SuperTalent har flera spännande flashminneslösningar på marknaden och inte minst har deras USB 3.0-baserade lösningar fångat vårt intresse. I takt med att SuperSpeed USB 3.0-standarden utvecklas och optimeras har man nu kunnat se potentialen växa ytterligare i deras USB 3.0 RAIDDrive-minne.

SuperTalent har testat sitt kraftfulla USB 3.0-minne med en ny USB-kontrollerkrets från Fresco Logic, något som gav ett imponerande prestandalyft utan några förändringar i själva USB-minnet. Man nådde som högst en läshastighet på hela 371,7 MB/s vilket är drygt 55 MB/s högre än minnets tidigare rapporterade hastighet. Inte bara är detta en fjäder i hatten för SuperTalent, det ger även en bild av hur stor skillnad det kan vara mellan olika USB 3.0-kontrollers på moderkort.

SuperTalent kallar sin USB 3.0 RAIDDrive världens snabbaste lagringsenhet, och ur konsumentsynvinkel är det svårt att säga emot. Inte minst om vi även tar in enhetens ringa storlek. Prislappen är i vanlig ordning den tråkiga nyheten där 64GB-versionen går lös på 2 900 kronor inklusive moms. Men då har man också en SSD RAID 0-konfiguration i fickformat.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

perfekt för att ha till sina vänner.

med htpc elr micro kan man nu bygga mindre lådor med avsaknad av hd.