Microsofts kommande laptop/surfplatte-hybrid, Surface Pro 4, dyker upp i nya rykten med fokus på prestanda och interna nyheter. Microsofts kommande dator sägs uppgraderas från Intel Haswell till Skylake och därmed få betydligt bättre batteritid. För prestandaanvändare sägs modellen också erbjuda mer lagringsutrymme och arbetsminne än någonsin.

Windows 10 lanserades förra månaden, helt utan någon ny hårdvara från Microsoft. Förklaringen är troligen att företaget bestämde sig för att skjuta fram lanseringen av operativsystemet och att utvecklingen av nya Surface Pro 4 inte hann med det nya schemat. Intel Skylake skulle dock kunna vara ännu en stor anledning till förseningen. Den nya generationen av processorer från Intel har inte nå bärbara datorer ännu men väntas göra detta under hösten. Därför hör vi nu rykten om att Surface Pro 4 faktiskt börjar närma sig lansering.

Dubbla minnet, dubbla lagringsutrymmet

I en läcka från Kina ser vi specifikationer läcka ut för den kommande modellen. Läckan bör tas med en nypa salt eftersom den knappast kommer från en särskilt pålitlig källa. Informationen verkar dock fullt rimlig och passar bra med vad vi hört om den nya modellen hittills. Enligt informationen som nu publiceras så kommer Surface Pro 4 använda sig av Intel Skylake-processorer med möjlighet för konsumenter att välja processorer från Core i7-serien. Processorn sägs få assistans av upp till 16 gigabyte arbetsminne och lagra data på en intern SSD-enhet med upp til en terabyte kapacitet. Detta fördubblar mängden arbetsminne och lagringsutrymme i jämförelse med den dyraste varianten av Surface Pro 3.

Microsoft_Surface_Pro_3_2

Bild visar Surface Pro 3

Surface Pro 4 väntas som sagt bli en satsning på interna komponenter. Det är inte sannolikt att den nya modellen skeppas med en ny skärm eller ny industriell design. Modellen måste nämligen ha ungefär samma design som Surface Pro 3 för att vara kompatibel med föregångarens tillbehör, som Microsoft har lovat att den nya modellen kommer att vara.

Oktober och Threshold 2

Enligt rykten har Microsoft planer på att lansera Surface Pro 4 i oktober, i samband med lanseringen av Threshold 2 – Microsofts nästa stora uppgradering av Windows 10. Detta stärker ryktet om att Surface Pro 4 var tänkt att lanseras i samband med Windows 10 men att operativsystemets lansering tidigarelades och att Windows 10 därför lanserades med Surface Pro 3 och Surface 3 som Microsofts enda egna demonstrativa hårdvara.

Källa: Wccftech

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid