtäckt den sjunde generationens Surface Pro-modeller. Detta förväntas ske under företagets event som hålls den andra oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid