Super PI är ett program som räknar ut värdet av pi med upp till 33.55 miljoner decimaler. Denna matematiska beräkning kräver mycket av processorn i datorn och är ett bra verktyg för att mäta processorns prestanda.
Även om Super PI alltså tillåter oss att räkna ut pi med upp till 33.55 miljoner decimaler kan man välja ett flertal olika decimalantal för detta test. Performance Centers Super PI databas kommer registrera tre olika tester som är följande, 1 miljon, 8 miljoner och 32 miljoner decimaler (33.55 miljoner).
Anledningen till att vi kör just dessa tre är följande;


 • 1 miljon:
  Det mest använda testet för Super PI på Internet och tar kort tid att slutföra (de riktiga värstingsystemen kommer under 30 sek i detta test).

 • 8 miljoner: Tar relativt kort tid att slutföra. Ger större variation mellan olika system pga. den längre slutföringstiden. (runt 6 min för extremt överklockade maskiner)
 • 32 miljoner: Tar lång tid att slutföra vilket ger bättre inblick över långvarig stabilitet. Ger störst variation mellan olika system pga. den relativt långa slutföringstiden. (Runt 30 min ligger toppresultaten i nuläget)
 • Super PI är mycket enkelt att använda men vi har trots allt sammanställt en kort Super PI-guide för att slippa några missuppfattningar och felregistrerade resultat. Innan vi går vidare med en guiden kan ni ladda ner Super PI här:

  – Ladda ner Super PI –

  Super PI behövs inte installeras utan det räcker med att packa upp filerna och sedan köra exe-filen. Det första man ser när programmet startar är följande.

  Super PI startfönster

  För att köra Super PI trycker man på ”Calculate” i menyn och sedan får man välja hur många decimaler man ska räkna ut. För Performance Centers databas är det alltså 1 milj, 8 milj eller 32 milj som gäller så vill du vara med i alla tre kategorier blir det till att köra programmet tre gånger.


  Välj hur många decimaler (digits) du vill räkna ut av Pi.

  När testet är slutfört kommer du se följande ruta och tänk på att INTE trycka på ”OK” här för då försvinner resultatrutan som används vid verifieringen av resultaten i vår databas.


  När denna ruta dyker upp är uträkningen klart och du har ditt resultat direkt i programfönstret.

  Innan du trycker ”OK” ska du ta en skärmdump på programfönstret som du sedan tankar upp med ditt resultat i vår databas för verifiering av resultatet.

  Performance-Center ->

  Annons

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notifiera vid