Auktionssajten Ebay har under de senaste månaderna svämmat över av billiga men till synes välpresterande 27-tums skärmar från olika Koreanska tillverkare. Yamakasi Catleap Q270 är en av många modeller som ger hög upplösning för liten peng, en skärm som forumsanvändaren WIRN nu testat.

Yamakasi är en av de mest populära tillverkarna av billiga 27-tums skärmar och deras Catleap Q270 är en av de mest omtalade och dokumenterade modellerna på internet. En 27-tums IPS-panel med LED-bakbelysning samt en upplösning på fina 2 560 x 1 440 pixlar är specifikationer som får det att vattnas i munnen på de flesta datoranvändare. Genom att använda sig av IPS-paneler som inte möter de strikta krav som de största tillverkarna sätter och satsa på en ganska sparsmakad design samt få extrafunktioner lyckas de koreanska tillverkarna hålla skärmarnas priser på extremt konkurrenskraftiga nivåer.

yamakasi2Många användare har beställt skärmar från Ebay och rapporterat om riktigt god prestanda, inte minst för de relativt små investeringar som skärmarna innebär. Med priser på allt mellan 2 000 till 3 000 kronor går det ofta att få hem en skärm till Sverige för en bra bit under 3 000 kronor, med alla avgifter som frakt och tull inkluderat.

En av de som hoppat på tåget är WIRN, forumsmedlem på NHW.se, som nu publicerat sin egen minirecension av Yamakasi Catleap Q270 i forumet. En skärm som för totalt 2 700 kronor verkar vara ett mycket prisvärt alternativ för dem som vågar offra lite säkerhet för högre upplösningar och fin bildkvalitét för en betydligt lägre budget. Där som jämförelse den billigaste 27-tums modellen med högupplöst IPS-panel på svenska marknaden kostar 5 000 kronor.

”Jag är grymt nöjd med skärmen även om men har några nackdelar. den största i mitt fall är blankheten på både panel och kant samt att det ska vara krångligt att använda vesa-fästet. Men priset och bildkvaliten väger helt klart över så jag rekommenderar verkligen skärmen. Att dessutom leveransen tog 3 el 4 arbetsdagar är ju en bonus,” skriver WIRN i sin genomgång av skärmen.

Hela WIRN:s minirecension av Catleap Q270 finns att hitta i vårt forum där ni gärna får dela med er av era egna erfarenheter och frågor kring de omtalade ”korea-skärmarna” som blivit något av ett fenomen under sommaren.

OBS! Vi uppmuntrar alltid våra läsare att skriva om egna erfarenheter med produkter man köpt. Vi vill dock poängtera att detta testet reflekterar en medlems egna erfarenheter och har inte genomgått den sedvanliga hanteringen i NHW:s testlabb.

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
putinflopperthisViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

en del av dem kan överklockas till ca 100hz också.
100hz med ips, en bra gaming set up med eyefinity.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Det var väl Inet som inte tänkte ta i skärmen i sitt lager läste jag på ett annat forum. Kanske dom ändrar sig nu? Låter som en investering nån gång om jag får ihop pengar. Frågan är ju vad för komponenter som sitter i skärmen, billigt kinesiskt skit? det satt det i min Samsung 204B som gick sönder efter ett par år. Jag har lagat den och den funkar fortfarande

Btw, får du plats med benen när det är en massa bråte under skrivbordet? synd att kalla skrivbord för den delen

Medlem
WIRN

[quote name=”Viking1962″]
Btw, får du plats med benen när det är en massa bråte under skrivbordet? synd att kalla skrivbord för den delen[/quote]
Tricket är att inte ha så stora ben
[IMGcomment image[/IMG]

Kul förresten att min recension hamnade på förstasidan 🙂

this
Medlem
this

Det jag skulle vara lite orolig för vid köp av skärmar från lite mer mindre kända märken är att man råka ut för panellotteriet. Men det har det varit lite si och så med hos samsung också.

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja jag har läst en del om att flera av de paneler som varit kapabla till 100-120 hz försvunnit mer eller mindre, verkar förvisso vara mer tillfälligt men vet du några andra specifika modeller? De har börjat ta lite mer betalt för dem om jag inte är fel på det också? Allt är ju relativt, men märkbart mer än de billigaste modellerna i alla fall.[/quote]http://120hz.net/vad jag kan utläsa finns de men inte i samma utsträckning som tidigare.samt att nvidia kort inte rekommenderas längre pga av begränsning i drivrutiner. även om endast ca 100hz nås är det med IPS… Läs hela »

putin
Gäst
putin

Jag har sett på Ebay att man även kan betala lite mer för att säkerställa garanterat fritt från pixelfel.

Vad gäller testet så blir den upplevda skillnaden enorm om utgångspunkten är TN. Men IPS lider mer eller mindre av bleed och kontrast som dessutom varierar en del med betraktelsevinkeln. Så huruvida detta är en bra skärm eller ej kan nog bara avgöras om man ställer den bredvid tex andra billiga IPS skärmar och de som kostar kanske tre gånger mer.

Medlem
WIRN

[quote name=”putin”]Jag har sett på Ebay att man även kan betala lite mer för att säkerställa garanterat fritt från pixelfel. Vad gäller testet så blir den upplevda skillnaden enorm om utgångspunkten är TN. Men IPS lider mer eller mindre av bleed och kontrast som dessutom varierar en del med betraktelsevinkeln. Så huruvida detta är en bra skärm eller ej kan nog bara avgöras om man ställer den bredvid tex andra billiga IPS skärmar och de som kostar kanske tre gånger mer.[/quote]Visst du har helt rätt MEN vi kan iaf konstatera att den spöar alla andra skärmar man kan köpa i… Läs hela »