Användare av Nvidias GTX-kort kan snart strömma video i 4K UHD-upplösning till sin Nvidia Shield TV-låda. Så länge en dator med ett GTX-kort befinner sig på samma stabila nätverk som en Shield TV kan spel strömmas direkt från datorn till en TV i riktigt hög upplösning.

Under det senaste året har vi sett flera intressanta lösningar för lokalt strömmande spel nå marknaden, bland annat från Microsoft som ger användare möjlighet att spela Xbox One-spel fån sina datorer. All ära till att spela på datorn men ibland kan det vara roligt att spela framför den stora skärmen med det stora ljudet.

Med Nvidia Shield TV kan användare av företagets GTX-grafikkort spela spel strömmande över lokala nätverk. Spelet renderas av en speldator med ett GTX-kort och kan sedan skickas över ett lokalt nätverk för att visas på en TV. Spelet kan sedan styras av en handkontroll som är kopplad till lådan som visar materialet på TVn.

Nvidia shield tv

Strömma i 4K UHD

Företagets teknik har tidigare gett användare möjlighet att strömma video i Full HD-upplösning men med den senaste beta-versionen av Geforce Experience kan nu spelare strömma video i 4K UHD-upplösning i 60 hertz. Bilden skickas tillsammans med ljud i 5.1-format, vilket ger användare med hemmabiosystem möjlighet att använda det stora ljudsystemet även för datorspel.

Utöver högre upplösning för strömmande video i hemmet utökar den senaste versionen av Geforce Experience den maximala upplösningen för strömmande video till Twitch från 720p till 1080p och Youtube Live får stöd för live-strömmande video i samma upplösning.

Källa: Nvidia

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Så man ska spela med handkontroll mot folk med tangentbord/mus…. 😡 😡 😡
Det finns en anledning till varför pcspelare hålls borta från konsolfolket.
Man vill förhindra ett folkmord!
Men nvidia bara: Go ahead! It’ll be fun! We promise!