Microsoft har nu sjösatt Surface Laptop 4 som ska erbjuda nyare processorarkitekturer, längre batteritid och upp till 70 procent prestandaförbättring.

Det har blivit dags för nästa generation av Microsofts Surface-datorer att inta sina platser på butikshyllorna. Den fjärde generationen kan ses som en något inkrementell uppgradering från den tredje. Vi ser bland annat nyare processorer från både AMD och Intel, batteritider på upp till 19 timmar och en ny färg tillgänglig på 13,5-tumsmodellerna.

Sett till just processorerna handlar det här om Ryzen 4000U-serien från AMD och elfte generationens Core-processorer från Intel. Övriga specifikationer inkluderar från åtta upp till 32 GB internminne. Beroende på vilken processor minnet paras med. När det kommer till lagringskapacitet har Microsoft gjort sig av med 128 GB-varianterna och erbjuder nu 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagringskapacitet. Även denna aspekt påverkas av vilken processor som huseras i datorn.

På tal om processorerna på insidan och de övriga specifikationer de erbjuder har AMD dragit ett något kortare strå än Intel. Sett till 13,5-tumsmodellerna hos Surface Laptop 4 är det en Ryzen 5-processor, upp till 16 GB internminne och 256 GB lagring som gäller. På Intel-sidan har vi däremot upp till Core i7-processorer, 32 GB internminne och 1 TB lagring.

Även hos de större modellerna på 15 tum finns det hårdvaruskillnader. Här sträcker sig AMD upp till Ryzen 7-processorer, 16 GB internminne och 512 GB lagring. Intel å andra sidan får Core i7-processorer, upp till 32 GB internminne och 1 TB lagring även här.

I övrigt är det nästintill ingenting som skiljer Surface Laptop 4 från föregående generation. Det är fortfarande ett chassi i aluminium, samma uppsättning portar med en USB-C, USB-A och hörlurskontakt. Även denna generation har Microsoft valt att hoppa över Thunderbolt 3 eller 4.

Surface Laptop 4 finns tillgänglig nu i USA, Kanada och Japan. Övriga marknader, Sverige inkluderat, kommer att starta försäljningen inom de kommande veckorna med rekommenderat pris från 13 495 kr.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid