Epic Games senaste grafikmotor Unreal Engine 4 finns tillgänglig gratis, vilket har gett upphov till en bred skara med intressanta indieprojekt från mindre utvecklare eller till och med privatpersoner. Nu har Youtube-användaren CryZENx släppt ett Star Wars-inspirerat demo du faktiskt kan ladda ner och spela själv.

Genom att kombinera delar av sitt eget Star Wars-inspirerade spelprojekt med de färdiga projektfiler från Infinity Blade som Epic Games nyligen släppt till Unreal Engine 4 har Youtube-användaren CryZENx skapat ett interaktivt teknikdemo för den nya grafikmotorn, med riktigt imponerande detaljnivå.

I teknikdemot får du navigera genom en läckert belyst och högupplöst spelvärld som Darth Vader, inklusive en läckert designad ljussabel. Allt som allt menar CryZENx att projektet tog tre dagar att färdigställa, och desto mer imponerande är att det är relativt snällt i mån av systemkrav – det ska enligt uppgift räcka med ett Geforce GTX 750 Ti eller ett GTX 670 för att driva det med acceptabel bildfrekvens. Då ska det också has i åtanke att det är en relativt liten spelvärld och inte ett färdigt spel, men det gör det inte mindre imponerande i mån av detaljnivå.

Du kan kika närmare på teknikdemot i det inbäddade videoklippet, och vill du själv ta kontroll över en högupplöst Darth Vader kan du ladda ner projektfilerna här.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
buggLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Trodde det skulle vara fotorealism 😕

bugg
Gäst
bugg

:-* coolt 😡